cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S2FE Şubat Güvenlik Sorunları

(Topic created on: 03-16-2025 08:13 AM)
199 Views
ygtknca
Active Level 9
Options
Galaxy S
(Sadece eleştirel açıdan yazılmış bir konudur,lütfen hepsini okuyun)

Merhaba arkadaşlar bugün bir konuya değinmek istiyorum ve yorum altında sohbet ederiz herkes sorununu belirtir diye düşündüğüm için atmak istedim.Gönderide Şubat güncellemesi sonrasında ortalama açık ekran sürelerini paylaşacağım ve ek olarak oluşan sorunlara değinmek istiyorum.Okursanız ve okuyan herkes yaşadığı sorunlar için uygulamadan hata raporu iletirse çok sevinirim.

image

image

image

Pil tüketimi durumlarını ortalama olarak attım aslında güncelleme sonrası uzun süredir pek telefonu dikakt ederek kullanmıyordum ve zamanla **bleep** ettim ki şarj fazla gidiyor günde 2 kere takıyorum şarja ek olarak bir çok sorun var.Yaşanan sorunlar;
  • Açık ekran süresinin azalması
  • Isınma
  • Yer yer kasma ve takılma
  • Daha ağır bir arayüz
  • Bluetooht kesilme ve ses gitme sorunları(Buds 3 Pro ve 2 Pro kullanıyorum)

Her büyük güncelleme öncesi bu sorunlar yaşanıyor ek olarak telefonu performans profilinde ve normal profilde test ettim her 2 profildede ısınma kasma vs aynı.

Bu sene S25 ile Samsung'un devrim niteliğinde veyahut wow gibisinden şaşıracağımız hiçbir değişimi bulunmadı ve pazarlama stratejisi olarak güncellemelerin geç verilmesi cihazların bile istiyerek yavaşlatılması,Galaxy Al adı altında tanıtılan S24 serisinin artık Samsung'un eski ve çöp olarak uzaklaştırılması çok can sıkıcı bir durum bariz bir şekilde S25 serisi satılması için yapışan ufak stratejiler olduğunu düşünüyorum ama bu konular ise bizi sadece boğuyor.Bu sene Samsung piyasaya çok bambaşka girebilirdi ama sırf S25 satması için yapılan politikalar gerçekten kült Samsung kullanıcılarını üzdü.Özellikle İphone 16'nın tanıtımı sonrası bir çok Apple kullanıcısının Samsung tercih etmedi Androide olan ön yargıları kırmaya başlamıştı ama yine Samsung yaptı yapacağını.

Umarım düzelir..Aynı sorunları yaşayanlar yorumlarda belirtirse sevinirim.

Lütfen yorumlarda Samsung sanki bunu mu takıcak ne diyorsun gibi saçma yorumlar yapmayın dadece eleştirmek istedim ki herkes de yapabilir.Konu hakkında söyleyecek çok durum var da yazsak destan olur şimdi😀
9 Comments
s24fe
Expert Level 1
Galaxy S
Reisim cihazını bir kontrol et bence.Bende Şubat güncellemesi yapılı S24FE kullanıyorum önceki güncellemeler ile aynı.Ne ısınmam var ne pilim çok gidiyor.Bluetooth kesilme sorunum da yok.(Buds FE)
0 Likes
s24fe
Expert Level 1
Galaxy S
Ne güzel ki artık One UI 7 çok yakın önümüzdeki ay bizimle,o problemleri çözecek.Vulkan'a geçiş Exynos'lu telefonları çok rahatlatacak.
s24_s23fe
Active Level 7
Galaxy S
Vulkan olayını kabataslak biliyorum fakat vulkana geçilecek derken ne olacak onu anlamadım?
0 Likes
s24fe
Expert Level 1
Galaxy S
OpenGL ve Vulkan, grafik programlama için kullanılan iki farklı API'dir. İkisi de 3D grafikler oluşturmak için kullanılır, ancak önemli farklar vardır:

