Resolved! Solved

Original topic:

Samsung Pendik Yetkili Servisi Onarım Sonrası Batarya Şişmesi ve Montaj Kusuru

(Topic created on: 05-04-2026 01:29 AM)
350 Views
1samsungkullanicisi
Active Level 8
Options
Galaxy S

Sayın Samsung Members Türkiye ekibi ve değerli kullanıcılar,

​Yaklaşık 5,5 ay önce, Samsung Galaxy S23 Ultra cihazımı ekran arızası sebebiyle Samsung Yetkili Servisi Pendik (KVK) şubesine teslim ettim ve ücretli onarım talebini kabul ettim. Onarım sonrasında cihazımı teslim aldığımda, arka kapağın milimetrik olarak sola doğru kaydırılarak kapatıldığını **bleep** ettim; ancak o an kullanımı engellemediği düşüncesiyle bu durumu tolore ettim. Yapılan işlemde cihazın çerçeveleri (frame) değişmemiş, yalnızca ön panel değişimi yoluna gidilmiştir.

​Ancak son dönemde cihazımda ciddi performans sorunları, sistemde aşırı kasmalar ve batarya uyarısı dahi vermeden aniden kapanma problemleri baş göstermiştir. Bugün itibarıyla ise cihazın arka kapağının, bataryanın şişmesi sonucunda gövdeden tamamen ayrıldığını ve fırlayacak noktaya geldiğini üzülerek tespit ettim.

​Cihazımın ana garantisi halen devam etmektedir. Ayrıca, yetkili servis tarafından yapılan onarım işlemlerinin de kendi içinde bir garanti süresi olduğu tarafıma bildirilmişti. S23 Ultra gibi bir amiral gemisi cihazın, yetkili servis müdahalesi sonrası bu denli ciddi bir fiziksel deformasyona (batarya şişmesi ve hatalı montaj) maruz kalması kabul edilemez bir durumdur.

​Onarım esnasında uygulanan yüksek ısının veya arka kapağın hatalı kapatılması sonucu oluşan fiziksel baskının batarya hücrelerine zarar verdiği teknik bir gerçektir. Yarın ilgili servise başvurarak mağduriyetimin giderilmesini talep edeceğim. Şayet "kullanıcı hatası" gibi teknik dayanağı olmayan bir geri dönüşle mağduriyetim artırılırsa, tüm yasal haklarımı kullanarak Tüketici Hakem Heyeti nezdinde süreci takip edeceğimi belirtmek isterim.

​Samsung Türkiye'nin, yetkili servislerindeki bu işçilik kusurları ve parça kalitesi konusunda gerekli hassasiyeti göstermesini ve cihazımın bedelsiz olarak onarılmasını bekliyorum.

​Saygılarımla.

image

image

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Turuncu
Moderator
Moderator
Options
Galaxy S

Merhaba 1samsungkullanicisi

Doğrudan Mesaj ile iletişim bilgilerinizi bize iletebilirseniz, konuyu detaylı olarak inceleyip, size yardımcı olmak isteriz.

Teşekkürler.
MOD

View solution in context

8 Comments
İsimiz_yeni
Active Level 6
Galaxy S
Buraya atmanın sana bir faydası olmayacak saygılar
Galaxy S
Faydasının olup olmayacağını süreç sonunda göreceğiz. Ben buraya bir 'umut' bağlamıyorum, Samsung Türkiye yetkililerinin dikkatine sunmak ve dijital bir kanıt bırakmak adına bu paylaşımı yapıyorum. Hakkını aramayı bilene her yer bir kapıdır. Saygılar.

İsimiz_yeni
Active Level 6
Galaxy S
Burada hak aranmaz kimse burda bizim yaşadığımız sorunları takmıyor saygılar
Galaxy S
Senin 'takan yok' dediğin yerde ben bilinçli bir tüketici olarak iz bırakıyorum. Yarın öbür gün Hakem Heyeti bilirkişisi dosyayı incelediğinde, markanın kendi platformunda bile çözüm aradığımı ama senin deyiminle 'kimsenin takmadığını' belge olarak sunacağım. Sen takılmamaya alışmış olabilirsin kral ama biz hakkımızı masada bırakmayız. Sana iyi 'takılmalar', saygılar.

Galaxy S
Kesinlikle hocam, çok haklısın. Yıllardır ekosistemin içindeyim, her cihazım, saatim, kulaklığım Samsung. Ama S23 Ultra gibi bir amiral gemisinde yetkili servisin bu denli özensiz işçilik yapması (yamuk kapak, eski kasa kullanımı) ve sonucunda bataryanın şişmesi beni de yol ayrımına getirdi. Sadık kullanıcıyı bu kadar kolay gözden çıkarmamalılar. Yarınki servis sürecine göre kararımı vereceğim, desteğin için teşekkürler.

Galaxy S
Valla kral helal olsun, en doğrusunu yapmışsın. S25 gibi bir cihazda bile 'sorun yok' deyip kestirip atmaları tam da bahsettiğim o baştan savma işçiliğin kanıtı. Ben de yarın sabah aynı serviste olacağım, senin bu duruşun bana da moral oldu. Hakkımızı aramaya devam, bakalım Pendik bu sefer ne yapacak?

Galaxy S
Çok sağ ol hocam, bu kanal gerçekten etkili bir kanal. Hemen kaydımı oluşturuyorum. Yarın sabah Pendik'te bu kozu da kullanacağım.
Solution
Turuncu
Moderator
Moderator
Options
Galaxy S

Merhaba 1samsungkullanicisi

Doğrudan Mesaj ile iletişim bilgilerinizi bize iletebilirseniz, konuyu detaylı olarak inceleyip, size yardımcı olmak isteriz.

Teşekkürler.
MOD