cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S24 ultra boşta sarj tüketimi

(Topic created on: 08-05-2024 10:12 AM)
381 Views
leossama
Active Level 1
Options
Galaxy S

Merhabalar yaklaşık 2 aydır s24 ultra kullanmaktayım. Telefon boşta iken delicesine bir sarj tüketimi bulunmakta 00:00 da %100 olarak şarjdan çıkardım ve sabah telefonu elime aldığımda %20 lik bir şarj tüketimi bulunmaktaydı, ne wifi nede gps gibi hizmetler açık değildi. Detaylardan baktığımda ise sarj tüketimi bulunan herhangi bir uyguluma gözükmemekte. Şimdiden teşekkürler.

image

12 Comments
Quantum-A
Active Level 4
Galaxy S
Arkaplanda cihazın kendini senkronize etmesinden dolayı bu normal bir durum, bu tüketimi düşürmek için, telefonunuzu kullanmayacağız zamanlar uçak modunu açabilirsiniz. 😊🙏 1722842147460.jpg
leossama
Active Level 1
Galaxy S
Mobil veri hariç telefonun hiçbir hizmetini kullanmamaktayım 😂 bir kaç gündür özellikle dikkat etmekteyim ama anlam veremedim bu duruma
HeraLDik_S24U
Active Level 6
Galaxy S
Gece: 00:00'da piliniz %100
Sabah: yaklaşık %27 oranında şarj tüketmiş.
Şu anki şarj seviyeniz: %73 olduğu için, gece boyunca yaklaşık olarak %27 oranında bir düşüş olduğu söylenebilir.

Bu sonuç, aşağıdaki faktörlerden etkilenmiş olabilir:
- Uygulama kullanımı: Uyku sırasında bile çalışan bazı uygulamalar pilinizi boşaltabilir. (örn: sosyal medya bildirimleri, konum hizmetleri)
- Ekran parlaklığı: Ekran parlaklığı seviyesi pil ömrünü önemli ölçüde etkiler.
- Bağlantılar: Wi-Fi, Bluetooth gibi bağlantıların açık olması pil tüketimini artırabilir.
- Cihaz özellikleri: Cihazın donanımı ve yazılımı da pil ömrünü etkileyen faktörler arasındadır.

Ek Bilgiler:
- Ekranın açık kalma süresi: 1 saat 50 dakika
- Ekranın kapalı kalma süresi: 7 saat 48 dakika

Bu bilgiler, pilin ne kadar süreyle aktif olarak kullanıldığını ve ne kadar süreyle beklemede kaldığını göstermektedir.

Önemli: Bu analiz, verilen görüntüdeki bilgilere dayanmaktadır.

Cihazınızın gerçek pil tüketimi farklılık gösterebilir.
HeraLDik_S24U
Active Level 6
Galaxy S
Bende açıkçası %1 bile pil yemiyor..

Bu arada 15-20dk kullanımda bile %100 şarjda %99'a düştüğünü faŕk ediyorum..
_nV
Active Level 4
Galaxy S
Sinyal çubuğuna bakarsak baz istasyonu uzakta. Bu sinyal almak için harcanan pil miktarını arttırır. Ayrıca mobil veri başlı başına pil tüketiminde söz sahibi. Ekran açıkken ne yapıldığı önemli. Ayrıca ekran çözünürlüğü ve yenileme hızı da bu noktada etkili. Detaylı bir inceleme için hangi uygulamaları ya da pili neyin tükettiğini incelemeniz gerekir. Bu resimler ile sorun çözümü mümkün değil.
leossama
Active Level 1
Galaxy S
Dediğim gibi telefon boşta ekran kapalıyken ve sadece mobil veri aktifken tüketilen yüksek enerji benim problemim. Arkaplanda hiçbir uygulama ve mobil veri hariç hiçbir hizmet açık değilken 7 saat gibi boşta geçen sürede %20 lik bir pil tüketimi oluyor.
_nV
Active Level 4
Galaxy S
Pil tüketimini paylaşmadığın sürece buna çözüm üretilmez, bulunmaz. S24 Ultra kullanıyorum ve böyle sorunum yok. Elinizdeki telefonda farklı olan ya donanım ya da uygulama. Hangisi daha muhtemel. Pil tüketimi paylaşmanızı öneririm. Uygulamasız grafik sadece tüketimi gösterir, neyin tükettiğini değil.
leossama
Active Level 1
Galaxy S
Solda kalan 3 grafikte aynı şekilde bomboş1722860696474.jpg
_nV
Active Level 4
Galaxy S
Digital wellbeing settings üzerinden kullanım detayları paylaşımı açık mı?