Original topic:

Samsung benim için BİTMİŞTİR

(Topic created on: 10-14-2025 05:25 PM)
806 Views
Topraks9plus
Expert Level 5
Options
Galaxy S

Merhaba arkadaşlar. Biliyorsunuz ki cihazımı teslim aldıktan sonra ekranda bir şişlik fârk edip paylaşmıştım. Aynı şekilde cihazın ekranının kasadan ayrıldığını da paylaşmıştım. 1 ay boyunca Samsung'a X hesabından bolca bu sorunu paylaştım. Sonunda beni servise çağırdılar ve cihazı inceleyeceklerini söylediler. Aradan 1 gün geçti. Cihazımın garanti dışı kaldığını ve 6950tl karşılığında kasa değişimi yapabileceklerini söylediler. Teknisyen hatası yüzünden ben niye para ödeyeyim? Daha yeni değişen kasa nasıl yamuk olabilir... Ayrıca kasa değil ekran şişik. Girişte çalışan Ebru Hanım da bana kaba bir dille savunma yaptı. Benim söylediklerimi kâle almayarak sadece beni suçladı. Bana verdikleri kağıda imza atarken yanına sorunlu teslim aldım diye yazmak istedim. Başta fazla tepkili bir şekilde izin vermedi. Sonra tabletimi bir anda benden alarak "imzalayın yoksa tableti veremeyiz" dedi. Ben yazmakta ısrarcı olduğumda "iyi yazın" diye cevap verdi. Oradaki kameralar ses kaydı alıyormuş. 

Elimdeki belgeleri ve yazışmalarımı Tüketici Hakem Heyeti'ne yaptığım başvuruda, haklarımı aramak üzere kullanmaktan çekinmeyeceğimi ve bu sürecin tüm yasal zeminlerde takipçisi olacağımı söylemek isterim.

Ayrıca bu yaşananlardan artık çok sıkıldım ve yoruldum. Bu sebeple bu markadan artık vazgeçiyorum. Samsung senin için ne ifade ediyor diye sorarsanız "Samsung kullanıyorsan kendini savunmayı bileceksin. Aksi takdirde suçlusun" demek istiyorum. Tabii ne kadar kendinizi savunsanız da, ne kadar belgeleriniz olsa da size inanmamayı tercih ediyorlar orası ayrı...

XdaDevelopers
Expert Level 5
Galaxy S
Emin ol toprak belki 2030 a kadar mobil Türkiye pazarından çekileceklerdir %90 eminim 🔥
Topraks9plus
Expert Level 5
Galaxy S
Umarım😁 Bir işe yaramıyorlar zaten
tsubasa20
Active Level 9
Galaxy S
cekilmezler cunku telefonlarini turkiyede tekirdag kapaklida uretiyorlar
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy S
Nalet bir servis EBRU ELEKTRONIK
TitanCameraMan
Active Level 10
Galaxy S
Bir Teknisyen Olarak Benim Raporum

Öncelikle ben Android cihazları tamir etmiyorum; iPhone üzerine çalışıyorum. Fakat Samsung gibi kaliteli bir markanın cihazlarını her zaman tamir ederim. Ancak ekran gibi parçaların orijinalleri genellikle telefondan bile daha pahalı olduğu için bu tür işlemleri yapmak çoğu zaman mantıklı olmuyor. Her türlü tamiri en iyi standartlarda yapacak bilgiye, deneyime, donanıma ve yeteneğe sahibim.

Ne yazık ki siz yetersiz bir teknik servisin mağdurusunuz. Ülkemizde, mahalle aralarında biriken ve telefon tamirini sadece “parça takmak” zanneden, kendini geliştirmemiş, bilgisiz teknisyenlerle dolu bir sistem var. İlgili firmaya özel bir lafım yok; bilemem.

