Original topic:

S25 Serisi için One UI 8.5 hakkında

(Topic created on: 05-06-2026 10:48 PM)
892 Views
ALTUĞ
Active Level 5
Options
Galaxy S
Samsung'un resmi duyurusu ve bölgesel sunucu verilerine göre dağıtım planı şu şekilde netleşti:

Bölge Başlangıç Tarihi Durum

Güney Kore

6 Mayıs 2026 (Bugün)

Yayında

Avrupa & Kuzey Amerika

11 Mayıs 2026

Hazırlanıyor

Türkiye

18 - 25 Mayıs 2026

Planlandı

• Gecikme Nedeni: Samsung genellikle ana güncellemeleri Güney Kore'den yaklaşık 2 hafta sonra Türkiye sunucularına açıyor.
Yabancı forumlarda, 10. Beta sürümünden sonra yayınlanan bu final sürümünün oldukça stabil olduğu belirtiliyor. Ancak AirDrop uyumluluğu gibi kritik özelliklerin Türkiye'deki operatör cihazlarında bölge kilidi nedeniyle birkaç gün ek gecikme yaşatabileceğini unutmayın.

​Güncelleme yaklaşık 3.5 GB boyutunda.

Kaynak:

• Samsung Global Newsroom
  • Guncelmiyiz.com 
  • Sammy Fans 
  • SamMobile 
  • Android Authority 
  • 9to5Google 
  • Samsung Members Türkiye
  • X (Ice Universe & Tarun Vats)
17 Comments
Daisy26
Active Level 10
Galaxy S
Çok var ya 18 - 25 arası ne demek 3 5 günü anlarım da 2 3 hafta geç vermek fazla degil mi
ALTUĞ
Active Level 5
Galaxy S
Ben de en az sizin kadar kararlı sürümün olabildiğince erken yayınlanması taraftarıyım.
_Fırat_
Active Level 8
Galaxy S
En baba haftaya yayınlanır burada
ALTUĞ
Active Level 5
Galaxy S
Umarız 18 mayısa bile kalmaz.
atijj
Active Level 3
Galaxy S
Donanımsal eksiklik olmamasına rağmen s25 e birçok özellik gelmiyor . Samsung devri bitiyor benim için açıkçası
ALTUĞ
Active Level 5
Galaxy S
Samsung, onlarca farklı modelde (S, Z, A, M serileri) Snapdragon, Exynos ve MediaTek gibi farklı yonga setlerini optimize etmek zorunda. Her cihazın ekran tazeleme hızı, kamera sensörü ve batarya yönetim sistemi farklı olduğu için 'tek tip' bir güncelleme yerine, her model için terzi usülü bir ince ayar yapılıyor maalesef.
Tby
Active Level 3
Galaxy S
Bir bilgisayar mühendisi olarak sizlere kötü bir haber vermek istiyorum. Belki bundan 5-6 yıl önce her yongaya özel çıkan yazılımda testler çok zorlu bir takip gerektiriyordu. Fakat şu anda her release için otomatik test agentları var ve bir yazılım daha development anında branchlenip releasede arka planda testleri cihazlarda otomatik yapılıyor. Yani artık bu işler bir bahane değil, olay Samsung'un müşterilerini takmaması.
ALTUĞ
Active Level 5
Galaxy S
Yorumunuz için teşekkürler. Sadece 11 Mayıs itibariyle Türkiye'nin de güncellemeyi almasını temenni ediyoruz. Yeterince geciktiği konusunda hemfikiriz.
0 Likes
Cem35
Active Level 9
Galaxy S
Buna nerde rastladınız acaba? Nerede yayınlamış Samsung?
0 Likes