cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

SAYENİZDE TELEFONUM ÇÖP OLDU

(Topic created on: 05-01-2025 11:47 PM)
720 Views
Members_G77TvgB
Beginner Level 2
Options
Galaxy S

29.10.2022 tarihinde Antalya Vatan Bilgisayar mağazasından 33.898 TL vererek aldığım Samsung Galaxy S22 Ultra telefonumun desenini unuttuğum için telefonum artık kullanılamaz haldedir. Şöyle ki, zamanında o kadar para vererek aldığım telefonu sadece iletişim kurmak için değil, aynı zamanda veri kaydetme, fotoğraf çekme özelliklerinden dolayı tercih etmiştim. Yoksa ki, tuşlu Nokia telefonunu alarak, üstüne son model Canon marka fotoğraf makinesi ve diz üstü bilgisayar alarak da işim görülürdü. Fakat 3 farklı eşya yerine asgari ücretin 7,9 katı ücret ödeyerek aldığım Samsung telefonundan ''kalite'' ve ''Konfor'' beklemekteyim. Çözüm bulmak yerine Samsung müşteri hizmetleri telefonuma erişmem için yetkili servise yönlendirmekte ve içindeki tüm bilgilerin silinmesi suretiyle ancak açılabileceğini söylemektedir. Şimdi çözüm bu mudur yani? İnsanlar ekonomi class ile gitmek varken Business Class'a neden biner? Çünkü arada kalite farkı var. Ya da Tofaş yerine neden BMW alıyor? Çünkü kaliteye para veriyorlar. Halbuki her iki araç da seni gideceğin yere götürür. Ben de aylarca şarjı bitmeyen Nokia telefonu tercih edebilirdim. Ama Samsung'un ''kalitesine'' güvendim. Benim amacın sadece telefonla iletişim kurmak değil, Samsung'un sunduğu sözde kaliteden ve özelliklerinden yararlanmak idi. Bugun gelinen aşamada telefonu çöpe atmaktan başka çarem yoktur. Samsung müşteri hizmetlerinin söylediğine göre 4 Aralık 2023 yılı itibariyle ''güvenlik'' nedeniyle Smart Things Find kilit açma özellikleri kullanımdan kaldırılmıştır. Bunun yerine ''çözüm'' olarak verilerin silinmesini önermektedirler. Benim telefonumun içinde yıllardır biriktirdiğim bilgi/belge/fotoğraf/video'lar silindikten sonra ben sizin telefonunuzu ne yapayım? Ben sırf ''alo'' demek için mi 33.898 TL (1.832 $, ya da 7.9 asgari ücret) para verdim? En kısa sürede bu soruna bir çare bulunmasını talep etmekteyim.

17 Comments
Hamza03
Active Level 5
Galaxy S
Buda güvenlik için maalesef unutmayacağınız bir şifre belirleseydiniz. Şifrenizi unutuyorsanız siz zaten bu tür cihaz kullanmayın
TRAtaberk
Expert Level 1
Galaxy S
Şikayet vara yazarsanız daha hızlı çözüme ulaşırsınız.
kereewm
Expert Level 2
Galaxy S
Gerçekten çok haklısınız. Fakat belli güvenlik kriterlerinin dışına çıkamıyorlar ne yazıkki. Belki çok zorlatırsanız ya da telefonun gerçekten size ait olduğunu bi şekilde ispatlarsanız servis bir şekilde parolayı kırabilir
zeto
Active Level 10
Galaxy S
Faturası olup seri numarası uyuşuyor ve kendi adına ise o fatura kesinlikle açarlar
ARDAEFEGRP38
Expert Level 1
Galaxy S
hocam iyi hos da adamlar bu sekilde politika yapmakta haklilar hadi biri goturse caldigi bir telefona sifresini unuttum dese o zaman ne olacak eger sifreleri unutuyorsaniz unutmayacaginiz birsey ya da direkt hicbirsey koymayin adamlar cok dogru yapmis upuzun yapping session yapmissin neyse umarim dosyalarina ulasirsin
MehmetAyten
Active Level 6
Galaxy S
Geçmiş olsun hocam. TikTok'ta bazen denk geliyorum, FPPRO diye bir cihaz tamir servisi; parçalanmış, yanmış cihazların bile verilerini kurtarabiliyorlar. İsterseniz onlarla da irtibata geçin, belki verileri silmeden kurtarabilirler.
Galaxy S
Kalite ve güvenilirlik diye Samsung'dan hiç ayrılmadık bu zamana kadar. Hatta S23 Ultra ile bir de amiral gemisi almak istedim; orta segmentten daha iyi özellikleri var ama en üst segmentteki telefona yazılım desteği sözü vermelerine rağmen güncelleme ya çok sonra geliyor ya da o yıl en son çıkardığı giriş seviyesi telefona güncellemeyi verirken, 2 veya 3-4 yıl önce çıkardığı en güçlü işletim sistemine sahip olan telefonlara güncelleme vermemesi markanın güvenini zedeliyor açıkçası. (Rakamlar tahmini, ama zaten 3-4 yıldan fazla amiral gemilerine güncelleme gelmediğini biliyoruz.)
0 Likes
rcparda
Active Level 7
Galaxy S
Kendi hatanın bedelini neden samsunga yıkıyorsun birader. Bir kaç yöntem var araştır yap. Hırsız gidip çaldığını açtırsın o zaman servis şifre açacaksa.
MuhammedA24
Expert Level 5
Galaxy S
Şahsen serviste bir hata göremedim. Sonuçta kural bu. Şifre koyuyorsanız aklınızda tutmalısınız.