cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Sebebi anlaşılamayan Hoporlör Ses Codec Sorunu

(Topic created on: 06-21-2023 10:04 AM)
305 Views
Emmi_S22Plus
Expert Level 1
Options
Galaxy S
2 gün önce navigasyon açık Bolu civarlarında seyahat halinde iken navigasyon sesinde cızırtı meydana geldi. ilk başta bulunduğum coğrafi konum ve haritalar uygulaması ile ilgili olduğunu düşündüm. Seyahat halinde telefon geldiğinde karşı tarafın sesi çok cızırtıldı geliyordu Ve hiçbir şey anlaşılmıyordu. Telefonu kapatıp açmakla sorun düzelmeyince başta haritalar olmak üzere tüm uygulama ayarlarını ve terciherini sıfırlamak zorunda kaldım. ardından önbellek temizliği yaparak telefonu tekrar yeniden başlatınca düzeldi. dönüş yolunda navigasyonu açık her şey yolunda ilerlerken aynı sorun tekrar baş gösterdi. Yine hoparlörde cızırtı başladı, karşı tarafın sesi katiyen anlaşılmıyordu. dün akşam aynı işlemleri bir kez daha tekrar yaptım sorun düzeldi, ancak telefon çok ısındı. Samsung Tudor üzerinden Samsung a bağlandım, sorunu ve sorunun geçmişini araştırdılar Ama hiçbir şeye rastlayamadılar. Telefonda aşırı ısınma halen devam ediyordu, Ben de yedeklerimi aldıktan sonra önce tlf.u sıfırladım, kurulum yapmak istediğim anda telefon resmen resmen cayır cayır yanıyordu. bu iş böyle olmayacak dedim, bu kez hard reset attım. Telefonu yeniden kurarken dikkatimi çekti, telefona bir güncelleme gelmiş, ama gelememiş! her ne oldu ise yarım kalmış ya da çakışma yaşanmış olmalı ki tlf. bana iki gündür resmen eziyet çektirdi. Kurulum bitti, uygulamaları yükledim, Güncellemeleri ve optimizasyonları yaptım, yeniden başlattım şimdi ne ısınma sorunu ne de ses cızırtı sorunu kalmadı. 

Eğer hoparlör ya da mikrofon ile ilgili Mekanik bir arıza olsaydı yazılımla veya önbellek temizlik ile düzelebilecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Kuvvetle ihtimal gelen güncelleme ile ilgili bir hata ile karşılaştım, muhtemelen yazılımsal bir çakışma yaşandı. ama Samsung'un bunu uzaktan bağlantı ile bulamaması da çok ilginç.! 

4 Comments
Mustafa3437
Expert Level 5
Galaxy S
Normalde de oluyor mu yürürken falan ? Muhtemelen taşıtla seyahat ederken taşıttaki cihazlarla bir karışma oluyordur. Güncelleme ile düzeldi mi?
0 Likes
Emmi_S22Plus
Expert Level 1
Galaxy S
Yok daha önce hiç rastlamadım. sürekli de seyahat eden bir insanım hani araçta sarsıntıdan olmuş olabilir mi yürürken olabilir mi diye ben de düşündüm ama öyle olmuş olsa! Ki, olabileceğini de zannetmiyorum Çünkü o hoparlör ve mikrofonlar sabittir, yürüme ile koşmaya olabilecek şeyler olacağına pek ihtimal vermiyorum.
0 Likes
Emmi_S22Plus
Expert Level 1
Galaxy S
yeniden hard reset attıktan sonra güncellemede yapınca şimdilik bütün sorunlar çözülmüş gibi gözüküyor. Zaten bir daha aynı problemi yaratırsa herhangi bir düzeltme işlemine gitmeden arızalı şekilde servise gönderirim
Emmi_S22Plus
Expert Level 1
Galaxy S

İnternette araştırken neredeyse bire bir benimle benzer sorun yaşayan bir arkadaşa denk geldim. Ne tesadüftür ki o beyefendi de uzun yolda aynı şeyi yaşamış.!? Bunun mutlaka bir açıklaması olmalı.!

0 Likes