Original topic:

S25 Ultra vs S24 Ultra

(Topic created on: 02-03-2026 06:26 PM)
199 Views
MebeİronA9S25Ultra
Active Level 6
Options
Galaxy S

Galaxy S25 Ultra vs. S24 Ultra: Aradaki Farklara Değer mi?

Özellik

Galaxy S25 Ultra

Galaxy S24 Ultra

İşlemci

Snapdragon 8 Elite (3nm)

Snapdragon 8 Gen 3 (4nm)

Ekran

6.9 inç Dynamic AMOLED 2X

6.8 inç Dynamic AMOLED 2X

Ultra Geniş Kamera

50 MP (Yeni)

12 MP

RAM

12 GB LPDDR5X

12 GB LPDDR5X

Ağırlık

218 gram (Daha hafif)

232 gram

Kalınlık

8.2 mm (Daha ince)

8.6 mm

Batarya / Şarj

5000 mAh / 45W

5000 mAh / 45W

Yazılım

Android 15 / One UI 7.0

Android 14 / One UI 6.1

Öne Çıkan Temel Farklar

1. Performans Sıçraması:

S25 Ultra'daki Snapdragon 8 Elite, S24 Ultra'ya göre tek çekirdekte yaklaşık %35, çoklu çekirdekte ise %40'a yakın bir performans artışı sunuyor. Özellikle oyun ve ağır yapay zeka işlemlerinde **bleep** bariz hissediliyor.

2. Tasarım ve Ergonomi:

S25 Ultra, kağıt üzerinde çok az **bleep** var gibi görünse de elde tutuşu ciddi oranda iyileştirilmiş durumda.

• Köşeler: S24 Ultra'nın avuç içini acıtan keskin köşeleri, S25 Ultra'da daha yumuşak ve kavisli bir yapıya bürünmüş.
  • Hafiflik: 14 gramlık hafifleme ve daha ince kasa, telefonu tek elle kullanımı çok daha konforlu hale getirmiş.
3. Kamera İyileştirmesi:

Ana kamera (200 MP) ve zoom lensleri donanım olarak aynı kalsa da, Ultra Geniş Açı lensi 12 MP'den 50 MP'ye yükseltildi. Bu da makro çekimlerde ve geniş açılı düşük ışık fotoğraflarında çok daha fazla detay anlamına geliyor.

4. Ekran Deneyimi:

Ekran boyutu 6.8 inçten 6.9 inçe çıktı ancak çerçeveler daha da inceltildiği için telefonun toplam boyutu neredeyse aynı kaldı. Ekran koruması olarak Gorilla Armor 2 kullanılıyor ve yansıma önleyici kaplama daha da geliştirilmiş.

Sonuç: Geçmeye Değer mi?

• S24 Ultra Kullanıyorsanız: Eğer ekstrem performans tutkunu değilseniz veya köşeli tasarım sizi aşırı rahatsız etmiyorsa, S25 Ultra'ya geçmek devrimsel bir **bleep** yaratmayabilir.
  • S23 Ultra veya Altı Modellerden Geçiyorsanız: Kesinlikle değer. Hem yeni tasarım dili hem de 3nm işlemcinin verimliliği uzun vadede büyük avantaj sağlar.
Siz ne düşünüyorsunuz? S25 Ultra'nın tasarımı mı yoksa S24 Ultra'nın o sert duruşu mu?

Not:Ben S25 ultra kullanıyorum kuzenimde S24 ultra kullanıyor ben S25 ultrayı alma sebebim o köşelerinden dolayı tabii birde güncelleme destegi 1 sene kısa S24 ün S25 ultraya göre keşke s24 ultradaki o kalemindeki özellikleri kaldırmasalar iyi olucaktı ama neyse bana göre kalem için s24 ultra iyi S25 ultra ise daha çok güncellik ve daha iyi tasarımı daha iyi bu arada s24 ultradan bana kalırsa S25 ultraua geçmek biraz hata olabilir kalem meselesinden dolayı bu karşılaştırma bu arada bir yarısını yapay zeka desteği ile yaptım bir yarısını ise kendim internetten aldığım bilgilerden yazdım ve kuzenimle beraber karşılaştırdık evde çeşitli testler yaptık.

5 Comments
CyberHakim
Expert Level 5
Galaxy S
24u hızlı Şahin 45 değil
0 Likes
Galaxy S
24 ün hızlı şarjı nasil 45 değil kankam çok merak ediyorum
0 Likes
yns24u
Expert Level 5
Galaxy S
Bu S24 Ultra'nın tasarımını çözemedim. Tutuşla alakalı olabilir kılıfsız kullanmama rağmen köşeleri hiç batma yapmıyor. Rahatsız etmediği sürece bence daha ikonik bir tasarım.

Bu arada bence S23 Ultra kullanan birinin de öyle hemen yeniye geçmesine gerek yok.
0 Likes
Galaxy S
Kanka zaten burda ben hemen yeniye geçmesi gibi bir şey demedim s23 ultram olsa benim 9 sene kullanırım zaten note 5 i 9,5 sene kullanmışlığım var sadece eğer imkan olabilirse s23 den s25 e geçmek iyi olabilir demek istedim destek bitiyor ya güncelleme
0 Likes
ens07
Expert Level 5
Galaxy S
👏💜