Original topic:

Tab S10 Plus One UI 8 İlk Bakış

(Topic created on: 09-29-2025 06:12 PM)
362 Views
Adanaliisot
Expert Level 1
Options
Galaxy S
Kore romunu yükleyerek ui8'i kurdum ( CSC değişmeden ) . Genel olarak beğenmedim değişiklikleri .

1) uygulama açılış kapanış animasyonu değişmiş . Uygulamaya bastığınızda uygulama birden yerinden fırlıyor ( sanki animasyonlar 0x5 hizindaymis gibi ) ve sonra animasyon yavaslarayarak eski hızında uygulama açılıyor . Bu da göze biraz çirkin geliyor çünkü bu animasyon arasındaki geçiş , gözle bakıldığında görülebiliyor tablette . Tabi ki bu yeni animasyona alışınca rahatsız etmez ama eskisi daha iyiydi .

2) bildirim panelinin yeni tasarımı çok kötü olmuş bence , eskisine göre bariz bir şekilde daha opak olan bir arka plan var . Ayrıca bildirim panelinin açılma animasyonu da kötü olmuş tablet için .
image

image
3) daha önceden var mıydı bilmiyorum ama speni tuttugumiz yeri translate etme özelliğini kullanirken artık Google translate de kullanabiliyoruz , illaki Samsung'un translate'ini kullanmamaiza gerek yok

4) daha önce var mıydı bilmiyorum ama now brief gelmiş .

5) Bence en kötüsü , ana ekran düzeni değişmis . İkonlar küçülmüş ve üstteki uygulamalar arasindaki mesafe açılırken alt paneldeki uygulamalar birbirine çok yakinlastirilmis . ikonları hem good lock hem de ana ekran ayarlarında büyük olarak seçmiş olmama rağmen hala küçükler ve birbirlerinden çok ayrı duruyorlar .
image

6) artık çoklu masaüstü modu var ve bunu açmak için bildirim panelinden dex'i aktiflestirmenize gerek yok , son kullanilan uygulamalardan çok rahat bir şekilde açabiliyorsunuz . Üstüne çoklu masaüstü ile normal ana ekran arasinda istediğiniz anda , tek tıkla , aninda normal moda geçiş yapabiliyorsunuz .Kesinlikle en sevdiğim yeni özellik ( hatta hali hazırda tabletimde olan özellikler arasında da en sevdiklerimden biri ) (video birazdan yüklenir)
7) artık bildirim panelindeki dex moduna basınca otomatik olarak Dex modu açılmıyor ve monitör aramaya başlıyor . Bildirim panelindeki yine aynı dex tuşuna basılı tutunca da klasik Dex açma seçeneği sunulmuyor . Yani artık monitör baglamazsaniz klasik Dex kullanamayacaksiniz (video yukleniyor).
8 ) Bazi Samsung uygulamalarının tasarımı değişmiş . Hava durumu tasarımı çok hoş olmuş mesela
image

9 Comments
Galaxy S
Hayırlı olsun iso bizde a55 bekliyoruz 😊
Adanaliisot
Expert Level 1
Galaxy S
Çok da güzel değil bence , beklentiyi düşür derim .
Galaxy S
one ui sekiz buçuk ile daha çok güzel olucak bu ara sürüm yaa
Adanaliisot
Expert Level 1
Galaxy S
8.0 ile gelmediyse 8.1/8.5 için hiç heveslenme derim ben.
Galaxy S
Nasip
MercimekCorbasi
Active Level 10
Galaxy S
Akıcılık ve pil kullanımı nasıl? Kasma/donma falan var mı?
Adanaliisot
Expert Level 1
Galaxy S
Donma kasma yaşamadım , akıcılık da biraz daha iyi gibi ama ui7'de olup ui6'da olmayan bazı animasyon hataları hala aynı şekilde duruyor .
MercimekCorbasi
Active Level 10
Galaxy S
Umarım düzeltilir sonraki güncellemede.
Adanaliisot
Expert Level 1
Galaxy S
Şu thh kazanırsam ve ellerinde bu tablet yoksa muadil ürün teklif ettiklerinde başka bir marka seçeceğim , soğudum Samsungdan .