Original topic:

S26 kamera gece çekimi

(Topic created on: 04-08-2026 12:28 AM)
435 Views
BatuhanS
Active Level 5
Options
Galaxy S

Bugün S26'ımı teslim aldım. Gece çekimlerinde 1 karede üst tarafta ışık, alt taraf karanlık olunca o karanlık bölgeyi turuncumsu/kahverengimsi gibi çekiyor. Fotoğrafı kötü yapıyor. Neden kaynaklı? 

Youtube exynos ve snapdragon kamera karşılaştırmasına bakınca da **bleep** ettim. Exynos işlemcili karanlık çekimlerde karanlık yerleri garip bir şekle sokuyor.
13 Comments
Muhammed2109
Active Level 9
Galaxy S
Lenslerdeki yansıma önleyici kaplamadan kaynaklı hocam. Ön ekranda da kullanılan bu kaplama direkt karşıdan gelen ışığı çok iyi bastırsada yan açılardan gelen ışığı doğrudan lense alıyor. Telefonunuzun arkasını çevirip doğrudan, karşısından lenslere bakın, birde telefonu yan çevirip çapraz açıdan lenslere bakın, aradakki değişimi görebilirsiniz.
BatuhanS
Active Level 5
Galaxy S
Youtube videosunu buldum aynı bu şekil. Fakat dediğinizi tam anlayamadım1775597469849.jpg
0 Likes
Muhammed2109
Active Level 9
Galaxy S
Hocam kameraya yansıyan ışık doğrudan karşıdan geldiğinde lensler bu ışığı tolore edebiliyor ama ışın aşırı sağdan, soldan, üstten veya alttan geldiğinde lenslere etki edip renk farkları veya yansımalar oluştursbiliyor, bu da görüntü işleme algoritmasını yani renk ve detayları etkiliyor. Kamera lensinize karşıdan bakarsanız simsiyah görünür ama çaprav veya yan açıdan bakarsanız lenslerdeki beyazlığı görebilirsiniz çünkü bu kaplama karşıdsn gelen ışığı engelliyor ama yanlardan veya çapraz açılardsn ışık gelirse doğrudan lensi etkiliyor.
BatuhanS
Active Level 5
Galaxy S
Evet öyle bu arada
0 Likes
BatuhanS
Active Level 5
Galaxy S
Olay tamda bu...1775597507492.jpg
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
oncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın . Pro modda ayar yapıp denermisiniz bazen fotoğraf modu cıvıtabiliyor
0 Likes
BatuhanS
Active Level 5
Galaxy S
Çok teşekkür ederim. Hangi ayarlara bakmam lazım bir çok ayarı kurcaladım
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
ıso speed ev ayarlarıyla oynayın hocam kesin şuan diyemem , ışıkdan ışığa değişiyor. genel olarak iso değeri , speed in iki katı olarak çekiyorum ben
0 Likes
BatuhanS
Active Level 5
Galaxy S
Anladım deneyeceğim teşekkürler
0 Likes