cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung Galaxy S22 Ultra, hız açısından iPhone 13 Pro Max ile karşılaştırıldı

(Topic created on: 02-12-2022 03:00 PM)
519 Views
RecepF
Expert Level 5
Options
Galaxy S

Edition PCMag, Samsung'un yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını farklı kriterlerde test etme sonuçlarını yayınladı. Netlik için, geçen yılın amiral gemilerinin sonuçları ve en yeni nesil iPhone karşısında ana rakibi eklendi.

 
 
image
 
 
image
 
 
image
 
 
image
 
Testler Snapdragon 8 Gen 1 işlemciye sahip Galaxy S22 akıllı telefonlar üzerinde yapıldı, ne yazık ki Samsung cihazlarında mucize gerçekleşmedi. Geekbench 5 tek çekirdekli ve çok çekirdekli testlerde, yeni Galaxy S22+ ve Galaxy S22 Ultra, geçen yılki Snapdragon 888 destekli Galaxy S21 Ultra'ya göre yaklaşık yüzde 10 performans artışı gördü.A15 Bionic donanımlı iPhone 13 Pro Max ile karşılaştırıldığında, Apple'ın amiral gemisi, tek çekirdekli ve çok çekirdekli modlarda sırasıyla %40 ve %35 daha yüksek performans gösteriyor.
 
İlginç bir şekilde, PCMark Work 3.0'da geçen yılki Galaxy S21 Ultra'nın yeni ürünlerden bile daha hızlı olduğu ortaya çıktı ve Basemark Web'de Apple akıllı telefonu herkesi iki kattan fazla geride bıraktı. Samsung'un yeni amiral gemileri yalnızca GFXBench 5 testini kazanarak iPhone 13 Pro Max'ten daha iyi sonuçlar verdi. Doğru, burada da her şey o kadar basit değil, çünkü üstünlük sadece 1080p çözünürlükte gözlemlenirken, Galaxy S22 Ultra'daki “yerel” Quad HD + ile sonuç tam olarak yarısı.
 
image
Galaxy S22 Ultra ve Galaxy S22+ (solda) / Galaxy S21 Ultra ve Galaxy S21 (sağda)
 
Kısma testi, geçen yılki Snapdragon 888 tabanlı Samsung amiral gemilerinin maksimum performansı daha uzun süre koruyabildiğini gösterdi. Ancak, yeni modellerdeki ortalama performans hala daha yüksek.
12 Comments
Galaxy S
PC Mag gibi bir firmanın bile doğru düzgün test yapamaması 🤣🤣 .... Android 12 den sonra artık Geekbench5 gibi testler güvenilmez hale geldi. Sebebi A12 daha çok enerji tüketimine odaklanıyor. Dolayısıyla işini 4 core mini ve tasarruflu işlemci ve 2 core mid size yardımcı işlemci ile yapabildiğini görüyorsa 2 core Big size performance işlemci kılını bile kıpırdatmıyor... en son resimde sonuncu işlemcinin yattığını görebilirsiniz... dolayısıyla benchmark lar artık anlamsız
GokmenCeylan
Active Level 6
Galaxy S
Samsungun testlerde kullandığı cihazlarda Thermal Throttling olayı yok bunu da eklersek gerçeği hiç yansıtmıyor zaten.
Galaxy S
Test cihazlarının farklı olduğunu hiç düşünmüyorum ama Thermal Throttling de dediğiniz gibi ayrı bir etki kesinlikle... ancak unutmayın ki Thermal Throttling gibi algoritmalar işletim sistemi core unda değil, donanımların üzerinde gömülü olurlar.. CPU veya RAM chiplerinde belirli şartlarda çalışan minik kodlardir.
GokmenCeylan
Active Level 6
Galaxy S
S21 fenin lansman cihazında geliştirici seçeneklerinde kapatıp açma olduğunu görmüşlerdi :D. Bunu yaptığını biliyorduk ilk defa kesin olduğunu anlamış olduk :D.
Galaxy S
🤣🤣🤣
GokmenCeylan
Active Level 6
Galaxy S
Testlerde bunu kapatması maalesef test sonuçlarını değiştiriyor. Hatta açık ve kapalı şeklinde de test edilmiş hali vardı. Açıkken belli bir sıcaklık sonrası performans sabit kalmıyor. Kapalıyken neredeyse hep sabit. Bunu zaten kendi cihazından da biliyorsundur az çok.
Galaxy S
Bunlar kötü niyetli uygulamalar değiller ki. CPU nun yanmasını istemiyorsanız, üretici olarak riski azaltmak için önlem alırsınız. Tüm CPU, RAM, Battery, GPU gibi chipler de kritik durumları yöneten gömülü yazılımlar var. Kendi cihazımda performansı her şartta ve boyutta zorlamış biriyim. Cihaz internette Geekbench5, Antutu gibi firmaların aynı model için yayınladığı verilerin %35-%40 üzerinde performans veriyor. Sürekli ve stabil. Bendeki test cihazı değildir diye düşünüyorum 😊 ..
Galaxy S
Yani demek istediğim, performans almak istiyorsanız, performans şartlarını oluşturabilirsiniz. Basit
GokmenCeylan
Active Level 6
Galaxy S
Kötü demiyorum ama yanıltıcı oluyor. İşlemcinin 45 üstü sıcaklığa çıkmasını engelliyor. 50 dereceye kadar da sorun olduğunu sanmıyorum zaten. Küçük bir örnek de ben vereyim. Pubg hdr 60 fps de sabit fps vermiyor s20 fe. Sebebi de bu olay. Sd 865 bu kadar şeyi de kaldıramayacak işlemci değil. İsteğe bağlı olarak bunu kapatıp açmak olsaydı daha iyi olurdu. Daha bir kaç örneği de var. Zorlamaya gelmiyor kısıyor hemen. Call of duty oynarken ufak takılmalar yapmaya başlıyor 10 dakikalık oyun sonrası. Sd 865 bunları kaldıramayacak işlemci mi? :D. 42 derece de direk işlemciyi kısmaya başlaması normal kullanıcı için kötü olmaz tabi :D. Zaten çoğu kişi farketmiyor bu durumu :D.