Original topic:

Telefon eleştirileri

(Topic created on: 4 weeks ago)
197 Views
elcibey
Active Level 4
Options
Galaxy S

Arkadaşlar yazıda 1,5 aydır kullandığım telefonumda gördüğüm bazı eksik şeylerden bahsettim. Bu konularda önerileriniz varsa alırım. Telefonum S25 +. Normal olarak güç ve serilik açısından beni üzmedi. Ancak diğer marka telefonlara oranla estetiğin bazı yerlerde demode olduğunu düşünüyorum.Örneğin kilit ekranı özellikleri ve en çok da hayret ettiğim ana ekrana konulan saat widgetları. Ben hiçbir telefonumda böyle kötü saat widgetları görmedim. Sanki var mı var desinler diye koymuşlar. Evet kilit ekranı good lock ile düzenlenebiliyor. Ama bence onunla bile rakiplerinin çok çok gerisinde.Ana ekran widgetı da zaten good lockda yok Diğer üçüncü parti uygulamalarla da stabil olmadığı için yapmak istemiyorum.Kaldı ki telefonun içinde olması gereken en basit özellikleri good lock üzerinden yapılması da bana biraz garip geldi. Mesela navigasyon çubuğunu gizlemek için veya ekran görüntüsü alma yerine bir tane silme tuşu eklemek için (ve bunun gibi küçük özellikleri) koca bir modül indirmek bana saçma geldi. Bazı good lock özellikleri de istenildiği gibi çalışmıyor. Bunun dışında hala çözüm bulamadığım tam ekran oyunlarda geri tuşunun çalışmaması sorunu var. Nette de araştırdım buradan da sordum hata raporu da gönderdim ama nafile çözüm bulamadım. Hata raporunu gönderir göndermez kopyala yapıştır cevap geldi.Altı yıllık telefonumda çalışıp son çıkan amiral gemisinde çalışmaması ilginç. Ha bir de kilit ekranıyla AOD nin aynı yapılmasını kim düşündü acaba. Kilit ekranında büyük saat kullansam Aod de büyük oluyor al sana pil tüketimi veya ikisinde farklı saat kullanmak istesem yok illa ikisi aynı olacak. 6 yıl devamlı göster kullandığım ve pilde beni hiç üzmeyen AOD özelliğini de Samsung sayesinde aşırı pil tükettiği için (küçük saat ve duvar kağıdı kapalı denedim saatte yüzde 1 harcıyor ki bence bu fazla) dokununca göster kullanmak da can sıkıcı.

7 Comments
Galaxy S
Ne deseniz haklısınız
HASAN_S24FE
Expert Level 1
Galaxy S
Kilit ekran konusunda evet demode kalıyor nispeten
elcibey
Active Level 4
Galaxy S
Aslında demode olmakla kalmıyor. Kullanışsız aynı zamanda. Saati büyük yapsan ki çok da büyümüyor bildirim gelince sadece bir tanesi ayrıntılı sonrakiler simge olarak görünüyor mesela. Şimdi aklıma geldi.
HASAN_S24FE
Expert Level 1
Galaxy S
O konuda da haklısın 8.5 ile düzeltirler eksikleride eklerler umarım
thatS25
Expert Level 3
Galaxy S
Kesinlikle daha da güzel kilit ekranları gelmeli...

Kilit ekranında yeni güzellikler 8.5 ile geliyor😊
Samsung demodeliği aşmaya ve hata düzeltmeye 7 ile başladı,8 ile doğrulttu 8.5 ile de ikinci part başlayacak...
FS_alpha
Active Level 4
Galaxy S
Valla cok doğru bir tespit yapmışsınız. Ama android kullanmanın bir amaci daha var. O da istediğimiz gibi kişiselleştirme. Bunların çoğu 3.taraf uygulamar ile duzelebilir
elcibey
Active Level 4
Galaxy S
Bu söylediğim eksikler bana göre temel eksikler. Bu kadar temel konuları üçüncü parti uygulamalarla çözmemeliyiz. Çünkü fazlaca uyumsuzluk olabiliyor. Elbetteki daha fazla özelleştirme isteyenler buna yönetebilir ama temel şeyleri amiral gemisi telefonunda üreticinin kendisinin çözmesini beklemek de doğaldır.
0 Likes