Original topic:

Samsung Telefonların Ay fotografı gerçekmi

(Topic created on: 08-08-2025 08:22 PM)
207 Views
gvn_25
Active Level 4
Options
Galaxy S
Merhabalar s21 fe telefonumla ayın resmini çekiyorum garip bi şekilde güzel çekiyor 30 x zoomda normalde 30 x de çok iyi olmamasına ragmen ayı gayet net çekiyor bazı yerlerde görmüştüm sahte falan diyede çok inanamadım dogruluk payı varmı?

image

8 Comments
XSUİT
Active Level 7
Galaxy S
Bana kalırsa bu tamamen telefondan telefona farklılık gösterebilir. Tabi kamera çekimininde katkısı yani ayar bakımı çok önemlidir.
0 Likes
BurakTunç
Expert Level 5
Galaxy S
Evet, düzenleme yapıyor ancak ona sahte diyen tüm telefonların kameralarına da sahte demeli. Günümüzde birçok telefon fotoğrafta düzenleme yapıyor. Mesela kimisi arkaplana bulanıklık ekler, kimisi ise bulanık yerleri detaylandırır. Yeni bir şey değil bu. Sadece, Samsung'un Ay için yaptığı düzenleme internette olay oldu.
GLX120
Expert Level 5
Galaxy S
Bir ara internette efsane vardı samsung sahte ay görselleri çekiyor diye ama tamamen yalan olduğu kanıtlandı sadece detay kısmını yapay zeka birazcık düzeltiyor yani netleştiriyor ama kamera zaten buna elverişli. Yani tamamen gerçek bir fotoğraf.
gvn_25
Active Level 4
Galaxy S
Anladım hocam bende çok inanmamıştımda sorayım dedim sagolun teşekkürler
GLX120
Expert Level 5
Galaxy S
Rica ederim dediğim gibi o söylentiler yalan.🙏
XdaDevelopers
Expert Level 5
Galaxy S
Keşke ay a yapıldığı gibi 100x zomlarda bi kaç km ilerdeki görüntülere de el atsalar diyorum..ay bizden binlerce km uzakta iken cillop gibi yapıyor...ay dışında 100 x zomlarda bir kaç km ötedeki görüntülerin durumu ortada😂
0 Likes
GLX120
Expert Level 5
Galaxy S
Evette ışık farkı yani ayı çektiğinde tek noktaya odaklanıyor gerisi karanlık ve siyah, normal 100x'te çekerken çok detay ve renk var o yüzden öyle.
0 Likes
XdaDevelopers
Expert Level 5
Galaxy S
Fotoğrafın sadece %20 si gerçek gerisi düzenlemedir hatta vizör ön görüntüye bile yapay zeka girmiş mühendisler iyi iş çıkarmış gerçekten 😂
0 Likes