Original topic:

Samsung Vs Vivo ve Xioami

(Topic created on: 04-09-2025 05:17 PM)
325 Views
TitanCameraMan
Active Level 10
Options
Galaxy S

One UI 7 yüzünden bile diğer markalara şans vermem gerektiğini düşündüm ama gerçekten diğer markaların kuru gürültüden ibaret.

Vivo 200x Pro özelikle fiyatı ve sunduğu özelliklerden ötürü oldukça ön plana çıktı.
Bir arkadaşımda bu cihaz vardı; ama hiç kıyaslıyalıma falan girmemiştin.

Yurt dışı bir cihaz ve bugün bulup inceledim.
Öncelikle net olarak arada ciddi bir kalite farkı var.
S24 Ultra ile kıyaslıyorum S25 Ultra bile değil ama Ekranından, Titanyum çercevelere, arkadaki cama kadar S24 Ultra çok daha premium bir telefon.
Bir yandan da telefonun yarısı kamera çıkıntısı ile çevrili, telefonun kamerasına lafım yok, cidden iyi bir kameraya sahip ve S24 Ultra dan daha başarılı; fakat bu **bleep** yüzünden bu cihaza geçmek yeterli gelmedi; ama kamera konusundan kesinlikle çok başarılı bir cihaz.
(Yine İphone'un çekimlerini daha fazla beğeniyorum)

İşin batarya kısmında beni hayal kırıklığına uğrattı, çok benzer ekran süreleri aldığımızı farkettim, benim telefonum 5000 Mah onun ki ise 6000 mah, onun performansı biraz daha iyidi ama aradaki **bleep** kesinlikle %40 gibi ezici bie şey değildi, tam aksine 1-2 saatlik farklar vardır oyun v.s de yoktu.

Hızlı şaej konusunda da bir hayal kırıklığı uğradım, kesinlikle daha hızlı şarj oluyor 40-50 dakikada şaej full oluyor, Samsung tarafında bu 80 Dakika gibi bir şeye denk geliyor 0-100 fakat 80 e kadar ki yolu sayarsak aradaki **bleep** çok fazla değil ama 6000 mah oldupu için 5000 mah a kıyasla bu durum normal diyecem de iki telefonda benzer ekran süreleri verdiği için biz bu işten ne anladık dedim, üstelik telefonun bataryası öldüğünde bu batarya normal bir batarya da değil saha fazla masraf açılacak 😄 

Yazılım kısmında akıcı bir yazılım olsa da One UI 6 daha başarılı buldum, bunun dışında bir çok One UI özeliği yok, yapay zeka özelikleri sınırlı veya direkt yok ve arayüzü bence çok çirkin; ama özeleştirebiliyoruz.

Telefon güzel olsa da arada ciddi bir kalite ve yazılım farkı var, Media tek işlemciyi beğendim ama Snapdrogon'u emulator tarafında daha başarılı buluyorum.

Xiomi 14 Ultra vardı, 15 bulamadım çevrende, bunun kıyaslamayın çok daha önce yapmıştım.
Açık konuşmak gerekirse S24 Ultra 14'ün içinden geçer, 5000 mah batarya koymuşlar ama yazılım kısmı yüzünden ekran süresi o kadar başarılı değil, hızlı şaej konusunda 5000 mah oldupu için Vivo'dan saha iyi, ayrıca kablosuz şarj konusunda da kendini çok geliştirmiş ama yine alüminyum telefonlar ve yine yarısı kamera, işletim sistemi bence çok sıkıntılı ve fiyatlarını da hiç beğenmedim.
Kamera tarafında çok benzer performanslar veriyorlar, 14. Ultra daha başarılı ama aradaki **bleep** kale alınacak bie seviyede değil.

Ne kadar şans vermek istesem de veremiyorum çünkü Android Kısmında sözde uçan kaçan telefonlar hiç anlatıldığı gibi değil ve bir çok hataları var, kuru gürültü gibiler.

S26 çıkana kadar S24 devam... 

(Ekran konusunda 2 cihazda S24 Ultra'nın dengi bile değil bunu farketim S25 Ultra'nın ekranı S24 Ultradan daha başarılı buluyorum, en azından panelden çok kullanılan yansıma önleyici materyal ve cam daha iyi) 
9 Comments
akas00
Active Level 7
Galaxy S
hocam exynoss2400 islemcisi hakkinda ne dusunuyorsunuz
0 Likes
Atakan63
Active Level 8
Galaxy S
E versiyonunu bile genshın gibi oyunda fanla bile yanıyor e olmayan versiyonu dahada ısınır bence. (Pubg gibi oyun dersen ozaman çok ısınmıyor fanla kurtarırsın)
0 Likes
TitanCameraMan
Active Level 10
Galaxy S
İşlemciden çok o cihazın soğutmasıyla da alakalı Fe serileri A serisinden halice oluyor o konuda
0 Likes
TitanCameraMan
Active Level 10
Galaxy S
S serisinde başarılı bir işlemci ama kesinlikle alınabiliyorsa Snapdragon alınmalı, Fe serisinde pek iyi değil.
0 Likes
akas00
Active Level 7
Galaxy S
hocam en yeni cihaz s24 tu ben alirken nitekim s25 yeni cikacak olsa da butcem o kadar yetmezdi s24 aldim ben de pisman etmez umarim
TitanCameraMan
Active Level 10
Galaxy S
Merak etmeyin S serisinde bir sıkıntı yaratmaz, umarım sorunsuz kullanırsınız
0 Likes
akas00
Active Level 7
Galaxy S
teşekkürler hocam insallah
0 Likes
oneui7s23fe
Active Level 5
Galaxy S
Ƙ
0 Likes
S4Boy
Active Level 2
Galaxy S
Zamanında bu girdabı kapılmış biri olarak söylüyorum Android alacaksınız Samsung'tan başkası üzer. Yıllar önce One Ui yokken bile olan özelliklerin yeni geldiğini gördüm bu markalara