tabs10ultra_hyp e
Active Level 1
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Ben yaklaşık 15 senedir sadece Samsung'un telefon ve tabletlerini kullandım, elimden neredeyse Samsung'un geçmeyen cihazı kalmadı ve son 2 yıla kadar da bu durumdan memnundum ancak ta ki Apple'ın Samsung'un kat ve kat önüne geçene kadar. Kafanız karışmasın, hemen açıklayayım:
1-Samsung'un vazgeçemediği sevdası Exynos işlemciler, son 2 senedir AnTuTu testlerinde bariz bir şekilde geri düşmesini sağlamıştır. Oysaki yeni çıkan S25 Ultra'da Snapdragon işlemcilerinin gücünü görmelerine rağmen, hala S26 Ultra'da Exynos işlemcilerinin kullanılacağı söyleniyor. Burada Samsung'un kullanıcıların yorumunu önemsemediği açıkça belli oluyor.
2-Isocell sensörler, bu sensörler ne kadar optik zoomda iyi olsa da, sensör ve diyaframları küçük olduğu için düşük ışık performansında yapay zeka olmasa tam bir fiyasko. Bunun yerine Sony ile anlaşma yapmak varken, S26 Ultra'da yeniden Isocell kullanılacağı söyleniyor.
3-Ön kamera; S21 Ultra, S22 Ultra, S23 Ultra, S24 Ultra, S25 Ultra'nın kanayan yarası. Samsung gene bu konuda istikrarlı, hiç bozmadan sensörleri büyütmemek konusunda ısrarcılar. Neredeyse 3 yıldır bize aynı kamerayı ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar.
4-Yazılım desteği gene her zamanki gibi Samsung **bleep** da batırdı. S23 Ultra ve S24 Ultralarda 7 yıl güncelleme sözü vermesine rağmen, daha ilk yıldan One UI 6'da işi bağırarak güncellemeleri geri çekti ve gene One UI 6'lar belirtilen tarihten yaklaşık neredeyse 1 hafta sonra kullanıma açıldı.
Kısacası Samsung, bu sevdalarından vazgeçene ve kullanıcılara kulak verene kadar Apple'ın gölgesinde yaşayacağını düşünüyorum. Eğer S26 Ultra'da denildiği gibi Exynos işlemciler ile yoluna devam ederse, Samsung ile 15 yıllık yolumuzun burada sonuna gelmiş olacağım. Umarım böyle bir hataya düşmez ve köklü bir değişiklik yaparlar. İyi forumlar.
0 Comments