cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Telefonu sallayınca ses geliyor

(Topic created on: 12-09-2024 11:48 PM)
183 Views
Buzyy
Active Level 4
Options
Galaxy S

Telefonu yeni aldım daha 2-3 hafta oldu olmadı sallayınca kameradan ses geliyor kamerayı açınca ses gidiyor araştırdım biraz ois diyorlar birşey olurmu yoksa normalmi 

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
özgür_s21fe
Expert Level 2
Galaxy S
Bir sorun yok gayet normal ois olan bütün kameralarda var zaten

View solution in context

9 Comments
Buzyy
Active Level 4
Galaxy S
Telefon s23
TRsactava60
Active Level 5
Galaxy S
O bende de var s24 plus kullanıyorum neden olduğunu bilmiyorum veya bende kamera korumadan dolayı.
Buzyy
Active Level 4
Galaxy S
Baktım ois diyorlar normal herhalde diğer telefonumda da aynısı vardı
Solution
özgür_s21fe
Expert Level 2
Galaxy S
Bir sorun yok gayet normal ois olan bütün kameralarda var zaten
Buzyy
Active Level 4
Galaxy S
İlk başta ses açma kapama tuşlarindan geliyor sandım ama değilmiş ondan yazayım dedim cevabın için sağol
Galaxy S
Galaxy cep telefonlarının içinde, kamera ile fotoğraf çekerken titremeyi en aza indirmeyi sağlayan ve OIS (Optik Görüntü Sabitleyici) işlevi gören bir bileşen bulunuyor. Bu küçük parça, kamera açık değilken sallanırsa telefonun iç yapısına çarparak hafif bir tıkırtı sesi çıkarabilir.

OIS (Optik Görüntü Sabitleyici), el titremelerini algılayan ve lensi titremenin ters yönüne hareket ettirerek düzeltmeye yarayan bir işlevdir. Her üründe OIS (Optik Görüntü Sabitleyici) boyutları farklı olduğu için ürüne bağlı olarak ses nispeten yüksek olabilir. Bu, OIS'nin (Optik Görüntü Sabitleyici) özelliklerinden kaynaklanır ve bir ürün hatası değildir. Çıkan ses, cep telefonunun işlevini ve performansını etkilemez.

https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/do-you-hear-a-small-noise-from-inside-of-the-devic...
Buzyy
Active Level 4
Galaxy S
Teşekkürler
GökTürk_S23
Expert Level 1
Galaxy S
Aynı ses bizde de var normaldir, sıkıntı yok, o ses optik imaj sabitleyicinin sesi, videoda kamera da sarsıntıyı önleyen 👍
GRKN17
Expert Level 5
Galaxy S
Bu durum herhangi bir sorun teşkil etmez kamera içerinde bulunan optik sabitleme ile ilgili bir durum endişe etmenize gerek yok