Resolved! Solved

Original topic:

S25 Ultra Zoom Sorunu

(Topic created on: 11-13-2025 11:46 PM)
451 Views
Zubizu87
Active Level 1
Options
Galaxy S
  • Arkadaşlar, bir ay içinde 25 Ultra almayı düşünüyorum. Bugün mağazada test ederken şu sorun takıldı gözüme: Video çekerken zoom yapınca hem ışık dengesinde hem de yanlış değilsem optiğin sabitlemesinde sorun oluşuyor çünkü zoom yaparken anormal bir şekilde dalgalanma oluyor ve gözüme takıldı. Bu herkeste olan bir sorun mu, normal mi, yoksa mağazadaki cihaza mı özel

2 Solutions

Accepted Solutions
Solution
bumşakala
Active Level 4
Galaxy S
4x ve 10x te kamera değişiyor farklı kameraya geçiyor ve gördüğün dalgalanma oisden kaynaklanıyor 10x veya 100x de minnacık bir titreme bile kameranın dengesini bozar kalite bozulur ois burda devreye girip merceği kamerayı ters yönde haraket ettiriyorki titreşim kameraya yansımasın gayette normal birşey hatta mükemmel birşey

View solution in context

Solution
bumşakala
Active Level 4
Galaxy S
1x 3x e kadar geniş açılı lens 3x de telefoto 4x den 5x e kadar yine geniş açılı lens ama dijital biçimde. 5x de periskop telefoto 6x den 10x e kadar yine periskop ama dijital hali 10x ve üzerinde yine periskop hem dijital hemde optik zoom yapar yani zoom yapınca dalgalanma normal 3 tane farklı kameraya geçiyor ve bunu rakiplerine göre yine iyi yapıyor 0,5 saniyede felan geçiyor

View solution in context

6 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Bence s26 yı beklemen gerek
Zubizu87
Active Level 1
Galaxy S

Tasarım olarak 26 ultra düşünüyorum hocam da şu an bir müddet bunu kullanmak istiyorum lazım çünkü 

Solution
bumşakala
Active Level 4
Galaxy S
4x ve 10x te kamera değişiyor farklı kameraya geçiyor ve gördüğün dalgalanma oisden kaynaklanıyor 10x veya 100x de minnacık bir titreme bile kameranın dengesini bozar kalite bozulur ois burda devreye girip merceği kamerayı ters yönde haraket ettiriyorki titreşim kameraya yansımasın gayette normal birşey hatta mükemmel birşey
Zubizu87
Active Level 1
Galaxy S

Anladım hocam, Ois sistemini biliyorum zaten de zoom konusunda hakim değildim. Yanlış anlamadıysam eğer belli bir zoom aralığında Ois o moda göre yeniden ayarlıyor kendini başlangıç olarak 

Solution
bumşakala
Active Level 4
Galaxy S
1x 3x e kadar geniş açılı lens 3x de telefoto 4x den 5x e kadar yine geniş açılı lens ama dijital biçimde. 5x de periskop telefoto 6x den 10x e kadar yine periskop ama dijital hali 10x ve üzerinde yine periskop hem dijital hemde optik zoom yapar yani zoom yapınca dalgalanma normal 3 tane farklı kameraya geçiyor ve bunu rakiplerine göre yine iyi yapıyor 0,5 saniyede felan geçiyor
Zubizu87
Active Level 1
Galaxy S

Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim hocam