Original topic:

S26 serisiyle gelen yeni özellikler!

(Topic created on: 02-26-2026 06:14 AM)
675 Views
Kazikate
Expert Level 5
Options
Galaxy S

Privacy Diplay

image

Privacy Display ile artık hayalet ekran koruyucuları kullanmanıza gerek yok. Istediğiniz yerde açıp veya kapatıp kullanabilirsiniz. Privacy Display'in bir çok modu var. Normal modta yanlardan bakıldığında baya karanlık bir şekilde gözüküyor ama yine de hafif gözükebiliyor. Maximum mod'ta ise ekran hiçbir şekilde gözükmüyor. Bunu açınca da parlaklık biraz düşüyor tabii ki. Ayrıca sadece bildirim pop-up'ında veya sadece şifre kısımlarının gizlenmesi içinde kullanılabiliyor.

Now Nudge
image

Now Nudge ile birlikte mesajlaşmalar çok daha rahat. Örneğin arkadaşınız sizden geçen haftaki fotoğrafları istediğinde Galaxy AI bunu anlayıp size Galeri'yi açmanız için klavyede küçük bir tuş gösterecek. Buna basınca geçen haftaki fotoğraflar otomatik karşınıza çıkacaktır.

Call Screening 
image

Call Screening sayesinde tanımadığınız numaralardan gelen aramalara Galaxy AI'ın önceden konuşmasını sağlayarak amaçlarını öğrenebilirsiniz.

Promt ile fotoğraf düzenleme
image

Daha önce Galaxy AI ile fotoğraf düzenleme de sadece çizerek bir şey ekleyebilir veya bir şeyler silebilirdiniz. Artık promt yazarak çok daha etkili ve güzel sonuçlar alabilirsiniz!

Geliştirilmiş Döküman Tarama
image

Daha önce sadece dökümanların etrafını kırparken artık bir PDF dosyası gibi dümdüz bir hale getirebiliyor.

Creative Studio
image

Creative Studio'dan daha önce bahsetmiştim. Sticker oluşturma, görsel oluşturma, profil fotoğrafı oluşturma ve duvar kağıdı oluşturma özellikleri tek bir yerde toplanmış. Aynı zamanda davetiye ve tebrik kartı oluşturma seçenekleri eklenmiş.

Yenilenmiş Circle to Search
image

Circle to Search ile işaretlediğiniz alandaki her şey hakkında bilgi alabilirsiniz. Örneğin bir kişiyi işaretleyip üstündeki kıyafetlerin hepsi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yeni Bixby
image

Perplexity AI ile yapılan iş birliği ile Bixby artık yapay zekaya sahip. Henüz sesli Türkçe desteği yok ama yazılı bir şekilde konuşursanız Türkçe çalışıyor.

Yeni Audio Eraser
image

Audio Eraser artık herhangi bir yerde video izlerken Quick Panel'de gözükecek ve videonun arkaplanındaki gürültüleri bu şekilde kapatabileceksiniz.

Daha hızlı şarj
image

S26 serisi artık 60w kablolu 25w kablosuz şekilde şarj olabiliyor!

Yeni 10-bit Panel
image

Artık gradyenli görüntülerde oluşan iğrenç dalgalanmalar olmayacak bu yeni panel sayesinde. 

Yeni işlemci
image

Ultra modelinde yine Snapdragon kullanılırken S26 ve S26+ modelinde yeni 2nm teknolojiye sahip olan Exynos 2600 kullanılmış. Kağıt üstünde 8 elite gen 5'e çok yakın performans veriyor.

Yeni RAM seçeneği

S26 Ultra'da 1TB hafızalı modelde 16gb RAM kullanılmış.

Geliştirilmiş Kamera
image

Ana kamera'nın diyafram değeri F1.7'den F1.4'e yükseltilmiş. Bu da gece performansının çok daha iyi olacağı anlamına geliyor. Aynı zamande gündüz çekimlerinde de detaylar çok daha iyi gözükecektir.

Periskop (5x) kamera'nın da diyafram değeri F3.4'ten F2.9'a yükseltilmiş. Bu sayede daha iyi zoom performansı sağlayabilecektir.

Ön kamera artık daha geniş ve daha detaylı çekebiliyor. Bu yüzden kamera çentiği önceki serilere göre biraz daha büyük.

Super steady with horizontal lock
image

Bu yeni özellik sayesinde video çekerken telefon yamuk dursa veya dönse bile dümdüz çekmeye devam ediyor. 

Yeni yuvarlatılmış S-pen
image

S26 Ultra'da kenarlar yuvarlatıldığı için S-pen'in uç kısmı da yuvarlatılmış fakat yuvarlatılan kısım sadece burası değil. S-pen'in kendisi de daha yuvarlak hale getirilmiş. Daha önceki tasarımda iki düz kenar varken artık düz kenarlar biraz daha yuvarlak hale getirilmiş.

Benim gördüğüm yenilikler bunlardı. Açıkçası ben beğendim cihazı. Tabii batarya büyüseydi ve Bluetooth S-pen gelseydi daha güzel olurdu ama maalesef yok. Sizde fikirlerinizi yorumlara yazarsanız sevinirim.

10 Comments
Galaxy S
S26 Ultra'yı böyle hayal etmiyordum, beğenmedim. S24 Ultra halen bunlardan çok güzel.
Kazikate
Expert Level 5
Galaxy S
Köşeli tasarım evet daha güzeldi ama bu da kötü olmamış bence. Köşeler S25'ten daha düzgün duruyor.
3nterprise
Active Level 7
Galaxy S
elmacılar ağlıyor samsung yapmış yine yapacağını
Galaxy S
Eminim öyledir 😂işlemci bile düz s26 da 3.8 düşmüş pil döngüsü 1200 düşmüş
0 Likes
3nterprise
Active Level 7
Galaxy S
olm düz iphone 17 nin ne gibi artısı var daha yeni yeni düz modellere 120hz ekran getiriyosunuz pil seviyeleri de ortada çip rezalet ne exynosla ne de snapdragonla yarışabiliyor çıkarılan sürümlerin optimizasyonları berbat sayayım mı daha
0 Likes
Galaxy S
Hayırdır tanışıyormuyuz oğl ne Iphone kullanmıyorsun ama yorum mu yapıyorsun ben yıllardır kullanırım 14 pro ondan önce 13 pro samsungda sadece aserısi kullanırım senin kı kılıf uydurmak işlemcide geriye düşüyor sen hala düşük işlemciyi savunuyorsun 120 hz oluyor da ne oluyor şarjı iyi gitsin diye 60 hz alıyorsun
0 Likes
Galaxy S
Dimensi gelse daha iyi exynos rezalet exynos iyi olsaydı s25 deki 4 47 ghz geçerdi
0 Likes
ens07
Expert Level 5
Galaxy S
👍🏻💜
SokulluPaşa
Active Level 3
Galaxy S
Bibxy Türkçe dil desteği gelicek mi peki