cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung deneyimim

(Topic created on: 3 weeks ago)
320 Views
mehmet_acrr
Active Level 4
Options
Galaxy S

Selamlar Herkese Merhabalar

Arkadaşlar, sizlere yaklaşık 2-3 aylık bir Samsung ekosistemi kullanım deneyimlerini aktarmak istiyorum. Konu biraz uzun olacak, vakti olmayan arkadaşlarım direkt es geçebilirler. Meraklısı ve bu konu hakkında yorumları olanları da aşağıda tartışalım.

Öncelikle Kullandığım Cihazlar

• Samsung Galaxy S24 Ultra
  • Samsung Galaxy Watch 7
  • Samsung Galaxy Buds 3 Pro

S24 Ultra

Yazılım

Yazılım anlamında oturmuş bir sistemi maalesef yok cihazın. Yepyeni ve amiral gemisi olan bir cihazın yazılımında bu kadar hata ve optimizasyon sorunuyla karşılaşmayı gerçekten beklemiyordum. ONE UI 6.1 ile Samsung kullanmaya başladım. Ben çok uzun bir süre beklemedim ama daha önce bu cihaza sahip olan arkadaşlarım çok uzun bir süre beklediklerini söylüyorlar. ONE UI 7 için bu kadar uzun sürede gelmesine istinaden neredeyse hata yok denecek kadar az olmalıyken oldukça fazla hatayla dolu bir güncelleme olduğunu söyleyebilirim.

Pil Performansı

İlk önce pil performansına değinecek olursam, ~5000 mAh bataryaya sahip bir cihazın bataryasını oyun oynamadan 1 gün içinde bitirebilmek gerçekten büyük bir başarı olsa gerek. Bu konuda söylenecek çok fazla söz ne yazık ki yok.
Benim görüşüm, bunun başlıca sebeplerinden birisi Samsung bu cihazın ekranına mat kaplama koymuş ve her nasıl olduysa bu biraz ekranı karanlıklaştırıyor. Samsung da bu açığı kapatmak için otomatik parlaklık ayarındayken parlaklığı biraz fazla açtığı için batarya daha hızlı azalıyor.

Performans

Performansına diyecek çok fazla söz yok, işlem gücü rakiplerine göre iyi ama bu sorun bir tek bende mi var bilmiyorum. Telefon çok hızlı ısınıyor. Bir uygulamayla stres testi yaptığımda birkaç dakikada 67 dereceleri görüyor. Oyun oynandığında bu ısının bedeli yine bataryaya etki ediyor.

Ekran

Yıllardır Samsung ekranlarını çok güzel yapan bir firma ve daha önce Oppo Reno 4 kullanıyordum. YouTuber’lar ekranı o kadar çok övdüler ki cihaza sahip olmadan önce hayranlıkla bakıyordum. Ta ki cihazı elime alana kadar. Birebir kıyaslama yaptığımda Oppo Reno 4’ün ekranı Samsung’dan hem daha parlak hem daha canlı. Bu işte bir terslik var deyip araştırdım, hatayı hâlâ kendimde aradım. İş, en son “Acaba çakma bir cihaz mı aldım?”a kadar gitti ama keşke öyle olsaydı. Orijinal cihazın ekranı bu. Ne yazık ki bilmem kaç yıllık bir cihazın ekranından daha iyi olmasını beklerken hayal kırıklığına uğradım.

Ses

Ekranda bahsettiğim gibi Oppo Reno 4 kullanıyordum ve zorla kazandığım paramı verebileceğim 2 telefon arasında kaldım: iPhone 15 Pro Max ve S24 Ultra.
Ben ağır bir Android kullanıcısıyım, özgür olmak hoşuma gidiyor. Bu sebeple tercihimi Samsung’dan yana kullandım. Gelelim sonuca...
Oppo Reno 4’ten ilk geçtiğimde kendimi biraz huzursuz hissettim. Premium olan bir telefonun her şeyiyle premium olmasını beklersin ama işler öyle gitmedi.
Stereo hoparlöre ilk defa geçtiğim için birkaç gün güzel geldi ama sonradan bu stereo hoparlör durumuna alıştım.
Sesten iyi anlarım. Her ne kadar stereo hoşuma gitmiş olsa da cihazın hoparlörleri tam anlamıyla rezalet. Bütün frekansları kırpılmış. Alt frekanslar yok, üst frekanslar net değil, midler zayıf. Müzik dinlerken sadece bir gürültü var.
Kısacası, diyeceksiniz ki “O kadar mı kötü? Hiç mi iyi bir tarafı yok?”
Varsa bile ben henüz keşfedemedim.
İşin kötüsü, beni ses konusunda en çok yaralayan şey, insanlara ilk başta “Çok iyi!” falan diye övdüğüm S24 Ultra’nın bir arkadaşımla iddiaya girmemle son buldu.
Adam çıkarttı iPhone 15 Pro Max’i ve ben yerin dibine girdim. Gerçekten iki hoparlörden sesler hem daha dengeli geliyordu hem de alt-üst frekansları gayet net anlaşılıyordu.