1. Performans ve Verimlilik OpenGL: Daha eski bir API olup, yüksek seviyeli ve daha soyut bir yapıya sahiptir. Geliştiricilere işleri kolaylaştıran birçok otomatik optimizasyon sunar ancak CPU yükü açısından verimsiz olabilir. Vulkan: Daha düşük seviyeli bir API’dir, yani geliştiricilere donanım üzerinde daha fazla kontrol sunar. Çok çekirdekli işlemcilerden daha iyi yararlanır ve CPU yükünü düşürerek daha yüksek performans sağlar. 2. Çoklu İş Parçacığı (Multithreading) Desteği OpenGL: Tek iş parçacıklı çalışmaya daha yatkındır, bu yüzden modern çok çekirdekli işlemcilerden tam anlamıyla faydalanamaz. Vulkan: Gerçek çoklu iş parçacığı desteğine sahiptir. Çekirdekler arasında iş yükünü daha dengeli dağıtarak daha iyi ölçeklenebilirlik sunar. 3. Platform Desteği OpenGL: Windows, Linux, macOS, iOS ve Android gibi birçok platformda çalışır. Apple, OpenGL’i resmi olarak terk etti (Metal’e geçti), ancak hâlâ eski destek var. Vulkan: Windows, Linux ve Android’i resmi olarak destekler. Apple ekosisteminde doğrudan desteklenmez ancak MoltenVK gibi çözümlerle çalıştırılabilir. 4. Donanım Desteği OpenGL: Geniş bir donanım desteğine sahiptir ve eski cihazlarda bile çalışabilir. Vulkan: Daha yeni GPU’lar için optimize edilmiştir. Vulkan desteklemeyen eski donanımlarda çalışmayabilir. 5. Geliştirici Dostu Olma OpenGL: Daha yüksek seviyeli bir API olduğu için öğrenmesi ve kullanması görece daha kolaydır. Ancak performans optimizasyonları yapmak zor olabilir. Vulkan: Daha düşük seviyeli olduğundan dolayı öğrenmesi ve kullanması daha zordur. Geliştirici, belleği yönetmek ve kaynakları optimize etmek için daha fazla çaba harcar. 6. Kullanım Alanları OpenGL: Hızlı prototipleme, akademik çalışmalar, eski donanımlarla uyumluluk gerektiren uygulamalar. Vulkan: Yüksek performans gerektiren oyunlar, VR, simülasyonlar ve çok çekirdekli CPU’lardan maksimum verim almak isteyen uygulamalar. Sonuç Kolay kullanım ve geniş uyumluluk istiyorsan → OpenGL Daha iyi performans, çok çekirdek desteği ve modern grafik optimizasyonları istiyorsan → Vulkan

Geliştiriciye ve kullanım senaryosuna bağlı olarak seçim değişir. Oyun motorları (Unity, Unreal Engine) genellikle her ikisini de destekler, ancak en yüksek performans için Vulkan’a geçiş giderek yaygınlaşıyor.

Sonuc olarak Vulkan telefonlarımız icin çok daha iyi olacak.
s24_s23fe
Active Level 7
Galaxy S
Teşekkür ederim az önce yabancı bir kaynaktan okudum gerçekten performans olarak baya bir etkilymis sil baştan kodlar silinip yenilenmiş umarım pile ve performansa katkısı olur çünkü yıllardır hep yeni gelen arayüz daha az enerji tüketecek daha performans olacak diye diye oyalandık durduk
s24fe
Expert Level 1
Galaxy S
Aynen öyle.TouchWiz'in kodları bile vardı sistemde.Hepsini temizlediler
s24_s23fe
Active Level 7
Galaxy S
Exynos'un Vulkan performansı Snapdragon'a benzer veya biraz daha üstündür, bu nedenle exynos cihazlarının önemli optimizasyonu beklenmektedir. Yazmış makalede Bu gerçekten iyi haber bence
s24fe
Expert Level 1
Galaxy S
Şükür az kaldı,S24 ailesi için Nisan başından sonra her an gelebilecek....
Galaxy S
benimde pilim hızlı gidiyor ama işin en tuaf kısmı batarya kısmı ısınıyor performans profilini açınca az da olsa ısınma kesiliyor