Resolved! Solved

Original topic:

S24 Ultra’da "Yetkisiz Yazılım" İftirası ve Ölü Piksel Ayıbı Hakkında

(Topic created on: 05-13-2026 09:08 PM)
237 Views
Emrecatal
Active Level 1
Options
Galaxy S

S24 Ultra’da "Yetkisiz Yazılım" İftirası ve Ölü Piksel Ayıbı Hakkında

İçerik:

​Merhaba Samsung Topluluğu ve Yetkilileri,

​Galaxy S24 Ultra gibi bir teknoloji harikası satın aldığımı düşünürken, Samsung Türkiye’nin sergilediği tutum nedeniyle tam bir mağduriyet sarmalına girmiş bulunmaktayım. Yaşadığım süreci detaylarıyla paylaşıyorum ki herkes bu yaklaşımdan haberdar olsun:

1. Ölü Piksel ve Teknik İtiraf: Cihazımda meydana gelen ölü piksel sorunu nedeniyle servise başvurduğumda, bizzat Samsung yetkilisi tarafından bu kusurun "zamanla daha da büyüyüp yayılabileceği" sözlü olarak itiraf edilmiştir. Yani cihazdaki ayıbın ilerleyici bir kusur olduğu marka tarafından kabul edilmiştir.
  2. "Yetkisiz Yazılım" Bahanesi: Cihazımdaki donanımsal ayıbı gidermek yerine, Samsung tarafı tamamen asılsız bir "yetkisiz yazılım/müdahale" iddiasıyla cihazı garanti dışı bırakmaya çalışmaktadır. Cihazıma hiçbir dış müdahale yapılmadığı halde, donanımsal (fiziksel) bir kusuru kapatmak için bu asılsız iddia bir kalkan olarak kullanılmaktadır.
  3. S25 Ultra Teklifi: Haklı taleplerim karşısında tarafıma S25 Ultra modeline geçiş teklif edilmiştir. Ancak s25 ultra ile ilgili olumsuz yorumlardan dolayı kabul etmedim ve bu teklifi reddettim. Verecekseniz s26 ultra verin dedim
  4. Resmi Süreç: Yaşanan bu haksızlık, asılsız ithamlar ve giderilmeyen donanımsal kusur nedeniyle Tüketici Hakem Heyeti’ne (THH) başvurumu yaptım.
​Hem fiziksel kusuru kabul edip hem de "yetkisiz yazılım" gibi mesnetsiz iddialarla garanti kapsamını yok saymak, Samsung gibi bir dünya devine yakışmamaktadır. Amiral gemisi cihaz kullanan bir müşteri olarak, yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımı ve bu mağduriyeti her platformda dile getireceğimi bilmenizi isterim.
Ve benzer şekilde fold 3 telefonu da kabul edemeyeceğim nedenlerden dolayı garanti dışı bırakılmıştı. Onda da yasal hakkımı aramıştım ama maalesef evrak eksik yüklediğim için sisteme ve karardan sonraki itiraz süresi içinde de farklı sebeplerden dolayı başvurmadığım için mağdurluk yaşadım

​Sizlerden de benzer şekilde "yazılım" bahanesiyle donanımsal arızası kapatılmaya çalışılanlar varsa tecrübelerini paylaşmalarını rica ederim.

​Saygılarımla.

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Turuncu
Moderator
Moderator
Options
Galaxy S

Merhaba Emrecatal

Doğrudan Mesaj ile iletişim bilgilerinizi bize iletebilirseniz, konuyu detaylı olarak inceleyip, size yardımcı olmak isteriz.

Teşekkürler.
MOD

View solution in context

0 Likes
3 Comments
Kltİst
Active Level 2
Galaxy S
S25 ultra için ek ücret talep edildi mi?
0 Likes
suatd
Beginner Level 2
Galaxy S
Ek ücret talep etmezler bende s20 yan tuşları doğru çalişmıyordu s23 ile birebir değişim yaptılar 1 haftalıkken kimse 1 kuruş istemedi.
0 Likes
Solution
Turuncu
Moderator
Moderator
Options
Galaxy S

Merhaba Emrecatal

Doğrudan Mesaj ile iletişim bilgilerinizi bize iletebilirseniz, konuyu detaylı olarak inceleyip, size yardımcı olmak isteriz.

Teşekkürler.
MOD

0 Likes