cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung - Apple düşüncelerim , bana hangisi daha uygun ?

(Topic created on: 03-24-2025 08:07 PM)
444 Views
llgngr
Active Level 7
Options
Galaxy S

Forumdaki herkese merhabalar bundan 6 ay once samsung galaxy s23 aldim ve genel olarak cok memnun oldugumu belirtmek isterim. Ben bu telefona gecmeden once iphone xs kullaniyordum ve genel olarak ondanda cok memnundum ama xs gunluk kullanimimda birtik fazla isiniyordu . Xs biyerden sonra kamera tarafindan ve pil konusundan uzmeye baslamasi sonucu ya min14pro yada samsungdan min s23 alacaktim ve uzun sure samsung daha sonradan apple kullanidigim icin android arayuzunu ozlemistim (ilk androidim galaxy m20ydi aldigim zaman 1000tl gibi bi fiyatı vardı ondanda cok memnundum fakat birgun sarjdayken anakarti yandi 😃) ve aktif olarak androide karar verdim ama bunca zaman sonra bana o eski android ozlemeni vermedigini, samsungun yeni cihaz aldirmak icin 1 nesil onceki cihazlara eski gozuyle bakip pekcok ozelligi kismasi vb durumlarla karsilastim ve androide bakis acim s25 serisk ciktiktan sonra degisti ve icimde tekrar bi ios arayuzu sevgisi basladi. genel performans bakimindan android daha guclu olsa bile ios gibi kapali bi arayuzde performansin pekde onemi kalmiuot bunu daha iyi anlamaniz acisindan androide winlator indiril pc oyunlari oynarken guc lazim ancak ios kapalo bi idleyim sistemi oldugu icin benim androiddeki kadar bi guce ihtiyacim yok.

iosun sevdigim taraflarini siralarsam 
1. stabilizasyon
2. arkaplan icin fazla lice duvar kagidi (en sevdigim hava durumu duvat kagidi bu S23 YOKKK
3. sosyal medyaya foto atarken kaliteden odun vermemesi (samsung her ne kadar fuzrlttik desede yinede iosun daha iyi yukledigi ortada )
3. kamera ( stabilizasyon ve zoomda samsumg kaliteliykrn iosun kamerasinin sony olmasi ve applea ozel olarak daha kucuk pixelli oldugu icin normal cekimlerdr bana gore daha guzel cekiuor
4. deger kaybetmemesi ( bu cihaz satildiginda resmen ayni fiyattan satilabiliuor
5. yazilim tarafinda destek ( apple ozellik cikarmazken samsungun her guncellemede birkac seyi kismasi
6. ekranin verinli kullanilmasi ( iosun dinamik ada kullanim sekli cok mantikli geliyor oneui7 betada sarki acinca sag ust kosede kocaman dinamik ada birakiyor apple bunu daha verimli kullanip sensor ve kameranin bulundugu alani daha verimli kullaniyor.
7. ekran kalitesi appleda kontrast orani cok iyiyken samsungda biraz daha dusuk alouor 

(arkadaslar apple ovuyor gibi gozukebilirim ama apple fanboyu deilim ve ovmiyorum bunlar benim kendi kisisel goruslerim baskalari benle zit fikirde olup samsungu yaltigi isler appleinkine gore daha mantikli gekiyo olabilirr )

daha pekcok sevdigim ozelli oldugu icin seneye veya bu sene yazin bir apple cihaza gevmeyi dusunuyorum sevgilerle

llgngr
26 Comments
Galaxy S
sosyal medyaya içerik yükleme kalitesi , stabilizasyonu ve satıldığında değer kaybetmemesi dışında pek bir artısı kalmadı iphoneların. Diğer androidlerin çoğu yapıyor artık kalanları
llgngr
Active Level 7
Galaxy S
evet cogunu androiddlerde yapiyor fakat android ilk telefonumdaki gibi kisisel ve eglenceli bulamiuorum o zamanlar sanki kendi telefonumu cidden ozellestirebildigimi hissediyordum ancak suanki androidim bu hissi bana vermiuor. ayni sekjlde appleninkamera ve sensor bolgesini aktif sekilde kullanmasi samsungun dinamikadasina gore daha mantikli geliyor ...
Galaxy S
Dinamik ada olabilir ama özelleştirme konusunda sanmıyorum sadece hareketli birkaç wallpaper var (samsungta olmaması gerçekten eksiklik) ama goodlock ve 3rd özelleştirme uygulamaları varken Android her zaman daha kişiselleştirilebilir
llgngr
Active Level 7
Galaxy S
kisilestirmeden kastim o telefonjm kisisel telefonum kldugunu hissetmemdi yoksa henelde telefon acilista nasilsa ana ekran duzenini hep o sekilde killaniuorjm
llgngr
Active Level 7
Galaxy S
samsung tarafinda en cok kullanidigim ve sevdigim ozellik daire ixine alma bu sark8 bulurken ve ekranda farkli dilli metinler varken bu metinleri trye cebirmek acayip muazzam bisi iphoneye gevince bu ozelligi kullanamacayagim icin UZULUYORUM 🥲
llgngr
Active Level 7
Galaxy S
evettt benimde acayip hosuma giden bir android ozeeligii
llgngr
Active Level 7
Galaxy S
evet fiyat bakimindan ckk yuksekler fakat omur bakimindanda cok iuiler xs 2019 yilinda cikmasina ragmen 5 yil biyunca cok iyi calisti ve ilana attiktan 1 hafta sonra hemen alicisi cikti
seeafa
Active Level 4
Galaxy S
Kesinlikle Apple
llgngr
Active Level 7
Galaxy S
androidi cok orantisiz buluyorum ornek vermem gerekirse fotodaki gibi ekrandaki o siluet niye orda oylece duruyor kaldir sunun arkaplanini sevvaf olsun ne guzel zevki ciksin bunlar premium algimi dusuruyir1742837658001.jpg1742837658029.jpg