- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Selamlar herkese,
Yıllardır süregelen iPhone (iOS) kullanımımı noktalayıp, büyük bir heyecanla Samsung'un en yeni amiral gemisi Galaxy S26 Ultra (512GB) modeline geçiş yaptım. Donanım olarak cihaz tam bir canavar; ancak yazılım optimizasyonu, özellikle Instagram ve medya yönetimi konusunda ciddi bir hayal kırıklığı yaşıyorum.
Aynı sorunları yaşayan başka S26 Ultra kullanıcıları var mı merak ediyorum:
- Hücresel Veride Instagram Kalite Kaybı: WiFi bağlıyken her şey cam gibiyken, 4.5G/5G (hücresel veri) üzerinden hikaye yüklediğimde veya izlediğimde ciddi piksellenme ve FPS düşüşü (takılma) yaşıyorum. 2026 model bir amiral gemisinde hücresel veriyle kalite düşmesi kabul edilemez.
- Smart Switch Sonrası Galeri Karmaşası: iPhone’dan aktardığım binlerce fotoğrafın tarih bilgileri Instagram içinde tamamen birbirine girmiş durumda. 2017 yılına ait Airdrop veya WhatsApp görselleri en üstte "Yeni" gibi görünürken, bugün bu telefonla çektiğim güncel fotoğraflara ulaşmak imkansız hale geliyor. Instagram resmen dosya tarihlerini okuyamıyor.
- Uygulama Akıcılığı: iPhone'daki o yağ gibi akan Instagram deneyiminden sonra, S26 Ultra'da geçişler bazen takılıyor ve uygulama içi kamera hala "ikinci sınıf" hissettiriyor.
Bugün yetkili Samsung mağazasına gittim ve teknik personelden "Bunlar normal" yanıtını aldım. Kusura bakmayın ama dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamasında, rakibinin (iPhone) bu kadar gerisinde kalması "normal" olamaz.
Sırf bu "sosyal medya" optimizasyon hataları yüzünden tekrar Apple ekosistemine dönmeyi ciddi ciddi düşünmeye başladım. Bu galeri sıralama hatasına veya hücresel verideki kalite kaybına kalıcı bir çözüm bulan var mı? Samsung bu kronik sorunların farkında mı?
Cihaz: Galaxy S26 Ultra
Bölge: Türkiye
Yazılım: Nisan 2026 Güncel Sürüm
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
04-03-2026 07:08 PM (Last edited 04-03-2026 07:09 PM ) in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed