cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung Notes uygulamasında frame ölçeklendirme var mı?

(Topic created on: 02-07-2025 05:16 PM)
167 Views
Ftrea
Active Level 6
Options
Galaxy S

Merhaba.

Samsung notes kullanırken üst üste iki görseli yerleştiremiyorum. Word kullanırken frame ölçeklendirme yapıp bir görseli alt frame'e gönderince üstüne yeni görsel ekleyebiliyorum ama burada öyle bir özellik göremedim.

Aynı şekilde düz çizgi çizen özel kalem görseller üstünde çalışmıyor. Görsel üzerinde düz çizgi çizmeye çalıştığımda düz çizgi görselin üstüne kayıyor. 

Bunu nasıl düzeltebilirim? Teşekkür ederim.
9 Comments
AlperenS24FE
Active Level 3
Galaxy S
Samsung Notes hakkında pek bir bilgim yok fakat Google'da bu durum hakkında şunlar yazıyor;

Samsung Notes'ta görsellerle çalışırken karşılaştığınız sorunlar için aşağıdaki çözüm önerilerini deneyebilirsiniz:

### 1. **Üst Üste Görsel Yerleştirme:**
Samsung Notes, görselleri katmanlar halinde düzenleme konusunda Word gibi gelişmiş özelliklere sahip değildir. Ancak şu yöntemleri deneyebilirsiniz:
- **Görselleri Elle Boyutlandırma:** Görselleri ekledikten sonra boyutlarını manuel olarak ayarlayıp üst üste yerleştirebilirsiniz. Görselleri seçip boyutlarını küçülterek veya büyüterek istediğiniz düzeni oluşturabilirsiniz.
- **Görselleri Kırpma:** Görselleri kırparak (crop) üst üste gelecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu, görsellerin birbirine daha iyi uyum sağlamasına yardımcı olabilir.

### 2. **Görseller Üzerine Düz Çizgi Çizme:**
Görseller üzerine düz çizgi çizerken çizginin görselin üzerine kayması, Samsung Notes'un katman yönetimi konusundaki sınırlılıklarından kaynaklanıyor olabilir. Bunun için şu adımları deneyebilirsiniz:
- **Görseli Arka Plan Olarak Sabitleme:** Önce görseli ekleyin ve boyutlandırın. Ardından, düz çizgi çizmek için kalem aracını kullanın. Çizgiyi çizerken görselin üzerine kaymaması için dikkatlice çizim yapın.
- **Görseli PDF Olarak Kaydetme:** Eğer mümkünse, görseli PDF olarak kaydedip, PDF üzerinde çizim yapmayı deneyebilirsiniz. Bu, katman yönetimini daha kolay hale getirebilir.

### 3. **Alternatif Uygulamalar:**
Eğer Samsung Notes'ta bu işlemler sizin için yeterli değilse, daha gelişmiş özelliklere sahip uygulamaları kullanmayı düşünebilirsiniz. Örneğin:
- **Microsoft OneNote:**
- **Adobe Acrobat Reader veya Adobe Illustrator:**
- **Canva veya Figma:**

0 Likes
Ftrea
Active Level 6
Galaxy S
Hocam kırpmayı, boyutlandırmayı sormadım ki.
0 Likes
AlperenS24FE
Active Level 3
Galaxy S
Fotoğrafı kırparak veya boyutlandırarak üst üste yerleştirmeyi yazdım.😊
0 Likes
Ftrea
Active Level 6
Galaxy S
İyi de bir ilişkileri yok ki hocam
0 Likes
Spaweix
Active Level 6
Galaxy S
Yani Notes hakkında pek bir şey bilmiyorum ama anladığım kadarıyla iki görseli üst üste nasıl getireceğini söyleyeyim (yanlış anlamış olabilirim). İlk görseli ekleyip metne sabitlemeyi kaldır ve sayfa genişliğine sığdır de İkinci görseli ekleyip onda da aynı şekilde yapınca üst üste geldi resimler. Bu değilse kusura bakma, bilmiyorum başka... 🙏
Ftrea
Active Level 6
Galaxy S
Çok teşekkür ederim hocam bu ayarı yapınca görsel konusu düzeldi. Bir de şu kalemle görsel üzerinde çizim yapınca görsele değil de arkaplana çizim yapıyor. Bu konuda fikriniz var mı? (Soldaki kalemle görsel üzerine çizim yapılabiliyor.) 1738943501101.jpg
0 Likes
Ftrea
Active Level 6
Galaxy S
Şu kalem1738943573287.jpg
0 Likes
Spaweix
Active Level 6
Galaxy S
Bunun hakkında pek bir fikrim bulunmamakta kusuruma bakma...🙏
Ftrea
Active Level 6