Original topic:

Samsung kameralarda 2x zoomda yazılımsal kalite kaybı

(Topic created on: 4 weeks ago)
249 Views
yvzkgn
Active Level 3
Options
Galaxy S

image

image

Merhaba. S25 fe kullanıcısıyım. Kamerayı kurcalamayı ve yeni şeyler kesfetmeyi seviyorum. Bugün de makro çekim denerken bir sey **bleep** ettim. Samsung kameralarda 2x yakınlaştırmada yazılımsal bi işlemeye gidiyor ve fotoğrafın kalitesini farkedilir şekilde düşürüyor.(Fotoğrafın boyutu da bir miktar değişiyor) 1,9x ile 2x arasında dikkatli gözlerin **bleep** edebileceği bi çözünürlük ve kalite kaybı oluyor. Aynı **bleep** 1,5x ile 1,9x arasında yok ama. Yani kamera algoritması 2x'e gelince bir şeylerle oynuyor. Örnekleri aşağıya bırakacağım sizlerin de görmesi için. Bunun önüne geçebilmek için değiştirebileceğim bi ayar var mı ya da daha da önemlisi bu farkı benden başka hisseden var mı ? 

6 Comments
yvzkgn
Active Level 3
Galaxy S
Buraya paylaşınca fotoğrafların kalitesi biraz daha düşmüş sanırım galeride baktığımda gördüğüm kadar hissedilir bi **bleep** yok ancak yine de görüyorum
0 Likes
ZiyaTr
Active Level 7
Galaxy S
Evet hocam buraya atınca fotoğraflar biraz kayba uğruyor, farkı görebilmek bu haliyle çok zor, ama ben de bir ara denerim dediğinizi **bleep** edebilecek miyim
yvzkgn
Active Level 3
Galaxy S
Yabancı forumlarda da baktım ve gerçekten böyle bir durum varmış. Bazı örneklerde sanki iki farklı cohazdan çekilmiş gibi **bleep** eden sonuçlar gördüm hocam
ZiyaTr
Active Level 7
Galaxy S
Konuyla alakasız ama kahve çekirdeklerinin kavurumu çok iyi hocam:)
0 Likes
RockerÇocuk
Active Level 9
Galaxy S
Ultra Alacaksın O Zaman Kayıp Yaşama Diye 😁
0 Likes
yvzkgn
Active Level 3
Galaxy S
Keşke bi anlasaydın sorunu dostum. Kalite kaybı kameranın kendisinden değil yazılımsal. 1,5x ile 1,9x aynı çekiyor. 2x olur olmaz rengini ve kalitesini bir anda düşürüyor. Fotoğrafı başka bir işleme sürecinden geçiriyor :)