Resolved! Solved

Original topic:

Samsung Galaxy S25 ısınma sorunu

(Topic created on: 4 weeks ago)
407 Views
bilgejpeg
Active Level 3
Options
Galaxy S
ÇÖZÜLDÜ
güncelleme: arkadaşlar ram plus ı kapattım ve yazılım güncellemesini yaptım. wi-fi ile görüntülü sohbet ettim, 60 dakikanın sonunda cihazın sıcaklığı normaldi, söylediğim gibi 50 dereceye çıkmadı. tavsiyeleriniz için teşekkür ederim 

Merhaba, Samsung Galaxy S25 cihazımı sıfır olarak MediaMarkt'tan 5 Mayıs 2026 tarihinde aldım, yani dört gündür kullanıyorum. RAM Plus 8 GB'ta ve ekran yenileme hızı 60 Hz olarak ayarlı. WhatsApp'ta görüntülü konuşma yaparken cihazım çok fazla ısınıyor. Özellikle 30 dakikadan sonra sıcaklık 50 dereceye kadar çıkıyor. Cihazı şarjda kullanmıyorum, ekran parlaklığı her zaman %40. Bu sorun normal midir, yoksa bir çözümü var mıdır? Cihazı servise göndermem gerekli mi?

5 Solutions

Accepted Solutions
Solution
mdlatiff
Expert Level 1
Galaxy S
Bu Isınma Normal mi?
Yeni Cihaz Optimizasyonu: Akıllı telefonlar ilk kurulumdan sonraki 7-10 gün boyunca arka planda yoğun bir şekilde çalışır. Uygulamaları indeksler, kullanım alışkanlıklarını öğrenir ve senkronizasyon işlemlerini tamamlar. Bu süreçte cihazın normalden fazla ısınması ve şarjının hızlı bitmesi beklenen bir durumdur.
WhatsApp Görüntülü Arama Yükü: Görüntülü aramalar bir telefonun yapabileceği en ağır işlemlerden biridir. Kamera, ekran, işlemci (video kodlama/çözme için) ve ağ bağlantısı (Wi-Fi veya hücresel veri) aynı anda ve kesintisiz çalışır.
50 Derece Sınırı: Görüntülü konuşmada cihazın ısınması normal olsa da, 50 derece oldukça yüksek bir değerdir. Eğer telefon ekranda "Cihazınız çok ısındı, bazı uygulamalar kapatılıyor" şeklinde bir sistem uyarısı vermiyorsa güvenlik limitleri henüz aşılmamış demektir, ancak cihazın el yakacak seviyeye gelmesi konfor açısından ideal değildir.
RAM Plus'ı Kapatın, Bağlantı Türünü Kontrol Edin: Görüntülü konuşmaları 5G veya hücresel veri üzerinden yapmak yerine wifi ya da 4.5G üzerinden yapın zaten İstanbul hariç çoğu şehirde altyapı oturmadı

View solution in context

Solution
UNLIMITED_3
Active Level 7
Galaxy S
Whatsapda görüntülü görüşme de ısınması asssiri normal bir durum dert etme bence. Bir arkadas yazmis geliştirici seceneklerini aç ordan animasyonlari kıs diye bu hicbirseye yaramaz sadece cihaz akıcı olur isiyla gram alakasi yok. Bunu yapmak istersende gelistirici seceneklerini acmana gerek yok samsung un goodlock uygulamasindan home up yuklersen cok daha gelismis sekilde ayarlarsin sana ekran resminde gosterdim.1778351759116.jpg

View solution in context

Solution
AhmtS25S24
Expert Level 1
Galaxy S
Ram plus gereksiz. Ekranı da 60 ve 120 arasında kullanımda bataryaya etkisini görmedim. (1 sene tamamen60 hz kullanmış biri olarak söylüyorum.) Görüntülü konuşmada ısınma normal hele mobil veri kullanıyorsan daha da çok oluyor

View solution in context

Solution
mdlatiff
Expert Level 1
Galaxy S
Ram plus u kapattınız mı

View solution in context

0 Likes
23 Comments
Galaxy S
samsung destek var onu ara.
belki cihazda fazladan acik yerler vardır. normlade 120fps pubg gibi oyunlar yada ful grafikli oynamafiktan sonra bu cihazlar ısınmaması gerekli.
bilgejpeg
Active Level 3
Galaxy S
cihazımda oyun yok.
0 Likes
Galaxy S
benim demek istedim zorlamadıktan sonra isinmaması gerek WhatsApp dan ısınmaması gerekli ama cihaz fazladan uygulama vs vs calistiryorsa ozaman isinir
0 Likes
bilgejpeg
Active Level 3
Galaxy S
dediğim gibi cihazda oyun yok ve uygulama olarak sadece Facebook instagram whatsapp var çok ilginç gerçekten yarın samsung desteği arayacağim teşekkür ederim
0 Likes
Galaxy S
yok pazartesi deneyin
benimde s25ultra jarzim cok hızlı bitiyor çözüm bulamadık hele tel cebimde mesela dukkana gittim hic kullanmasam aksam eve gelince sarzi 90dan 60a fln düşüyor cok saçma.
0 Likes
Galaxy S
Bi dünya özellik açıksa normaldır
Solution
mdlatiff
Expert Level 1
Galaxy S
Bu Isınma Normal mi?
Yeni Cihaz Optimizasyonu: Akıllı telefonlar ilk kurulumdan sonraki 7-10 gün boyunca arka planda yoğun bir şekilde çalışır. Uygulamaları indeksler, kullanım alışkanlıklarını öğrenir ve senkronizasyon işlemlerini tamamlar. Bu süreçte cihazın normalden fazla ısınması ve şarjının hızlı bitmesi beklenen bir durumdur.
WhatsApp Görüntülü Arama Yükü: Görüntülü aramalar bir telefonun yapabileceği en ağır işlemlerden biridir. Kamera, ekran, işlemci (video kodlama/çözme için) ve ağ bağlantısı (Wi-Fi veya hücresel veri) aynı anda ve kesintisiz çalışır.
50 Derece Sınırı: Görüntülü konuşmada cihazın ısınması normal olsa da, 50 derece oldukça yüksek bir değerdir. Eğer telefon ekranda "Cihazınız çok ısındı, bazı uygulamalar kapatılıyor" şeklinde bir sistem uyarısı vermiyorsa güvenlik limitleri henüz aşılmamış demektir, ancak cihazın el yakacak seviyeye gelmesi konfor açısından ideal değildir.
RAM Plus'ı Kapatın, Bağlantı Türünü Kontrol Edin: Görüntülü konuşmaları 5G veya hücresel veri üzerinden yapmak yerine wifi ya da 4.5G üzerinden yapın zaten İstanbul hariç çoğu şehirde altyapı oturmadı
mdlatiff
Expert Level 1
Galaxy S
Telefon kendini size optimize ederken bende size birkaç ayar önerisi vereyim yapabilirseniz iyi olur