cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Telefon Isınması ve Hızlı Pil Tüketimi

(Topic created on: 05-01-2024 11:42 PM)
687 Views
ᏋᎷᎥᏒ_Ꮥ23ᎦᏋ
Active Level 4
Options
Galaxy S
Merhaba herkese,
2 gün önce S23 FE satın aldım ve 2 şey hariç her şeyinden çok memnunum. Bunlarhızlı pil tüketimi veısınma sorunu.

Araştırmalarım sonucuadaptif pil veadaptif güç tasarrufunu açtım.
Isınma sorunu düzelmiş gibiydi ama bugün yine başladı. Örneğin Instagram'da gezinirken 10 dakika sonra ısınmaya başlıyor ve telefonyaklaşık 40-42 dereceye ulaşıyor. Üstüne pil de çok hızlı bitiyor. Önceki telefonum A52 idi ama onda ısınma sorunu ve hızlı pil tükenmesi gibi bir sorunum yoktu. 

Bazıları diyor ki özellikle S serisinde yeni cihazlarda ısınma sorunu ve hızlı pil tüketimi olur ama bir süre sonra düzelir.

Telefonungarantisi var, acaba biraz daha kullanıp deneyimlemeli miyim yoksasamsung servisine mi vermeliyim?

Telefonsuz kalmak da istemiyorum ne yapacağımı bilemedim.

Bazılarında 50 60 dereceye kadar ısınıyormuş ben daha oyun oynamadımtemel uygulamaları kullanıyorum(instagram,tiktok vb) şu ana kadar 40 dereceye kadar ısındı ama elimi rahatsız ediyor ve bir süre sonra çok aşırı olmasa da elim terliyor.

4 Solutions

Accepted Solutions
Solution
_ARDA_
Active Level 7
Galaxy S
Merhabalar bu durum bir çok telefonda var sanırım.
Uzaktan erişim ekibi kontrol için cihaza bağlanıyor anormal sıcaklık olmuşmu diye bakıyor ama sonuç olumsuz değil diye cevap veriyor. Hatta cihazların soğutma boşluğu büyük olduğu için bu derece hissediyorsunuz diyorlar.
Sorunun ben yazılımsal olduğunu düşünüyorum düşük gereksinimde işlemci olaması gerekenden fazla çalışıyor gibi geliyor. Test için oyun tercih ettim düşük gereksinim ve en düşük grafikli bir oyunda işlemci %99 seviyesine çıkıyor aynı testi yüksek gereksinim ve yüksek grafikli bir oyunda denedim %60-%80 arası sonuç verdi. Durumu aynı şekilde ekiplerede ilettim ama kimsenin bir sey değiştireceğini sanmıyorum.

İşlemci kullanımını samsung kendi oyun eklentilerinden kontrol ettim.

View solution in context

0 Likes
Solution
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy S
40C° Fazla Maalesef, Anlıyorum sizi,
A54 Kullanıyorum bir sorun yaşamadım buyrun Pil Performansı Ve Pil Sağlığı ile ilgili İki Adet gönderime bakabilirsiniz. 👇

https://r2.community.samsung.com/t5/Samsung-Members/Samsung-Cihazlar-İçin-Ekran-Süresi-Arttırma-Öner...

https://r2.community.samsung.com/t5/Samsung-Members/1-Pil-Sağlığı-Maksimum-Pil-Performansı-Neler-Yap...

View solution in context

0 Likes
Solution
stony_hearted
Expert Level 5
Galaxy S
marka bu istediğini yapmamadıgı veya yapmadıgı için üretilen çözüm yolları bunlar🤗.Sen bilirsin,umarım beklediğin yazılım gelir ki benim paylastıgım arka plan yükü azaltma,ram ve işlemci kullanımını durdurma/azaltma,veri akışını sadece izin verilenlerin kullanımına açma ve bunlar cihazın donanımına etki etmiyor,cihaz yine aynı cihaz.
bunları dene,faydası olur.

Bunların faydası olur.

https://r2.community.samsung.com/t5/Galaxy-M/Sadece-öneri-hepsini-yapmak-zorunda-değilsiniz/td-p/151...

Cevaplarımı çözüm olarak işaretlersen memnun olurum.

View solution in context

0 Likes
Solution
110908
Active Level 6
Galaxy S
ısınma sorununu bilmiyorum ama telefonu aldıktan sonra ilk 2 hafta senin kullanımını ölçüyor daha sonra buna göre kendini optimize ediyor bir kaç haftaya düzelir ısınma sorunu da bundan dolayı oluyordur bence

View solution in context

20 Comments
MeHmEt99
Expert Level 5
Galaxy S
Cihazı servise verin çok fazla ısınıyor ise
Galaxy S
Donanımsal bir sorun ise öyle düşünüyorum, teşekkür ederim.
0 Likes
Solution
_ARDA_
Active Level 7
Galaxy S
Merhabalar bu durum bir çok telefonda var sanırım.
Uzaktan erişim ekibi kontrol için cihaza bağlanıyor anormal sıcaklık olmuşmu diye bakıyor ama sonuç olumsuz değil diye cevap veriyor. Hatta cihazların soğutma boşluğu büyük olduğu için bu derece hissediyorsunuz diyorlar.
Sorunun ben yazılımsal olduğunu düşünüyorum düşük gereksinimde işlemci olaması gerekenden fazla çalışıyor gibi geliyor. Test için oyun tercih ettim düşük gereksinim ve en düşük grafikli bir oyunda işlemci %99 seviyesine çıkıyor aynı testi yüksek gereksinim ve yüksek grafikli bir oyunda denedim %60-%80 arası sonuç verdi. Durumu aynı şekilde ekiplerede ilettim ama kimsenin bir sey değiştireceğini sanmıyorum.

İşlemci kullanımını samsung kendi oyun eklentilerinden kontrol ettim.
0 Likes
Galaxy S
Dün 2GB boyutunda OneUI 6.1indirdim. Belki ondan olabilir umarım ileride düzeltilir.
0 Likes
_ARDA_
Active Level 7
Galaxy S
Yedek alıp fabrika ayarlarına dönmeyi veya sadece ayaları sıfırla seçeneğini deneyebilirsiniz.
Ben ulaştığımda ayaları sıfırlama işlemi yapmışlar düzelmişti ama o günden beridi oyun testi vs yapmadım.
Galaxy S
Teşekkürler deneyeceğim.
06Mhmt
Active Level 3
Galaxy S
Kullanıcısıyım bende ısınma sorunu yok? Oyun oynarken de zannımca 37 38 derece civarlarında ki oda normal. Ama sosyal medyada gezinirken o derece ısınması sorun var demek. Her şeyi yedek alıp telefonu bi sıfırlayın. Çünkü android 14 güncellemesinden sonra bende de çok az seviyede pil tüketimi yükseldi. Düzelir ama o kadar ısınması için sebep yok ortada
Galaxy S
Zaten en fazla 40 derece oldu 10dk kullanınca birden 40 derece olmuyor 1 saat filan kullanınca oluyor ama bazılarının 50 derece bile oluyormuş benim o kadar değil şu ana kadar ki kullanımıma göre
0 Likes
06Mhmt
Active Level 3
Galaxy S
Ben sabahtan beridir film izliyorum geziniyorum ama ısınma sorunu yok :) servise göstermenizde fayda var