Original topic:

Tekrarlanan sorunlar

(Topic created on: 03-02-2026 02:13 PM)
245 Views
EnesDersmek34
Active Level 6
Options
Galaxy S

Samsung Galaxy S24 Ultra kullanıyorum ve yaklaşık son 2 aydır cihazımda ciddi performans sorunları yaşamaya başladım. Özellikle oyunlarda, YouTube, TikTok ve diğer sosyal medya uygulamalarında belirgin şekilde kasmalar meydana geliyor.

Bunun yanında telefon aşırı ısınıyor ve pil tüketimi normalin çok üzerinde. Örneğin bu sabah saat 08.00’de şarjdan %100 olarak çıkardım, ancak saat 09.20–09.30 civarında şarj seviyesi %48’e kadar düştü. ( hiç bir oyun oynama yada bir işlem yapma söz konusu değil, sadece haritalar açık ve o kadar şarj yemez.)

Ayrıca bazı uygulamalar ilk açıldığında donuyormuş gibi oluyor ve ancak kapatıp tekrar açtığımda düzeliyor.

Teknik servis ile iletişime geçtiğimde bana bazı temel adımları uygulamam gerektiği söylendi. Bu işlemleri zaten yaptığımı belirtmeme rağmen aldığım yanıt “fabrika ayarlarına sıfırlayıp tekrar denemeniz gerekiyor” oldu.

Ancak bu yaklaşım bana çok doğru gelmiyor. Günümüzde bir cihazın uzaktan kontrol edilip detaylı şekilde incelenmesi mümkünken, doğrudan fabrika ayarlarına döndürme önerisinin ilk çözüm olarak sunulması kullanıcı açısından oldukça yetersiz bir destek gibi görünüyor.

Benzer bir durum yaşayan veya bu konuda bilgisi olan varsa görüşlerini paylaşabilir mi?

Ve bu konu üzerine telefonu fabrika ayarlarına çektim fakat sorun hala devam ediyor.
10 Comments
scrapper35
Active Level 3
Galaxy S
Bende s24 kullanıyorum 3-4 aydir sadece tiktok bunu yapiyor.tiktok harici telefon ne ısınıyor nede şarj çabuk bitiyor.hele instagram buz gibi çalışıyor saatlerce reels izlememe rağmen.
MuhammedA24
Expert Level 5
Galaxy S
Tiktok optimize değil.
EnesDersmek34
Active Level 6
Galaxy S
Bende de durum öyleydi örnek olarak banka uygulaması açıyorum ekranda simgesi duruyor devam etmiyor kapatıp tekrar açıyorum
0 Likes
MuhammedA24
Expert Level 5
Galaxy S
Bataryanız ne durumda? Bataryanız yıpranmış gibi.
EnesDersmek34
Active Level 6
Galaxy S
Bilmiyorum ki ne durumda olduğunu
0 Likes
MuhammedA24
Expert Level 5
Galaxy S
Özelden yazacağım yol ile veya yakın bir servisten batarya sağlığınızı öğrenin hocam.
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Ayarlar > Cihaz Bakımı > Hafıza > Ram Plus > Kapalı konuma getirin.
EnesDersmek34
Active Level 6
Galaxy S
Peki neden merakımdan soruyorum
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Çok fazla uygulama çalıştırıyorsanız, ram plus ile cihaz bu uygulamaları arka plana geçtiğinde kapatmak yerine bellekte tutuyor (ram plus ile yarattığı sanal bellek). Yalnızca fiziksel belleği kullanırsanız, bellek yetersiz olduğunda gereksiz uygulamalar arka planda çalışıp sayfasını yenilemez.(Bu bildirim almayacağınız anlamına gelmiyor sadece yeni içerikler sürekli arka planda yüklenmez)