Original topic:

Samsung mu yapamiyor? yoksa uygulama gelistiricilerimi yapmiyor?

(Topic created on: 4 weeks ago)
247 Views
Enes_S24
Expert Level 5
Options
Galaxy S

5 yıllık elma mini 5 tabletimde çok rahat hdr 60 kare pubg oynayabiliyorken s24 telefonum bırakın hdr i akıcı da bile sabit 60fps veremiyor , ayrıca arayüz olarak kim ne derse desin ios cok daha akıcı ve pürüzsüz , animasyon hataları yok denecek kadar az ve en önemlisi 5,6 yil önce çıkmış bir cihaz olmasına rağmen en yeni çıkan cihazla aynı anda güncelleme alıyor , s24 ün donanımı cok cok iyi ama yazılım donanımı kadar iyi değil maalesef kamera uygulamasına girerken bile animasyonlarda takılma yavaşlama gibi durumlar oluyor ekranı 60hz olmasa s24 yerine ip13 tercih ederdim muhtemelen , samsungun yazılımını acilen iyilestirmesi gerek 

8 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Açıkçası bir iPhone 13 kullanıcısından arayüzün kastığını duymuştum muhtemelen Apple planlı eskitme yapıyor Ayrıca yeni sayılabilecek bir cihaz olan iPhone 16 Pro’da bile takılma sorunları yaşayan bir kullanıcı daha görmüştüm (Sadece bu da değil bahsettiği farklı yazılım sorunları da vardı bu da bize arayüzün pürüzsüz olmadığını gösteriyor) Yani anlayacağın işler senin düşündüğün gibi değilmiş (: Apple’ın da yazılımına biraz çeki düzen vermesi iyi olur (:

Bu arada 'kim ne derse desin' yazmışsınız ama benim dediklerime bakacak olursak iOS artık eskisi kadar pürüzsüz ve stabil değil gibi görünüyor
Enes_S24
Expert Level 5
Galaxy S
Kendi kullandığım cihaz icin söylüyorum , iosunda yazilimi mükemmel değil belki planlı eskitme yapıyor ama ona rağmen hala stabil çalışıyor onemli olanda bu bence
connection92
Active Level 6
Galaxy S
katılıyorum
Nazımcan
Active Level 6
Galaxy S
Sadece Samsung ile biten bir olay değil bu. Android, doğası gereği her yerde aynı şekilde çalışması gerekiyor. Bunun için uygulamalarda Java Virtual Machine kullanılıyor ve bu da ek yük demek. Oyun geliştiricilerinin de işi zor ki, sadece Samsung markası altında birbirinden farklı işlemci kullanımları var. Çoğu oyun Snapdragon işlemcisi için optimize ediliyor, diğerleri için ya uğraşılmıyor ya da az uğraşılıyor ve S24'de Exynos işlemci var (Amerika hariç). S24 yavaş bir telefon değil, aksine çok hızlı ama bu kadar birbirinden bağımsız ve uyumsuz şeyleri bir araya getirmek zor iş. Android'in kendisi de Samsung'a ait değil sonuçta, her şey kontrollerinde değil.

Elma tarafında ise her şey onların kontrolü altında ve her şey tek tip. Bir telefon, bir işlemci, bir işletim sistemi. Oradaki oyun geliştiricilerinin işi daha kolay olduğu için performans görece daha yüksek olabiliyor. Aslında Android için de gayet stabil, yüksek performanslı oyun deneyimini sağlayabilirler ama çoğu oyun buna uğramıyor sırf daha fazla masraf olmasın diye. Bunu bazı sosyal medya uygulamalarında da görüyoruz, mesela Instagram'ın Android versiyonuna adamlar uğraşmıyorlar. Pürüzsüz konusu da bu sebepten ortaya çıkıyor ama senin dediğin kadar hatasız veya pürüzsüz değil, bu sadece senin deneyimin. Pürüzleri fazlaca yaşayan Elma kullanıcıları var. Ben iPhone, iPad Mini ve MacBook kullandım, hepsinde sorunlar ve pürüzler yaşadım. Kasma donmalar, uygulamadan/oyundan atmalar, hiçbir şeyin düzgün çalışmaması ve sadece yeniden başlatmada düzelmesi vs...

Samsung yazılımının ciddi sıkıntıları kesinlikle var ama kimin yok ki? M1 işlemcili MacBook Air'im 1 gün açık kalsa uygulamalar açılmıyordular. Donanımı desen, bebek gibi davrandığım MacBook'umun bir mikrofonu bozuldu, bir de hoparlörü. Servise gidip gelmek zorunda kaldı. Ama bunlar normal şeyler çünkü teknoloji bu, insanın yaptığı bir şeyi kusursuz göremeyiz.

İki işletim sisteminin nasıl çalıştığını, Android üreticilerinin nelerle uğraştığını, Elma'nın avantajlarını, geliştiricilerin ne kadar para harcamak istediklerini bilmeyenler Android'e fazla haksızlık yapıyorlar.
Nazımcan
Active Level 6
Galaxy S
Biraz sert yazmış olabilirim, amacım kimseyi kışkırtmak değildi. Bu konuda çok fazla yanlış anlama gördüğüm için bazen fazla direkt olabiliyorum. Kimseyi kırmak istemem, sadece durumu açıklığa kavuşturmak istedim.
RockCharT
Active Level 10
Galaxy S
Apple ve Google tarafı birbirinden çok farklılar. Google yazılımı üreticilere veriyor üreticiler de farklı donanımda ki cihazlarda bu yazılımı kullanıyorlar. Apple direkt olarak kendi tasarladığı donanıma uygun yazılım yapıyor haliyle de ortaya daha stabil bir ürün çıkıyor. Tabi Androidin parçalı yapısı da buna etki ediyor.
thatS25
Expert Level 3
Galaxy S
mini 5'te 26 desteği var mı?
O zaman akıcılığı görürsünüz 😂
Bozdular maalesef
Leonx
Active Level 5
Galaxy S
Senin telefonda bir sorun var ozaman benim s24+ akicida sabit 120 veriyor hdr da 40 fps veriyor hepside sabit ayrica apple telefonlarin isletim sistemi ayri oldugu icin OYUNLAR ONA GÖRE OPTIMIZE ediliyor oyüzden apple marka cihazlar daha fazla fps verebilir aynisi Android icin yapilamaz cunku cok fazla marka model var