cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S24 Ultra hakkında sorulanlar

(Topic created on: 06-13-2024 10:35 PM)
705 Views
vCemDemir
Active Level 1
Options
Galaxy S

Selamlar, 7 gün önce S23 cihazımı takas kampanyasıyla verip yerine S24 Ultra 512 GB aldım. Aklıma takılan bazı şeyleri sizlere sormak istiyorum. Tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

1) Telefonu aldığım Samsung yetkili bayisinde açtılar, telefon %0 şarjla çıktı. Bununla karşılaşan var mı?

2) Ekran: Arkadaşımda S23 Ultra var. Aynı parlaklık ayarlarında onun ekranı çok daha iyi görünüyor. Bu bir sorun mu?

3) Isınma: Telefon normal kullanımda sürekli belli bir sıcaklık hissettiriyor. Böyle tam anlamıyla soğuk, normal sıcaklığa ulaşmıyor. Zamanla geçer mi?

4) Kamera koruması kullanmaya gerek var mı? 300 liraya kaliteli olduğunu düşündüğüm kamera koruması taktırdım telefoncuda ama gereksiz olduğunu düşünürüm. Hep sizlerin de yorumunu merak ettim.

5) Pil: Normal günlük kullanımda 5 saati geçiyor ekran süresi. (Güç tasarrufu açık durumda) Bu durum sizlerde nasıl?

Aklımdaki soru işaretlere telefonu kullanan arkadaşlar cevap verirse sevinirim

9 Comments
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy S
Merhaba kardeşim,

1) Bence normal değil genellikle 40 ile 70 arasında bir şarj değerinde olur cihazlar

2)Son güncellemesini yapıp ekran ayarlarının canlılık ayarı var onu ayar yaparsan seninki daha canlı duracak

3)Havalar şuan çok sıcak olduğu içim bu durum normaldir .Geçer zamanla

4)Koruyucaya gerek yok daha çok kötü yapacaktır fotoğraf çekim kalitesini

5)Pilin yeni olduğu için zamanla alışacaktır

(Telefonu kullanmıyorum,kullanan arkadaşlar az sonra yazarlar )
vCemDemir
Active Level 1
Galaxy S
Hocam, neden sıfır olduğunu sorduğumda bazen böyle olduğunu söylediler. Uzun süredir stokta olan telefonlarda olabiliyormuş. Geçenlerde denediğim dediğiniz ayarları yapmıştım ama yine de yan yana olduğunda S23U'da beyazlar daha beyaz geldi gözüme. Bende **bleep** bir ekran koruyucu vardı, onun etkisi olmuş olabilir diye düşünüyorum.
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
1. Ben mağazadan sipariş verdim %80 şarj ile geldi.. (kendim kurdum)

2. Ekran ayarlarını kontrol ettinizmi?
▪︎ Ekran çözünürlüğü, FHD+, Şeklinde geliyor.. (QHD+'a alabilirsiniz)

▪︎ Ekran modunu kontrol ettinizmi.. (Canlı olarak geliyor.. gelişmiş ayarlardan rengini ayarlayabilirsiniz..)

▪︎ Yazi tipi boyutunuda ayarlayabilirsiniz.. vs.

3. Doğrudur.. (soğuk ortamda dahi bulunsan ısınır, abartacak birşey değil..)

4. Bazı videolarda kamera kenarında(çerçeve altında) birşeyler (kıl, ip gibi şeyler..) araya kaçtığını söylüyor.. (BENDE YOK)

Ben kullanmıyorum, kendimce tavsiye etmiyorum..

5. Günlük ekran süresini ne kadar açık tutarsan, o kadarını gösterir..
(Yanlış anladıysam özür dilerim..)

Not: istediğin kadar sorabilirsin..
Bu arada s24 ultralar öğrenme aşamasındadır.. (Günlük kullanımlarınıza göre ayak uydurur ve öğrenir..)
vCemDemir
Active Level 1
Galaxy S
Evet, ekran ayarlarım diğer telefonla aynıydı. Eğer karşılaştırma şansınız varsa S23, S23 Ultra veya iPhone 13-14-15 gibi telefonlarda tam ekranda telefonunuzu yan yana koyup hangisinde beyazlar daha net söyleme şansınız varsa süper olur.

Hocam, pil ekranında ekran süresi yazan yerin fotoğrafını atar mısınız?
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
S23 serisi elimde yok, çevremde de yok şuan.. (eğer bulursam bir kullanım denemesi yapacağım..),

Pil ekran süresi altta mevcut..1718316113500.jpg
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Buyur canım,
- s24 ULTRA ve 14 PRO MAX20240614_144952_1000000355_1718365792.jpg
vCemDemir
Active Level 1
Galaxy S
Beyazlar daha net değil mi diğer telefonda. Bu normal bir durum sanırım
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Ben ekran ışığını açmadım + ve evet iphone 14 pro max daha canlı..

Ben ayar çektim, iphone 14 pro max ayar çekmedi olduğu gibi ios 18li
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
S23 modelden almıştık kardeşim kendine birkaç gün öncesinde Onunki de kutudan %0 şarj ile çıktı bu bir sorun değil Sizin cihazınızdaki yani.

Arkadaşınız ekran ayarlarıyla belki oynamış olabilir yani renk tonları ile falan o yüzden 12 daha iyi görülmüş olabilir gözünüze.

Yanlış anlamadıysam eğer telefonunuz belli bir ısıda sabit kalıyor ısınmıyor soğuk olması gayet normal hatta iyi bir durum.

Kamera koruması taktırmanın gerekli veya gereksiz bir şey olduğuna Siz karar vereceksiniz Eğer dikkatli birisiyseniz herhangi bir koruyucu takmanın gereği yok bence.

Son sorunun cevabını bilmiyorum Normalde güç tasarrufu kapalı olduğu halde 5 saati geçmesi lazım ekranı açık kalma süresinin. Bir tek bu Anormal geldi bana yazdıklarınız arasında.