Original topic:

S25 ultra takılma sorunu

(Topic created on: 09-02-2025 02:15 PM)
130 Views
Blacklas
Active Level 4
Options
Galaxy S
Merhaba arkadaşlar hepinize iyi forumlar dilerim öncelikle 5 ay önce S25 Ultra aldım ve cihazımdan genel olarak memnunum. Ama şu son zamanlarda özellikle 2 3 haftadır telefonum bazı dokunmalara yanıt vermiyor, uygulamalar arka planda takılı kalıyor, ses içeriği oynatılırken (spotify, apple music vb.) başka uygulamaya geçerken ekran takılı kalıyor bir günde en fazla iki kere rastladığım bir durum ama bazı günler arada böyle olması can sıkıcı. 8 elit for galaxy gibi bir işlemcinin böyle takılmalar vermesi biraz üzücü. telefonu ilk aldığım aylarda pubg mobile, carx street ve Genshin lmpact gibi birçok oyun oynuyordum. Haftada 2 3 saat oyun oynardım ama üçüncü aydan sonra bütün oyunları sildim. Zamanında oynadığım oyunların şu an işlemci için bir yan etkisi var mı? Veya bunları takılmaları nasıl çözebilirim?

(S23 kullanan bir arkadaşım samsung gelişmiş özelliklere ve açık bir ekosisteme sahip olduğu için optimizasyon konusunda böyle takılmalar normal olabilir demişti bir alakası varmı)
9 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Arkadaşınız doğru söylüyor. Yaşadığınız sıkıntı donanımsal değil yazılımsal. Açıkçası bu durum benim canımı sıkıyor. Ben bu konularda çok takıntılı bir insanım.
Blacklas
Active Level 4
Galaxy S
çok haklısınız aynı şekil benim de çok canımı sıkıyor böylesine bilgisayar gibi bir donanımın en ufak takılmalara maruz kalıp. Telefonu kilitlemesi çok Can sıkıcı bir şey. Ayrıca telefonu kapattığımda da kilit ekranına dönmesi için 4 Saniye bekliyor, AOD bazen buga giriyor ve kendi kendine kapanıyor açılıyor. Instagram bazen açılma ekranında donuyor. Bu tarz takılmalar günlük hayatta modumu düşürüyor ve telefon deneyim kalitemi kötü etkiliyor. Bunun bir çözümü olmalı artık. Umarım one u ı8'de düzeltirler.
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Telefon kapalıyken, kilit ekranına geçmek gibi basit bir işlemde bile gecikme olabiliyor kesinlikle hocam. Mesela bir oyun oynarken, bildirim çubuğunu aşağı indireyim desem öyle bir takılarak geliyor ki insan o kadar para verdiği cihazda böyle bir sonuçla karşılaşması canını çok sıkıyor. Dediğiniz gibi günde 1-2 defa da olsa uygulamadan uygulamaya geçerken bazen dokunma algılamıyor veya 1-2 saniye durup bu işlemi gerçekleştiriyor. Bazen bu durumun sıklığı artıyor. Yıllardır S serisi kullanan birisiyim ama maalesef firma bu konuda bir iyileştirme yapmadı hocam. Optimizasyon konusunda maalesef sıkıntılar var. Ama batarya konusunda da hep memnun etti beni diğer firmalara göre. Acaba diyorum onca özelliği, bataryaya yük bindirmemesi için mi bir kısıtlama yaptılar da yazılımsal bu tarz takılmalarla karşılaşıyoruz anlam veremedim kesinlikle hocam
Blacklas
Active Level 4
Galaxy S
Aslında dediğinize hak veriyorum. Batarya ömrü Samsung'un öne çıkan özelliklerinden birisi aslında batarya ömrünü uzatmak için bu kadar özelliği kısıtlı ve aksak çalıştırıyor olabilirler mi? Bu da bir soru işareti ama kesinlikle iyi bir şekilde optimize edilmesi gerek uygulamalar kısıtlı çalışmamalı. Kilit ekranına geçerken bile bu kadar buga girmesi çok can sıkıcı, önceden İPhone 13 kullanıyordum ve eski bir cihaz olmasına rağmen hiçbir takılma yaşamıyordum. İOS çok kısıtlı bir işletim sistemi olduğu için çok stabile çalışıyor, Samsung bu kadar çok şey sunduğu için takılmaları biraz var ama kesinlikle çözülemeyecek bir durum değil. Kesinlikle düzeltilmesi gerekiyor.
OğuzS25
Expert Level 5
Galaxy S
Samsungun çöp ui'ı nedeniyle bu durumda
Blacklas
Active Level 4
Galaxy S
Umarım one ui 8'de bu durumu düzeltirler. Çünkü, kullanım kalitesini epeyce düşüren durumlar
0 Likes
furkan06k
Active Level 7
Galaxy S
Hocam Bendede S25 Ultra var 2 3 ay oldu aldığım bende pubg mobile deli gibi oynuyan birisiyim ama öyle yani dokunmatik yanıt vermeme bir durumu olmadı şuana kadar zaten takılma lag donma gibi sorunlarim zaten yokda yani algılamama sorunuda yok bende bi hard reset atmayı dene dahada olursa donanımsal olabilir hocam
Blacklas
Active Level 4
Galaxy S
Ben de zamanında telefonda çok oyun oynadım ama nedense donma kasmalar arada sırada oluyor. Yazılımsal olduğunu düşünüyorum ama böyle bir telefonun donması ve kasması can sıkıcı bir durum ve gözle görülebilir hatalar çok net var. Özellikle 5. Aydan sonra bu çok göze batmaya başladı.
0 Likes
SStrike26
Active Level 8
Galaxy S
One ui 7 den dolayı herhalde one ui 8 de düzelir