Sunuki
Active Level 6
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
S26 Ultra: 2 Haftalık Saf Gerçekler
Beyler, bayanlar selam. S26 Ultra (Cobalt Purple, 512GB) ile 2 haftayı devirdim. Cihazın ciğerini söktüm diyebilirim, işte her şeyiyle benim deneyimim:
Tasarım ve O Meşhur Çıkıntılar:
Cihazı elime ilk aldığımda "Bu ne kadar hafif ve ince?" dedim, cidden şaşırtıyor. Ama o kamera çıkıntıları... Eskisine göre bayağı bir dışarıda duruyor, lensler "buradayım" diye bağırıyor resmen. Görüntü olarak acayip güzel ama masaya koyunca o sallanma (wobble) sinir bozucu olabiliyor ama kılıf taktığın an konu anında kapanıyor, taş gibi duruyor. Renklerin uyumu falan efsane, Cobalt Purple cidden "ben profesyonelim, burdayım" havası katıyor, çok karizmatik.
Ekran ve Gizlilik (Privacy Display):
Şu yeni gizlilik ekranı olayı çok garip ama aşırı işe yarıyor. Yanındaki adamın bir şey görmesi imkansız, cidden kimse göremiyor. Ben sadece bildirim ve bankalar için açık tuttum ama otobüste acayip çok kullanıyorum. Ama dürüst olayım; ekranı maksimum gizliliğe alınca görüntü bir grileşiyor, garip oluyor. Normalde de kaliteyi azıcık düşürüyor gibi sanki. O yüzden sürekli açık tutmak yerine lazım olunca açmak en mantıklısı, yoksa o güzelim panelin hakkını yemiş olursunuz.
Kamera:
Burası en can alıcı yer. Arkadaşımla 15 Pro’yu yan yana koyduk, düşük ışıkta bizimkiaçık ara önde. Bayağı bayağı **bleep** attık, 15 Pro yanında sönük kaldı resmen. Ama bir "ama"m var: Gece modu bence berbat. Fotoğrafı olabilecek en çirkin, en yapay hale sokuyor. Onun yerine gece modu açmadan ham çekim yapmak veya flaşı patlatmak çok daha kaliteli sonuç veriyor.
Çözünürlükte de garip bir durum var; 200 MP veya 50 MP yerine 24 MP ve 12 MP çok daha dengeli ve kaliteli hissettiriyor nedense. Videolarda stabilizasyon zaten uçmuş, "Süper Dengeli" modunu açmanıza bile gerek yok, cihaz zaten yağ gibi çekiyor. Expert RAW falan da profesyonel takılmak isteyenler için bayağı iyi iş çıkartıyor. Horizontal lock bi tık kaliteyi düşürüyor. Düşük ışıkta özellikle. Yüksek ışıkta kullanmak mantıklı ama onun dışında kalite düşürmesi sebebi ile henüz çok kullanasım gelmiyor. Daha çok yazın ihtiyacım olacağını düşünüyorum. Gün batımı fln çekerken işe yarar kesinlikle.
Batarya ve "Akıllanan" Bixby:
İlk kurulum yaparken cihaz biraz ısındı ama öyle "elim yandı" falan durumu yok, normal bir ısınma. O kadar işe rağmen ilk günlerde şarjı 2 gün gitti! Ama sonra ben bütün ayarları kökleyince, bir de pili korumak için %20-%80 arası kullanınca şarjı 1 güne düştü. Ama 1 günü her türlü çıkarıyor, canavar gibi.
Bixby ise sonunda kafa açmayı bırakmış. Eskiden bir "alıktı", "mesaj at" dersin tuhaf tuhaf bakardı. Şimdi "Şu uygulamayı aç, şu şarkıyı bul, şuradan çal" diyorum; anındaDone! Direkt istediğimi yapıyor, hiç ikiletmiyor.
Good Lock ve Ekosistem (Watch 7 & Buds 3 Pro):
Good Lock ayarları (Camera Assistant, Sound Assistant, Pentastic vs vs falan) hepsi çok iyi çalışıyor. Hele o bildirim önceliği (Notification Priority) olayı efsane; sürekli konuştuğum kişileri ve açtığım bildirimleri anlayıp en başa alıyor, parlatıyor; resmen telefon beni tanıdı artık. Sound asistant üzerinden kendi titreşiminizi fln oluşturabiliyosunuz acayip eğlenceli.
Watch 7 ve Buds 3 Pro ile de uyum zirve yapmış. Ses kalitesi bir anda uçtu, Buds 3 Pro ile o derinliği hissediyorsun. Yeni kulaklık almış gibi hissediyorum. Saatten kamerayı kontrol etme, vizörü görme olayı da aşırı pratik gerçekten. Ve sanki saatimin titreşimi değişti bunu kullanırken sanki. Telefonun kendi titreşimi de acayip iyi zaten. Normal telefona göre gerçekten çok farklı.
7 Comments
Chavellier
Active Level 7
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
03-23-2026 09:46 AM in
Galaxy S
Donanımsal olarak privacy display özelliği baya devrimsel. Onun haricinde makyajlı s25 ultra
Sunuki
Active Level 6
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
03-23-2026 09:59 AM in
Galaxy S
O öyle evet. Ama arkadaşımla kamerada s25 ultra ile karşılaştırdığımızda baya bi **bleep** vardı. İyileştirmeler ve Privacy display dışında zaten başka hiç bişi yok maalesef.
系-ZɅPHƘIΣŁ-系
Expert Level 2
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
03-23-2026 12:02 PM in
Galaxy S
Bixby e türkçe dil desteği gelmiş mi? Yani siz türkçe şekilde mi soru sorup türkçe cevap alıyorsunuz yoksa ingilizce şekilde mi isteğinizi dile getiriyorsunuz
Sunuki
Active Level 6
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
03-23-2026 12:06 PM in
Galaxy S
Ses desteği yok maalesef:(
Sesli komutları İngilizce veriyorum. Ama uygulamasında türkçe yazıp, türkçe cevap alabiliyorum sorun olmuyor. Deneyip alışmak için gemini yerine ona sormaya çalışıyorum genelde. Şu ana kadar iyiydi. Ama artık uygulamalara gemini da erişebiliyor. O yüzden insanlar gemini yerine bixby kullanır mı bilmiyorum.
Sesli komutları İngilizce veriyorum. Ama uygulamasında türkçe yazıp, türkçe cevap alabiliyorum sorun olmuyor. Deneyip alışmak için gemini yerine ona sormaya çalışıyorum genelde. Şu ana kadar iyiydi. Ama artık uygulamalara gemini da erişebiliyor. O yüzden insanlar gemini yerine bixby kullanır mı bilmiyorum.
系-ZɅPHƘIΣŁ-系
Expert Level 2
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
03-23-2026 12:08 PM in
Galaxy S
Anladım. Teşekkürler bilgilendirme için hocam
Sunuki