Bir cihaz söküldükten sonra, kamera bölümlerinin bant veya kapaklarla kapatılması gerekir. Aksi halde hem lens toz toplar hem de teknisyen yanlışlıkla parmağıyla dokunabilir, hatta bazı durumlarda tornavidayla çizebilir. ( Arka kapağın kamera bölgesi temizlenir*)

Ardından, sökülen ekran tekrar takılırken sıvı koruma bandı uygulanmalıdır. Bu, orijinal bant da olabilir, kaliteli yan sanayi bir bant da. Fakat gördüğüm kadarıyla cihazda T7000 yapıştırıcı kullanılmış. Kaliteli bir T7000 düzgün şekilde kullanıldığında gayet başarılı sonuç verir; ancak burada hem taşırılmış hem de özensiz uygulanmış. Bu yüzden ekranın çerçeve kısmında toz birikmiş.

Ekranın bombeli olmasının sebebi büyük ihtimalle cihazın sökülme şeklidir. Biz bu işlemleri yaparken özel vakum setleri kullanırız. Ekranı 55–70 dereceye kadar ısıtınca bant kendini zaten bırakır. Yani az bir kuvvetle ekran kolayca ayrılabilir. Ancak burada cihaz zorlanarak açılmış gibi görünüyor.

Çiziklerin nasıl oluştuğunu bilemem ama tahminen tablet ters çevrilip masaya bırakıldığında, masada kalan vida veya cam kırıkları gibi etkenler yüzünden çizilmiş olabilir.

Olay, benim tahminime göre bu şekilde gelişmiştir. Kimseyi suçlamıyorum; bu sadece kişisel gözlem ve yorumlarımdır.

Böyle hatalar yapan işletmelerin hâlâ açık olması bile bence saçmalık. Bakanlığın bu tür yerleri daha sıkı denetlemesi gerekiyor. Kullanıcılar da bu konularda sadece tüketici hakem heyetine değil, doğrudan avukata başvurmalı. Abarttığımı düşünmeyin: 10 kişi dava açarsa, ayıplı hizmet veren işletmenin 10 ayrı davası olur. Kimse bunun altından kalkamaz.

Lütfen “orijinal servis” diyerek her yere güvenip gitmeyin. Önce araştırın, sorun, emin olun. Ben şahsen kendi işletmemde yapılan tüm işlemleri kamera kaydına alıyorum. Çünkü bir hata bizden kaynaklanırsa müşteriyi mağdur etmek istemem.

Sorununuzun çözüleceğini umuyorum ama süreç biraz zaman alabilir. Lütfen savunmanızı düzgün şekilde hazırladığınızdan emin olun. Tamir için 5–10 bin lira harcayacağınıza, gidin bir avukata 20 bin verin; uzun sürebilir ama sonunda hakkınızı tam olarak alırsınız.
Tüketici hakem heyeti yeterli olmazsa, yasal yoldan ilerlemek en doğru yöntemdir.
Topraks9plus
Expert Level 5
Galaxy S
Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim🙏 kesinlikle haklısınız. Neyseki Avukat ablam var yardımcı oluyor🙂 Kesinlikle benim yapmadığım bir hasar için tamir parası ödemem. Hakkımı ararım😃
TitanCameraMan
Active Level 10
Galaxy S
Ben nezaketiniz için teşşekkür ederim, umarım hakkınızı alırsınız ve bu tarz hizmet veren işletmeye dersini verirsiniz.
Ülkemizde servislere el atılmalı en basitinden Samsung Apple gibi üreticiler bizim givi servislere parça temin etmek zorunda olmalı yoksa tüketici olarak mağdur duruma düşüyoruz.
Topraks9plus
Expert Level 5
Galaxy S
Umarın, tekrardan teşekkürler🙏 Evet bence de. Bu kalitesiz yetkili servislere mecbur kalmamış oluruz
Mehmetöz
Active Level 7
Galaxy S

Böyle servislerin halen açık olarak hizmet  vermesi ne  kadar doğru 

Topraks9plus
Expert Level 5
Galaxy S
Hiç doğru değil tabii ki. Samsung Türkiye, servislerine ve müşterilerine kesinlikle önem vermiyor