- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Sayın Samsung Members Türkiye ekibi ve değerli kullanıcılar,
Yaklaşık 5,5 ay önce, Samsung Galaxy S23 Ultra cihazımı ekran arızası sebebiyle Samsung Yetkili Servisi Pendik (KVK) şubesine teslim ettim ve ücretli onarım talebini kabul ettim. Onarım sonrasında cihazımı teslim aldığımda, arka kapağın milimetrik olarak sola doğru kaydırılarak kapatıldığını **bleep** ettim; ancak o an kullanımı engellemediği düşüncesiyle bu durumu tolore ettim. Yapılan işlemde cihazın çerçeveleri (frame) değişmemiş, yalnızca ön panel değişimi yoluna gidilmiştir.
Ancak son dönemde cihazımda ciddi performans sorunları, sistemde aşırı kasmalar ve batarya uyarısı dahi vermeden aniden kapanma problemleri baş göstermiştir. Bugün itibarıyla ise cihazın arka kapağının, bataryanın şişmesi sonucunda gövdeden tamamen ayrıldığını ve fırlayacak noktaya geldiğini üzülerek tespit ettim.
Cihazımın ana garantisi halen devam etmektedir. Ayrıca, yetkili servis tarafından yapılan onarım işlemlerinin de kendi içinde bir garanti süresi olduğu tarafıma bildirilmişti. S23 Ultra gibi bir amiral gemisi cihazın, yetkili servis müdahalesi sonrası bu denli ciddi bir fiziksel deformasyona (batarya şişmesi ve hatalı montaj) maruz kalması kabul edilemez bir durumdur.
Onarım esnasında uygulanan yüksek ısının veya arka kapağın hatalı kapatılması sonucu oluşan fiziksel baskının batarya hücrelerine zarar verdiği teknik bir gerçektir. Yarın ilgili servise başvurarak mağduriyetimin giderilmesini talep edeceğim. Şayet "kullanıcı hatası" gibi teknik dayanağı olmayan bir geri dönüşle mağduriyetim artırılırsa, tüm yasal haklarımı kullanarak Tüketici Hakem Heyeti nezdinde süreci takip edeceğimi belirtmek isterim.
Samsung Türkiye'nin, yetkili servislerindeki bu işçilik kusurları ve parça kalitesi konusunda gerekli hassasiyeti göstermesini ve cihazımın bedelsiz olarak onarılmasını bekliyorum.
Saygılarımla.
Solved! Go to Solution.
1 Solution
Accepted Solutions
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
05-04-2026 08:31 AM in
Galaxy SMerhaba 1samsungkullani
Doğrudan Mesaj ile iletişim bilgilerinizi bize iletebilirseniz, konuyu detaylı olarak inceleyip, size yardımcı olmak isteriz.
Teşekkürler.
MOD
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
05-04-2026 01:31 AM (Last edited 05-04-2026 01:32 AM ) in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
05-04-2026 01:34 AM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
05-04-2026 01:35 AM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
05-04-2026 01:36 AM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
05-04-2026 01:44 AM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
05-04-2026 01:50 AM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
05-04-2026 01:58 AM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
05-04-2026 08:31 AM in
Galaxy SMerhaba 1samsungkullani
Doğrudan Mesaj ile iletişim bilgilerinizi bize iletebilirseniz, konuyu detaylı olarak inceleyip, size yardımcı olmak isteriz.
Teşekkürler.
MOD