Original topic:

S25 ultra ekran kararma HDR sorunu

(Topic created on: 12-18-2025 12:00 PM)
631 Views
kdlkdt
Active Level 2
Options
Galaxy S

Instagram'da reels izlerken ve YouTube da video izlerken ekran kendi kendine bazı yerlerde kararıyor bazı yerlerde parlıyor. Reelslerde özellikle beyaz alan yoğunluğu olan videolarda beyaz bölgeler bir anda parlıyor beyaz olmayan yerler daha koyu bir hal alıyor. Saçma sapan bi renk tonlaması yapıyor kendi kendine. YouTube da aynı şekilde kararma sorunu var. Bazen oyun oynarken de bir anda parlaklık ayarını değiştirmediğim halde normalden daha koyu bir ayara çekiyor ben değişiklik yapmadan. Yapay zeka problemin HDR kaynaklı olduğunu belirtiyor ama hiçbir çözüm yok bunun için. Eğer bu problemi yaşamış ve çözmüş biri varsa yardımcı olabilir mi?

13 Comments
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy S
Merhaba kardeşim,

Hdr kaynaklıdır, birde şu ayarı istersen kapalı değilse kapatabilirsin ayarlar >gelişmiş özellikler>video parlaklığı normale alınız
0 Likes
kdlkdt
Active Level 2
Galaxy S
Merhaba hali hazırda dediğiniz gibi normalde şuan.
Chavellier
Active Level 7
Galaxy S
Youtube için ambiyans ışıklandırma ayarı açık mı?
kdlkdt
Active Level 2
Galaxy S
Hayır kapalı
Yucifer999
Active Level 8
Galaxy S
Ayarlar/Gelişmiş özellikler/Super HDR ayarıyla ilgili ama kapatsanızda nafile. Yine de çalışıyor sürekli. Ben youtube da yaşamıyorum bu sorunu ama instagramda aynı sorun mevcut. Çözümü şuanlık uygulamaların güncellemesini beklemek ama gelen güncellemelerle şuana kadar düzeltilmedi.
0 Likes
kdlkdt
Active Level 2
Galaxy S
Evet dediğiniz gibi Samsung güncelleme yapana kadar bizim için başka çözüm yok gibi. Ayrıca dediğiniz süper HDR fotoğraf çekimi ile alakalı olması lazım video oynatma değil.
0 Likes
Yucifer999
Active Level 8
Galaxy S
Video çekimi hdr , super hdr izlenilen video kalitesini arttırır. Ama bunu istediğimiz zaman kapatıp açabilmemiz gerekiyor. Ve sorun uygulamalardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
0 Likes
kdlkdt
Active Level 2
Galaxy S
Bilmiyordum doğrudur ama o ayar da kapalı konumda yine de sorun başka kaynaklı. @Samsung dan güncelleme bekliyoruz
0 Likes
Yucifer999
Active Level 8
Galaxy S
Zaten kapalı durumdayken bile çalıştığını belirttim 😊 sorun samsung'tan mı, uygulamalar optimize mi olmuyor , emin değilim. Umarım ilerleyen güncellemelerle sorun çözülür 🙏