Original topic:

S26 Serisi Hakkında

(Topic created on: 02-26-2026 07:16 PM)
364 Views
Çınar_X210
Expert Level 5
Options
Galaxy S
Merhabalar sevgili dostlarım, nasılsınız? Umarım iyisinizdir.

Biliyorsunuz ki Samsung dün S26 Serisini tanıttı. 
Şimdi, S26 ve S25 arasında ne farklar var düşünelim; işlemcisi daha iyi, ekranı hemen hemen aynı, kamera sensörü aynı ama lensi değişti, bataryası aynı. Ya peki fiyatları? S26 70.449TL şu anda. S25 ise geçen sene bu zamanlar 46.999TL gibiydi. Sizce bu farkı vermeye değer mi dostlarım? 
S26 ile S24'ün farkı nedir peki? Yine dediğim şeylerin 1.5 katı falan iyisi. S24'den S26'ya geçer misiniz ya da ben geçer miyim? Hayır.
S23'den bile çok farklı olmayan cihazın, S23 ile çıkış fiyatlarının arasında 60 bin TL olması ilginç değil mi?
Pluslarda öyle, değişen bir şey var mı? Yok.
Snapdragon 8 Gen 2 iyi mi 3.5 yıl sonra? Evet. Değiştirmeye gerek var mı? Yok. Değil mi? Bakın dostlarım 14 ile S23'ün arasında 15 bin TL vardı. 15 ile S24'ün arasında 20 bin TL kadar f.a.r.k vardı. Şimdi f.a.r.k nedir? 7 bin TL. Bu f.a.r.k en son 2020'de vardı.
Samsung'u seviyorum ama, elmanın peşinden gitmesi hiç hoş değil arkadaşlar. S22 bile kullanan biri S26'ya neden geçer ki diye düşünüyorum ama sebep yok. Bakın şunu f.a.r.k ettim; elma bile her sene kamera sensörünü değiştirirken Samsung'da 4 senedir lensler değişiyor.
Ayrıca Samsung'un fiyat avantajı da yok artık. Samsung yine rekabetçi bir telefon çıkartamadı arkadaşlar.
Yani artılarından çok eksileri var; AI özelliklerini her telefonuna eşit vermiyor, S25'lerde kesinlikle S26'ların 1 AI özelliğini falan alacak bu sene. Nasıl S24 ila S25 arasında olduğu gibi. Ama baktığımızda S20'ye bile verseler bu özelliği kaldırır. 
AI her ne kadar gelişirse gelişsin Samsung hala Cloud kullanıyor. NPU'ya geçmeleri gerek diye düşünüyorum.
S26'da ki her özelliğin S24'e S23'e de verilmesi gerekiyor, eski Samsung böyle miydi Allah rızası için.
Diyeceklerim bu kadardı, yazdıklarımı okuduğunuz için teşekkür ederim.
28 Comments
ens07
Expert Level 5
Galaxy S
👍🏻
Çınar_X210
Expert Level 5
Galaxy S
🙏
ens07
Expert Level 5
Galaxy S
💜
Mutsafa
Active Level 6
Galaxy S
Okumaya usendim bu nedenle 👍🏿
Çınar_X210
Expert Level 5
Galaxy S
Nasıl isterseniz. 😊
Dediklerimi zaten biliyorsunuzdur diye düşünüyorum.
0 Likes
Mutsafa
Active Level 6
Galaxy S
Okudum ve hayır kesinlikle değmez
thatS25
Expert Level 4
Galaxy S
Ultra almadıkça S25;Ultra aldıkça S26 alınmalı gibi duruyor bu fiyatlara/donanım oranına.
Çınar_X210
Expert Level 5
Galaxy S
Bir telefon alınacaksa S26 alınmalı bence Ultra yerine. Nasıl Pro Max yerine klasik model alınıyorsa.
thatS25
Expert Level 4
Galaxy S
Düz model de güzeldir.Düz model kullanıcısı olarak bunu da onaylıyorum