Original topic:

S25 Cızırtı Sesi

(Topic created on: 04-16-2026 04:45 PM)
272 Views
northame
Active Level 10
Options
Galaxy S
Son birkaç haftadır f.ark ettiğim, nadiren de olsa dikkatimi çeken bir durum var. Cihaz kapalı durumdayken (kullanırken ses yok ya da dikkatimi çekmedi) cihazın işaretlediğim bölgesinden (hoparlörden değil yani) ince ve kesikli bir cızırtı sesi gelmeye başladı. Sanki o bölgede bir elektrik akımı varmış gibi. Bu durum günde maksimum birkaç kez oluyor ve yaklaşık bir dakika kadar sürüyor. Çok düşük şiddetli bir ses olduğundan video çekince ses belli olmuyor, ses kaydı ekleyemedim bu yüzden. Bir yıldır kullandığım cihazda sadece son haftalarda duymaya başladım bu sesi ve anlam veremedim. Bu cızırtı neden kaynaklanıyor? Bu ses işlemcinin çalışmasından kaynaklı normal bir ses mi? Daha önce yaşayan veya bilgisi olanlar yanıtlayabilirse sevinirim.

Edit: Coil whine olduğunu düşünüyorum ancak cihaz kapalıyken neden yaşanıyor bu durum? Kullanırken henüz denk gelmedim.

image

image

5 Comments
Noova
Active Level 8
Galaxy S
Hocam bende de aynı ses fotoğraf çektikten sonra fotoğrafı işlerken çıkıyor
northame
Active Level 10
Galaxy S
Bilgi için teşekkürler. Kim bilir arka planda ne işler çeviriyor benimki o zaman, bu durum bana garip geldi biraz.
Enes_S24
Expert Level 5
Galaxy S
Coil whine olabilir mi
northame
Active Level 10
Galaxy S
Evet coil whine olabilir diye düşünüyorum ben de ancak bu durum cihaz kapalıyken yani arka planda hiçbir işlem yapılmıyorken olması beni şaşırtıyor. Arka planda mining mi dönüyor acaba? 😂
0 Likes
Enes_S24
Expert Level 5
Galaxy S
Samsung tan beklerim 😂