cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung Ram ve Sarj S21FE 2. Nesil

(Topic created on: 05-11-2025 08:03 PM)
263 Views
Members_7QLhCzH
Active Level 1
Options
Galaxy S

Merhaba,

1 gün önce ilk Samsung telefonumu satın alıp kullanmaya başladım. Modeli: Samsung Galaxy S21 FE (2. nesil, Snapdragon 888, 5G).

Telefonu kullanırken tüm arka plan uygulamalarını kapatıyorum. Hatta Cihaz Bakımı > Hafıza > Şimdi Temizle seçeneğini de kullanıyorum. Buna rağmen cihazda genellikle 3.5–4 GB RAM kullanılıyor ve boşta ortalama 4–4.5 GB RAM kalıyor.

Bu durumun bir çözümü var mı? Bu RAM kullanımı normal mi, yoksa yüksek mi?

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum: Cihazın şarjı biraz hızlı tükeniyor gibi. Özellikle geceleri, ekran Her Zaman Açık (Always On Display) modundayken şarj daha da hızlı düşüyor. Örneğin, gece boyunca telefon hiç kullanılmadan şarjım %38'den %22'ye düşmüş. (AOD modu her zaman açıkken)

Bu durumla ilgili de birkaç sorum var:

• Gece boyunca uyurken AOD dan kaynaklı sarjın fazla tükenme problemi varsa çözümü varmıdır?

• Always On Display’in şarj tüketimini azaltmak için bir yöntem var mı?

• Batarya optimizasyonu ve ekran süresini artırabilmek için hangi ayarları yapmalıyım?
0 Likes
12 Comments
Fikr-itekno
Active Level 10
Galaxy S
Ram kullanımı gayet normal, aod u sadece dokunulduğunda aç seçeneğinde kullanırsanız bir nebze daha az tüketim olur, ekran süresini arttırmak için gereksizlerden arının🙏
0 Likes
Adanaliisot
Expert Level 1
Galaxy S
Ram tüketimi tamamen normal , takma kafaya . Kullanılmayan ram ölü ramdir. Şarj olarak ise siz çok ama çok yanlış bir modeli almışsınız . S21 fe'de kullanılan hem exynis 2100 hem de sd 888 batarya ve performans anlamında kötü işlemciler maalesef . Keşke daha yeni bir model alsaydiniz . Gerçi alalı 1 hafta olmuş daha , bence iade edip s24 fe alın hocam (24k'ya amazonda Amazon satıcılı bir şekilde bulabiliyorsunuz cihazı )
Galaxy S

Çözüm olarak kabul et seçeneğine yanlışıkla tıkladım* cihaz ucuza geldiği için aldım indirimlerle birlikte ve hediyele neredeyse 13500tl gibi fiyata geldi s24fe modeli en ucuz 24k tlye bulabildim onun dışında 26k 27k tl gibi fiyatlara satılmakta s21fe 2. nesil modelinin bataryası günlük kullanımda yeterlimi.

0 Likes
kereewm
Expert Level 1
Galaxy S
Tekrar üç noktaya basıp çözümü reddet e basabilirsiniz
0 Likes
kereewm
Expert Level 1
Galaxy S
AOD yi geceleri açıp kapatan bir rutin yapabilirsiniz. Ya da direk sadece geceleri siz uyurken devreye giren güç tasarrufu modu rutini oluşturabilirsiniz. Hem AOD kapanmış olur hem de gece pil tasarrufunu daha da iyi sağlamış olursunuz. Ram meselesine gelirsek telefonun boşta iken 3 4gb ram kullanması gayet normal. Ayrıca sürekli hafıza yani ram temizliği yapmak cihazı "bence" daha da yorar. Çünkü ram temizliği yapınca arka plandaki bir çok kapattığınız uygulama ve işlem yeniden açılır ve bu esnada açılırken pil tüketir. Aslına bakılırsa sistem boşta iken ne kadar ram kullanırsa o kadar iyi, hızlı ve stabil çalışır.
kereewm
Expert Level 1
Galaxy S
Sizin için bir rutin yaptım bunu kullanın

https://quickshare.samsungcloud.com/7U5mNUayQ69v
Galaxy S

bu linkteki dosyayı nasıl açabilirim bilgisiyardan indirdim random yazılar çıktı telefon üzerindenmi indirmem gerekmekte

kereewm
Expert Level 1
Galaxy S
Evet, sadece telefondan indirip açmanız gerekir. Dosyayı telefondan açtıktan sonra zaten sizi rutin ekranına atar. Oradan sağ altta kaydet yazısına basmanız yeterli. Rutin aktif mi değil mi diye:
Ayarlar > Modlar ve Rutinler kısmından rutinlere girip bakabilirsiniz.
Galaxy S

Bir sorum daha olacak ekranı aşağıya doğru 2 kere kaydırınca ses otomatik döndür fener gibi uygulamaların kısa yolları var kullanmadığım bazı özellikler açık olarak çalışmakta sadece bu yerdenmi katapabilirim veya ayarlar uygulamasından kapatabilirim kullandıklarımı kullanmadıklarımı bilmediğim çok fazla çeşitde kısayol var çünkü. (bazı kısayollara basılı tutunca iç ayarları da açılıyor bunlardamı sadece bu yerden kapanmakta yoksa ayarlardandamı kapatılıyo)

0 Likes