Klavye

Bu kısma girmek istemiyordum. Sonuçta basit güncellemelerle düzenlenebilecek şeyler...
En başta klavye!
Abi bir cihazın klavyesi bu kadar kötü olmamalı ya.
Kaydırarak yazayım diyorum, "Ali" yazmaya çalışıyorum, "Asi" yazıyor.
Tamam diyorum, madem kaydırarak yazamıyorsun, o zaman tuşlarla yazayım. Kafayı yememe ramak kaldı.
("Tuşlarla" yazabilmek için 4 defa sildim yazıyı, inatla “taşlarla” diye çeviriyor.)
Bunu deneyip sinir krizi geçirebilirsiniz.
Bazen bazı tuşlara tam anlamıyla bassam bile etrafındaki tuşlara basıyor. Tam anlamıyla ömür törpüsü.
Eğer S24 Ultra’ya sahipseniz ve Samsung klavye kullanıyorsanız, yazma alışkanlıklarınız tamamıyla değişecektir. (Ben artık yazmıyorum, mikrofon tuşuna basarak konuşuyorum ve utanmasa onu bile düzeltecek.)

Tasarım

Şimdi bazı arkadaşlar çıkıp “Her şeye bir şey bulmuşsun.” diyebilirler. Haklı olabilirler ama tasarım kısmı göreceli ve zevkler renkler tartışılmaz olacağı için bu yorumu tamamen kendi görüşüm olarak yazıyorum.
Telefon açıkçası biraz tuğlaya benziyor.
Tuğladan kastettiğim ağırlık değil, gerçekten tuğlaya benziyor.
Tabiri caizse pide küreği gibi bir ele sahibim ve buna rağmen telefonu tek elle kullanmak gerçekten zor.
Telefon çok köşeli olduğu için parmaklarımda iz yapıyor.
Bu kadar para verip aldığımız bir cihazı korusun diye bir de kılıfla kullanınca vay haline.

Kamera

Kamera kısmını eleştirdiğim için bana çok kızacaksınız biliyorum ama bunları mesleğim fotoğrafçılık olduğu için yazmak zorundayım.
Android tarafında Xiaomi olsun, Honor olsun, Huawei olsun…
Bu cihazların da kamera performansı S24 Ultra’yla benzer.
Kıyaslama yapmak çok doğru değil, kendilerine göre artıları ve eksileri var ama iPhone ile kıyaslayacak olursak hâlâ ne yazık ki yakın bile değiller.
Yaklaşık 10 yıldır fotoğrafçıyım. RAW çekebiliyor, renk düzenlemesiyle mükemmel işler çıkarır sanıyordum ama arkadaşlar, fotoğrafların renk düzenlemelerini bir türlü istediğim hale getiremedim.
Yine çok kötü bir sonuç çıkarmıyorum ama asla istediğim rengi yapmayı başaramadım henüz.
Fotoğraflara renk oturmuyor.
Ön kameraya hiç değinmiyorum, tam bir rezalet.
Şunu koyacağına bir webcam koysaydı muhtemelen daha iyi iş yapardı.

Watch 7

Bu kısmı hiç uzun tutmasam daha iyi.
Neredeyse argo konuşma noktasına geldim.
Pil konusunda görüp görebileceğiniz en kötü saat olabilir.
1 günde 2 defa şarj etmek gerekiyorsa hele ki bu cihazın asıl amacı saati göstermek olduğu hâlde insanın günde 2 defa şarj etmesi gerektiği zaman küfür ediyor ve bu normal kullanımda!
Eğer birkaç defa ekrana dokunayım, biraz özelliklerini kullanayım derseniz dünyanın en iyi özelliklerine sahip bile olsa çalışmayan bir cihaza sahip oluyorsunuz.
Analog olan bozuk bir saat bile günde 2 defa doğruyu gösterebiliyor arkadaşlar, hiç şarj etmeden!
Söyleyecek başka söz yok.

