cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung s22 ultra Anakart Sorunu

(Topic created on: 01-09-2025 12:17 AM)
160 Views
Vht19
Beginner Level 4
Options
Galaxy S

Samsung s22 ultra telefonumu Gürcistan imei kayıtlı bir şekilde aldım.Bataryasını yanlış kullanımlardan dolayı ömrünü azaldı erken bitiyordu.Yerel bir firma da arkadaş aracılığıyla batarya değiştirdim. İki hafta geçti sonra telefonumum ısındı ve kapandı. Batarya aldığım kişiye gittim sorun var dedim.Bizden kaynaklı değil dediler Anakart da sorun olduğunu söylediler bende Samsung garanti merkezi olarak Simge Elektronik mağazasını seçtim. Testler neticesinde Anakart değişecek dediler. Tamam olur dedim fiyatı duyunca şok oldum. Telefonun yarı fiyatını söylediler bir de 6 ay garanti veririz dedi.20 bini verip 6 ay sonra bozulursa ne yapacağım. Sonra forum sitelerinden okuyorum güncelleme sonrası ısınma ile kısa devre yapmış olabilir diye bir yazı okudum. Tabletim,saatim ve kulaklığım Samsung severdim. Eskiden hepsini Apple dönüştüreceğim. Bu kadar saçma politika olabilir mi? 20 bin ve garanti yok. Galiba sizin ürünleriniz bu kadar kötü. Daha sonra bozulursa 20 bin çöp olacak.Artık güven duymuyorum hiç düşmeyen gözüm gibi baktığım telefonum bir anda gidiyorsa Samsung kalitesizdir benim için. O kadar anılarım vardı hepsi gitti. Gezgin ve fotoğrafçılık yapıyordum Samsung bozulmaz zannettim yanılmışım kendimden özür dilerim. Tuşlu telefonum kullanıyorum. Sevgilimle ailemle bile zor konuşuyorum. Cidden doluyum ağlayacağım sizler beni rezil ettiniz. Tüm ürünlerimi Apple yapacağım. Daha fazla mağdur olamam psikolojim bozuldu.

5 Comments
AdaYağız
Active Level 6
Galaxy S
Gidip düzgün bi yerde batarya değişimi yaptırsaydın cihazıda yurt dışı almak yerine türkiyeden alsaydın
Vht19
Beginner Level 4
Galaxy S
Galiba yurdışından sadece ben almadım. Fiyat politikası diyelim. Benim yerimde olsan arada 15 bin fazla ödememek için sende alırdın. Benim telefonum kaçak değil Türkiye pasaportu var. https://www.donanimhaber.com/galaxy-s22-guncellemesi-sonrasi-bazi-sorunlar-ortaya-cikti--185613
Yazıyı da okursanız bence beni anlarsınız. Batarya konusunda haklısınız.
0 Likes
Motun
Active Level 10
Galaxy S
Hocam anakart maalesef her cihazda çok yüksek maliyettir. Hatta apple tarafı sıfır swap cihaz satın almanızı teklif ediyor tamir yapmıyor.

Anakart sorununa gelirsek çok büyük ihtimal yetkisiz servis işlemi ile alakalı.

Batarya da orijinal değildir.

Keşke yetkili serviste değişim yapsaydınız.

6 ay garanti en azından 1 yıl olabilir ancak orijinal batarya ve ana kart değimi ile sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Yine de o para verilmez görüşüm zira yurt dışı s23u alınır az daha koyulup kayıtla.
Vht19
Beginner Level 4
Galaxy S
Abi batarya kısmında haklısınız o konuda garanti de değiştirseydim keşke. Yetkisiz servise götürdüm Anakart tamiri için ama anlaşamadık. Teknoway diye bir site ile görüştüm. O kadar ilginç ki adam aleni vergi kaçırıyor. Kendi hesabına 10 bin istedi ibandan sonra dedi isim yazma açıklama kısmına ilginç geldi.hatuna dedim böyle olursa sonuç ne olur eğer tamir yapılmazsa paranı alamazsın yasal olarak hak kaybına uğrarsın dendi. Sonra dedim şirket hesabını istedim 12 bin dedi. Fatura kesiyoruz dedi. Vazgeçtim.Anakartla oynanmadı.Piyasada helal süt emmiş birini bulmak zor kimseye güven olmuyor adam önce para konuşuyor. Telefon almaya teşvik ediyorlar onlarla uğracağıma iPhone 15 yada 16 alacağım. Samsung güncelleme aldıktan sonra yanması sadece benim cihazımla ilgili değil genel sorun gibi. Bataryadan da olabilir fakat iki hafta sonra yanması neden o kuşku uyandırıyor?
Motun
Active Level 10
Galaxy S
Hocam o paralara çıktıktan sonra orijinal servisten şaşmamak lazım teknoway vs. hikaye olur.
Büyük ihtimal yetkisiz servis sebepli cihazınız hasar aldı.

S22 ultra dan sonra iphone 15 16 eğer pro almazsanız sizi tatmin etmez diye düşünüyorum.

Benim tavsiyem biraz daha koyup yurt dışı s23 u kayıtlı almak olurdu başınız ağrımaz.

Bütçe problemi yoksa iphone 15 16 pro pro max alınabilir tabiki. Vakit varsa s25 serisi de beklenir.