cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S24FE Ekranda Çizgi

(Topic created on: 06-18-2025 12:45 AM)
143 Views
Liencharia
Active Level 6
Options
Galaxy S

S24FE cihazımda gri ve griye yakın koyu temalardayken, kameradan başlayarak ekranın altına kadar giden bir çizgi farkettim. Bazen kayboluyor bazen geri geliyor, gözlemlerime göre ekrana dokununca daha hızlı oluşuyor ve kayboluyor. Çevremdeki 2 kişinin telefonlarını inceledim, onlarda da aynı durum var. Bu neyle ilgili bilgisi olan var mı ?

10 Comments
bestsamsung
Active Level 10
Galaxy S
Kaydırma çubuğunu mu diyorsun. Resim atta bakayım
0 Likes
Liencharia
Active Level 6
Galaxy S
Hayır, ekranda dikey bir çizgi var. Kameradan başlayıp ekranın altına doğru gidiyor.
0 Likes
bestsamsung
Active Level 10
Galaxy S
Bilmiyorum onu
0 Likes
AlperS24
Active Level 9
Galaxy S
Amoled ekranlardaki klasik mura efect sorunu olabilir. Ekran parlaklığı kısıkken piksellere giden elektrik akımının eşitliğinin bozulması sebebiyle ekranın çeşitli yerlerinde renk tonu farklılıkları,çizgiler olur ve gri renk ve tonlarında daha da belli olmaya başlar. S24 serisinde bazı cihazlarda mura efect farkedilmezken bazılarında ise göze batacak derecede olur. Sizinki mura efect'in fazla olduğu cihazlardan olabilir. Bu ise tamamen şans diyebilirim s24 serisi cihazların yarısında kumlanma,mura efect gibi şeyler var
0 Likes
Liencharia
Active Level 6
Galaxy S
Şöyle bir durum var, çizgiler incelediğim tüm cihazlarda aynı yerdeydi. Hizası ve yeri aynıydı.
AlperS24
Active Level 9
Galaxy S
Çizgilerin rengi nasıl peki gri tonlarında mı yoksa şeffaf/beyaz gibi bi renkteler mi
0 Likes
Liencharia
Active Level 6
Galaxy S
Aslında emin değilim, ekstra karartma açıkken çizgi kalın gözüküyor ve pembemsi gibi bir renkte ama pembe değil. Karartmayı kapatınca beyaz bir çizgi oluyor.
AlperS24
Active Level 9
Galaxy S
Acaba ekranın alt katmanı ufaktan gözüküyor olabilir mi? Mesela benim s24'te de tamamen karanlık bir ortamda düz gri renkte ve parlaklık en kısık seviyeye yakınken düzgün kare şeklinde beyaz beyaz çizgiler oluyor ama dediğim gibi sadece düz gri renk ve tamamen karanık bi ortamda . Araştırdığımda bazı samsung cihazların ekranının alt katmanının belirli test koşullarında hafifçe görünebildiğini okumuştum. Öyle bir şey olabilir belki
_S24FE_
Expert Level 4
Galaxy S
Hocam sana dm den bir video atacağım da ...
Aynı sorun dan bende de var galiba