Buds 3 Pro

Aralarında bu kadar gömemeyeceğim tek şey bu cihaz (yanlış anlaşılmasın, iyi bir cihaz olduğu için değil).
Ben tam bir müzik hastasıyım, bu sebeple müzik benim için önemli bir noktada.
Kulaklığın da şarjı diğer 2 cihaz gibi rezalet.
Muhtemelen şarjı daha az giden bir kulaklık yoktur.
İyi tarafı, kötü veya iyi tartışılır ama ANC’si var. Özellikleri işe yarayan bir kulaklık.
Bu arada yüksek kalite ayarı var ya, şu Samsung’un “Hi-Fi” diye adlandırdığı…
O sadece reklam için konulmuş bir ayar, aklınızda bulunsun.
Gerçek Hi-Fi böyle bir şey değil arkadaşlar.

27 Comments
mehmet_acrr
Active Level 4
Galaxy S
Son Söz

Arkadaşlar, yazımın sonunda ufak bir bölümü de buraya ayıracağım.
Benim aslında buradaki amacım hiçbir cihazı kötülemek ya da fanboyluk yapmak değil.
İnanın bana, bu cihazlar gerçekten oldukça pahalı cihazlar.
Ve çoğunlukla bunun gibi bir ekosistemi, başta telefon olmak üzere oluşturmak çok kolay değil.
Aylar sürüyor.
Ve ekonomi böyleyken para artırıp bu cihazlara sahip olmak 2-3 ay sürebiliyor.
Taksitle aldığını varsayalım, bu defa da aldıktan 1 ay sonra neredeyse çöpe atmak isteyeceğin bir cihaz için bilmem kaç ay taksit ödemeye devam edeceksin.
Mesela benim kulaklığımın 2 ayı daha 4 taksiti var ve altından boyası atmaya başladı.
Bu cihazlara böyle paralar ödeyip bunlarla karşılaşmak insanı bir markadan çok hızlı bir şekilde soğutuyor.
0 Likes
Gökhan_S25_
Active Level 4
Galaxy S
Samsung pişmanlıktır net o yüzden Apple ekosistemine geçip kurtuldum bu Samsung illetinden, işletme telefonuna ait bir hesap bu yakında bunuda elden çıkartıp işletme hesabımıda Apple yapacam... Hatta daha da hazin bir durum Android,çilerin beğenmedikleri redmi cihaz bile hemde 2023 redmi not 13 bile Android 15 te Samsung hala A serisi cihazlarına Android 15 verememiş var gerisini sen düşün 😂
0 Likes
mehmet_acrr
Active Level 4
Galaxy S
İnan bana xiaominin de geri kalır yanı yok en basitinden iPhonelarda haptic denen bir titreşim sistemi var mesela kilit ekranında flaş tuşuna basılı tuttuğunda gerçekten bir tuşa basma hissi alabilirsin bunu s24 ultrada benzer bir hale getirmişler (hala iphone kadar olmasa da) xiaomilerde yarın yok gibi titreyen bir telefon masaj tabancası olarak kullanmak için güzel bir tercih hahahahhah
0 Likes
Galaxy S
Watch 7 araştırıyordum hayal kırıklığına uğradım burayı okuyunca 😮
0 Likes
mehmet_acrr
Active Level 4
Galaxy S
Huawei gt3 pro kullanan arkadaşım şarzının 1 hafta gittiğini beyan ediyor ben direkt olarak Samsungtan uzak durmanızı tavsiye ederim illa alacam diyorsan bi kaç bilgi daha vereyim 1.30 saatte şarz oluyor günü tamamlayım gece uyuyim uykumu takip etsin diyorsan saat diyor ki orada dur bakalım gece yarısı kapanıyor o da yetmez gibi cihazın şarzı bitti kapandı olmuyor da senin uykun düzensiz oluyor bknz
2 3 gün canı uykumu takip etmek istemedi galiba o günleri direk yok yazdı
Ve ben neredeyse hergün 11 de uyuyup 6.30 da uyanıyorum 1748126577732.jpg
0 Likes
Galaxy S
Galiba Huwaei bu işin üstadı akrabamda da fit 3 var 10 gün gidiyor diyor
0 Likes
mehmet_acrr
Active Level 4
Galaxy S
Düşün işte artık kendine göre ekosistem vs hikaye sen işine yarayacak cihazı iyi araştır
0 Likes
priv
Active Level 6
Galaxy S
Klavyede düzeltme kapatma var. Bu kadar işkenceye gerek yoktu 😊
0 Likes
mehmet_acrr
Active Level 4
Galaxy S
Çözümü benim değil samsungun üretmesi gerekiyor ben samsung dışında bir çözüm isteseydim direkt olarak Google klavye kullanmaya başlardım aslında direk olarak şu an onu yapıcam 😅😅 yapay zeka özellikleri var diye bunu kullanıyordum ama şu "tuşlarla" yazmayı bi dene ne demek istediğimi anlarsın
0 Likes