Original topic:

S24Fe instagram kalite sorunu

(Topic created on: 01-02-2025 05:21 PM)
957 Views
mehmetzz
Active Level 1
Options
Galaxy S

Kamera uygulaması üzerinden çektiğim fotoğrafı insta storye ekleyince inanılmaz bir kalite sorunu başgösteriyor. Geçen hafta A70 modeli telefonumda da aynı sorunu yaşadım. Paylaşınca düzelir mi bilmiyorum edit ekranının ötesine geçmedim. Var mı bu problemi yaşayan ?

12 Comments
KerimKılınç
Active Level 10
Galaxy S
Melesef instagram,whatsapp,telegram,Facebook-messenger biz kullanıcılara bu problemi yıllardır yaşatıyorlar.
mehmetzz
Active Level 1
Galaxy S
A70 de bunu yaşadığımı hatırlamıyorum. Evet bir Apple gibi upload etmiyor maalesef ama bu kalitesizliğin ötesinde bir problem gibi
0 Likes
Galaxy S
Ben böyle bir talimatlar buldum okuyabilirsiniz

Instagram, belirli boyutların üzerindeki fotoğrafları sıkıştırır. Mobil versiyondayken kalitesiz görünen fotoğraflar, masaüstü versiyonda orijinal kalitesiyle görüntülenir. Instagram’da kaliteli fotoğraflar paylaşmak istiyorsanız şu 3 yöntemi deneyebilirsiniz:

Instagram’a yüksek kaliteli fotoğraf eklemek için ilk olarak profilinize gidin ve sağ üst köşedeki üç çizgiye dokunun. Ardından Ayarlar’a tıklayıp Hesap/ Hücresel Veri Kullanımı adımlarını izleyin. Veri tasarrufunu etkinleştirip açılan pencerede Hücresel + Wifi seçin. Artık Instagram uygulaması, hiçbir yüklemenizi sıkıştırmayacak ve dönüştürmeyecek.

Instagram fotoğraf kalitesi düşüyor sorununu çözüme kavuşturmak için Instagram’ın gereksinimlerini bilmek önemlidir. Platform, görseller için maksimum genişliği 1080P, minimum genişliği 320P, en boy oranını ise 1,91:1 ve 4:5 arasında sunuyor. Yani bu ölçülerin dışına çıkmadığınızda Instagram, görsellerinizde sıkıştırma yapmıyor.

Fotoğraflarınız bir DSLR kamera ile çekildiyse ve görsellerin yüksek çözünürlüklü olduğunu düşünüyorsanız Instagram’a yüklemeden önce ideal boyutlandırma yapabilirsiniz. Bunun için Photoshop, Lightroom ve GIMP gibi programlardan yararlanabilirsiniz. 
mehmetzz
Active Level 1
Galaxy S
Hocam bununla ilgili tüm ayarları yaptım. Sorun ile ilgili görseli ekledim1735828814550.jpg
0 Likes
Galaxy S
Fotoğrafın normal hali var mı bakabilirmiyim
0 Likes
mehmetzz
Active Level 1
Galaxy S
Normal hali çok net iyi kalitede bir çekim
0 Likes
furkan06k
Active Level 7
Galaxy S
Hocam burda boyle gözüküyor zaten paylaştığın zaman düzeliyor o durum arada oluyor zaten
0 Likes
mehmetzz
Active Level 1
Galaxy S
Paylaşınca da aynı oldu çok ilginç
0 Likes
furkan06k
Active Level 7
Galaxy S
Bende boyle gözükürken paylaşınca kaliteli oluyo hocam ama ben modlu insta kullaniyorum bende zaten kalite düşmüyor hiç bir zaman
0 Likes