cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Teknolojinin Hızlı Tüketimi: Galaxy S24’ün Kısa Süren Parlak Dönemi

(Topic created on: 03-12-2025 08:33 PM)
331 Views
Bekir_S22_S24
Expert Level 2
Options
Galaxy S

S25 serisi çıktığından beri S24’e olan ilgi inanılmaz derecede azaldı. Telefon hâlâ güçlü, akıcı ve günlük kullanımda hiçbir sıkıntı yaşatmıyor ama sanki eskimiş gibi bir algı oluştu. Eskiden yeni model çıktığında önceki nesil cihazlar yine bir süre ilgi görmeye devam ederdi, ama bu sefer durum farklı. Teknoloji forumlarında, sosyal medyada ya da çevremde insanlar artık S24’ü konuşmuyor bile. Sanki bir anda piyasadan silinmiş gibi.

Bunun en garip yanı da ben bile telefonuma eskisi kadar hayranlık duymamaya başladım. Mesela birkaç ay önce S24’ün ekranına, hızına, tasarımına bakıp memnun hissederdim. Ama şimdi S25’i gördükten sonra elimdeki cihaz bir tık eskiymiş gibi geliyor. Aslında performansında hiçbir **bleep** yok, hâlâ güçlü bir telefon ama psikolojik olarak "yeni değil" hissi bende bile oluştu. Bu belki de teknoloji dünyasının sürekli "en yeni olan en iyidir" algısını yaratmasından kaynaklanıyor.

Bir de güncellemeler konusunda bir şeyler **bleep** ettim. Samsung, S25 serisine özel bazı yazılım özelliklerini duyurdu ve bunların S24’e gelip gelmeyeceği belli değil. Bu da insanın içten içe "Acaba artık ikinci planda mıyız?" diye düşünmesine neden oluyor. Eskiden S23 Ultra kullananlar, S24 çıktığında hâlâ telefonlarının üst segment olduğunu hissediyordu. Ama S24 için aynı şey geçerli değil gibi. S25 çıktı ve bir anda S24, S23 ile aynı sınıfa itilmiş gibi hissettiriyor.

Birkaç ay öncesine kadar "Elimin altında en güncel, en güçlü Samsung telefonu var" diyordum ama şimdi S25’in çıkmasıyla S24 bir anda sıradanlaştı. Aslında hiçbir şey değişmedi ama her şey değişmiş gibi hissettiriyor.

14 Comments
srdrdmrl77
Expert Level 1
Galaxy S
Ewet s24 serisi ile s25 serisi arasında çok küçük değişiklikler var. S24 serisinden s25 serisine geçmek komik olur. Ama Samsung stratejik olarak yeni ürünün satması içün s24 serisini harcayabilirler
Bekir_S22_S24
Expert Level 2
Galaxy S
Evet, S24 ile S25 arasında aslında pek büyük bir **bleep** yok. S24 hala güçlü ve hızlı bir telefon, ama s25 çıktıktan sonra s24’ün değeri bir şekilde düşmeye başlamış gibi hissediyorum. Samsung’un da bu durumda bir stratejisi olabilir; yeni modelin satması için eski modeli biraz geride bırakmak, ilgi kaybı yaratmak doğal. Ama bu, kullanıcı olarak biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Çünkü hâlâ çok sağlam bir telefon olmasına rağmen, bir anda gözden düşüyor gibi hissediyorsun. Yani, s24 çok da eski bir cihaz değil ama s25’le birlikte bir anda "eskimiş" gibi algılanabiliyor.
Erdem346779
Beginner Level 2
Galaxy S
Kesinlikle katılıyorum. Kapitalist düzen böyle maalesef
Bekir_S22_S24
Expert Level 2
Galaxy S
Evet, kapitalist düzende eski ürünler hızla geride bırakılıyor. Yeni model çıktıkça, eskiye ilgi kayboluyor. Bu sistem, aslında mantıksız ama satışlar için kaçınılmaz bir durum.

tolga87
Active Level 6
Galaxy S
S25 kullanan biri olarak bir farklılık göremiyorum önceki cihazım da s24 dü inanın s23 de bile bir **bleep** göremezsiniz kameralar aynı sadece arayüz farklı o da zaten önümüzdeki aylarda tüm cihazlara gelir
Bekir_S22_S24
Expert Level 2
Galaxy S
Yani bu kadar az farka neden böyle boşlanmışlık yaratılıyor insanlar üzerinde
Ecrịn
Expert Level 2
Galaxy S
Özellikle teknoloji editorleri yada influncer'ler olsun yeni bir model çıktığında sanki eski model çok kötüymüş de bu model devrim yaratmış gibi lanse ediyorlar ve her sene bu devam ediyor. İyi tarafından bakarsak android tarafında fiyatlar düşüyor ki 1-2 yaşındaki amiral gemisi telefonları ucuza alabiliyoruz
Bekir_S22_S24
Expert Level 2
Galaxy S
Kesinlikle, teknoloji editörleri ya da influencer’lar, yeni model çıktığında eskiyi sanki çok kötüymüş gibi gösteriyor. Her yıl bu döngü tekrarlanıyor, yeni model bir "devrim" gibi sunuluyor. Ama aslında eski modeller hala gayet iyi ve işini fazlasıyla görebilir. İyi yanı ise, bu sayede eski amiral gemisi telefonları uygun fiyatlara bulabiliyoruz. Yani bir ya da iki yaşındaki telefonlar, fiyatlarının düşmesiyle çok daha erişilebilir hale geliyor ve yine de harika performans sunuyor.

kagannn
Active Level 7
Galaxy S
Başta Samsung gibi üreticilerin...sonra da Hakkı Alkan gibi influncerların...