cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung neden hala 8-bit ekran kullanıyor?

(Topic created on: 01-25-2025 04:44 PM)
210 Views
Kazikate
Active Level 6
Options
Galaxy S

Gerçekten anlamış değilim en azından 10-bit kullanmaları güzel olurdu 8-bit bazı yerlerde çok belli ediyor ve rahatsız ediyor bence. Xiaomi bile 12-bit kullanıyor.

8-bit: 16 milyon renk
10-bit: 1,2 milyar renk
12-bit: 68 milyar renk
11 Comments
ienes
Expert Level 2
Galaxy S
Katılıyorum en azından 10bit olmali
Alickk
Active Level 6
Galaxy S
Bencede Kullanmalı Artık
Siberizm
Expert Level 5
Galaxy S
Güzel fikir ama Samsung ekranlarını kendi ürettiği için bu teknoljiyi ek olarak kendi geliştirmesi ve entegre etmesi gerekecek. Bundan çok daha önemli şeyleri çözmesi ve geliştirmesi gerek. Yıllardır devam eden Amoled yanığını çözememişken milyarlık renk uzayına girmesi hem saçma olur hemde gereksiz olur
Kazikate
Active Level 6
Galaxy S
Xiaomi'nin ekranlarını Samsung üretiyor diye biliyorum. Onlara yapabiliyorsa bence kendi telefonlarına da yapabilir. Ayrıca amoled yanığı sorunu bütün amoled panellerde var. Bu sorunun çözülmesi daha güç bence.
0 Likes
Siberizm
Expert Level 5
Galaxy S
Xiaomi tarafında bir bilgim yok hocam. Amoled yanığıda evet hepsinde var ancak garip bir şekilde en çok yanığa sahip olan da Samsung. Riski en aza indiren firmalardan yola çıkabilirler
0 Likes
Kazikate
Active Level 6
Galaxy S
One UI 6.1 ile ekran yanığı koruması getirildi bunu en aza indirmek için. Eski cihazlarda çok fazla oluyordu. One UI 6.0'da nedense kaldırmışlardı. 6.1 ile geri geldi. Bildiğim kadarıyla **bleep** edilmeyecek şekilde pixelleri oynatıyor arada.
0 Likes
WS28
Active Level 4
Galaxy S
Samsung Asus Gaming Telefon için güçlü 144hz mi 185 hz mi ne ekranlar üretiyor bence onuda yapar
0 Likes
Kazikate
Active Level 6
Galaxy S
Hz ile renk derinliği farklı şeyler.
0 Likes
WS28
Active Level 4
Galaxy S
Olduğunu ben de biliyorum ancak bunu örnek olarak gösterdim koskoca Samsung denilen diğer firmalara ekran da üreten bir firma bunun üstesinden kolayca gelebilir diye düşünüyorum