Original topic:

[S26 Ultra] Instagram Kalite Kaybı ve Galeri Karmaşası – iPhone'dan Geçtiğime Pi

(Topic created on: 04-03-2026 07:03 PM)
1172 Views
ilkeroren88
Active Level 3
Options
Galaxy S

Selamlar herkese,

​Yıllardır süregelen iPhone (iOS) kullanımımı noktalayıp, büyük bir heyecanla Samsung'un en yeni amiral gemisi Galaxy S26 Ultra (512GB) modeline geçiş yaptım. Donanım olarak cihaz tam bir canavar; ancak yazılım optimizasyonu, özellikle Instagram ve medya yönetimi konusunda ciddi bir hayal kırıklığı yaşıyorum.

​Aynı sorunları yaşayan başka S26 Ultra kullanıcıları var mı merak ediyorum:

1. Hücresel Veride Instagram Kalite Kaybı: WiFi bağlıyken her şey cam gibiyken, 4.5G/5G (hücresel veri) üzerinden hikaye yüklediğimde veya izlediğimde ciddi piksellenme ve FPS düşüşü (takılma) yaşıyorum. 2026 model bir amiral gemisinde hücresel veriyle kalite düşmesi kabul edilemez.
  2. Smart Switch Sonrası Galeri Karmaşası: iPhone’dan aktardığım binlerce fotoğrafın tarih bilgileri Instagram içinde tamamen birbirine girmiş durumda. 2017 yılına ait Airdrop veya WhatsApp görselleri en üstte "Yeni" gibi görünürken, bugün bu telefonla çektiğim güncel fotoğraflara ulaşmak imkansız hale geliyor. Instagram resmen dosya tarihlerini okuyamıyor.
  3. Uygulama Akıcılığı: iPhone'daki o yağ gibi akan Instagram deneyiminden sonra, S26 Ultra'da geçişler bazen takılıyor ve uygulama içi kamera hala "ikinci sınıf" hissettiriyor.

​Bugün yetkili Samsung mağazasına gittim ve teknik personelden "Bunlar normal" yanıtını aldım. Kusura bakmayın ama dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamasında, rakibinin (iPhone) bu kadar gerisinde kalması "normal" olamaz.

​Sırf bu "sosyal medya" optimizasyon hataları yüzünden tekrar Apple ekosistemine dönmeyi ciddi ciddi düşünmeye başladım. Bu galeri sıralama hatasına veya hücresel verideki kalite kaybına kalıcı bir çözüm bulan var mı? Samsung bu kronik sorunların farkında mı?

Cihaz: Galaxy S26 Ultra

Bölge: Türkiye

Yazılım: Nisan 2026 Güncel Sürüm

image

image

image

image

image

37 Comments
narcosis
Expert Level 5
Galaxy S
Bende 2 gün önce 26ultra aldim 15pro max'ten gectim sosyal medya optimizasyonu İphone gibi değil zaten olmasida imkansiz zaten her sey abd'lilerin elinde olduğu için :)
ilkeroren88
Active Level 3
Galaxy S
Böyle bir savunma ile gelmemeli koskoca @Samsung ıphonedan bunaldığım için geçtim ama...
narcosis
Expert Level 5
Galaxy S
Ben bilerek gectim biliyordum reis optimizasyon İphone'u tutmuyor maalesef
KaanS23
Expert Level 3
Galaxy S
Büyük hata yapmışsınız apple a geri dönün kalıcı tek çözüm bu maalesef. Androidlerin sosyal medyası 2015 ten kalma gibi kasar güzel çekmez ve kalite kaybı yaşatır
ilkeroren88
Active Level 3
Galaxy S
Apple ile davalık olup Samsung'a geçtim. Fakat şu an pişmanlık yaşıyorum açıkçası.
0 Likes
KaanS23
Expert Level 3
Galaxy S
Samsungun servis ağı çok daha kötü ....
ilkeroren88
Active Level 3
Galaxy S
İyice pişmanlık yükleniyor bana
0 Likes
KaanS23
Expert Level 3
Galaxy S
Bence daha fazla değer kaybetmeden elden çıkarın çünkü ilerde güncellemeler ile iyice kötü hale gelicek ben s23 aldım 3 sene oldu telefon çok kötü performans kaybı yaşadı asla ilk günkü gibi değil samsung yeni telefon çıkarınca bi önceki modeli unutuyor performansını düşürüyor
0 Likes
Kerem__
Active Level 6
Galaxy S
S24 kullanıcısıyım. Reels kaydırma görüntü kalite düşmesi gibi olaylar yok. Yani videolar çok iyi kalitede olanları da olduğu gibi görebiliyorum. Ancak dediğiniz gibi video yükleme vs kendi tarafımdan yapılan herşeyde aşırı sorun var. Videolarda kalite düşüşü var. Bir ara WhatsAppta video duruma atarken kalite 144p gibiydi. 1 2 hafta sürdü o sorun. Sonrasında güncellemeyle düzeldi herhal hatırlamıyorum. Ancak bu durum neredeyse tüm samsung kullanıcıları dile getirdiği için çaresini bulurlar elbet.
0 Likes