cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung, S25 serisi için Exynos yerine Snapdragon kullanabilir

(Topic created on: 3 weeks ago)
186 Views
anusername
Expert Level 5
Options
Galaxy S

Samsung'un yeni amiral gemisi işlemcisi Exynos 2500'ün üretimiyle ilgili sorunlar yaşandığı ortaya çıktı. 3nm üretim sürecindeki düşük verimlilik nedeniyle Samsung, Galaxy S25 serisi için yeterli sayıda Exynos 2500 üretmekte zorlanıyor.
Samsung'un Exynos 2500 işlemcisini ürettiği 3nm üretim sürecinde verimlilik oranının yüzde 20 seviyesinde olduğu bildiriliyor.
Bu, üretilen yongaların sadece yüzde 20'sinin Galaxy telefonlar gibi cihazlarda kullanılabilecek kalitede olduğu anlamına geliyor.

image
S25+ (S936B) Geekbench skoru (Exynos 2500)

Samsung'un dökümhanesi, modern üst düzey mobil yonga setlerinin üretildiği ikinci nesil 3nm sürecinde henüz istenen verimliliğe ulaşamadı.
Exynos 2500'deki üretim sorunları nedeniyle Samsung, Galaxy S25 serisinde Qualcomm'un Snapdragon 8 Elite işlemcisini kullanmak zorunda kalabilir.
Samsung'un, S25'in işlemci gücünü Exynos 2500 ve Snapdragon 8 Elite arasında bölüştürüp bölüştürmeyeceğine karar vermek için birkaç hafta daha zamanı olduğu belirtiliyor.
Ancak Exynos 2500'deki verimlilik sorunları çözülmezse, Samsung tüm Galaxy S25 modellerinde Snapdragon işlemci kullanabilir.
3nm üretim sürecindeki düşük verimlilik, Samsung için kötü bir haber. Şirket, milyonlarca satmayı hedeflediği Galaxy S25 serisi için yeterli sayıda Exynos 2500 üretmekte zorlanıyor.
Ayrıca, Qualcomm'un Snapdragon 8 Elite işlemcisini kullanmak, Samsung'un maliyetlerini artırabilir.

Kaynak: EnSonHaber, GSMArena
12 Comments
Galaxy S
Snapdragon ile gelmese diğer androidlerden geri kalır bence
anusername
Expert Level 5
Galaxy S
Bence de. Hatta S25fe için dimensity bilmem kaç kullanılabilirmiş 9400 idi sanırsam unuttum şimdi üşeniyorum bakmaya öğleden sonra büyük bir gelişme postu açacağım onu hazırlıyorum işte
Galaxy S
Dimensity de exynos tan iyidir yeterki exynos tan kurtulsunlar ve düz modellere de sd işlemci versinler
anusername
Expert Level 5
Galaxy S
Düzeltme için çok teşekkür ederim
YUSUFCT
Active Level 6
Galaxy S
Samsung yapay zeka telefonu Snapdragon ise en iyi yapay zeka destekli bir işlemci markasi Samsungun amiral gemisi telefonlari icin asla dimensity kullanmayacağına eminim
DenizA55
Active Level 10
Galaxy S
Gerçekten güzel bir haber. Bilgi için teşekkürler 😊 🙏
anusername
Expert Level 5
Galaxy S
Rica ederim ^^ asıl bombayı öğleden sonraya hazırlıyorum 💪🏻
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
😱