cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S24 Ultra Mobil Ağ Bağlantı Sorunu

(Topic created on: 06-15-2025 06:19 PM)
110 Views
eXparanite
Beginner Level 2
Options
Galaxy S
Merhaba, herkese iyi günler diliyorum.

22.05.2025 tarihinde yayınlanan S928BXXS4BYE3 numaralı güncelleme sonrasında (belki ilk one iu7 de olabilir) S Serisi ve birkaç A serisi telefonda, asansör/otopark gibi şebekenin zayıfladığı yerlerden çıkışta hattın kopup geri gelmemesi sorununu yaşıyorum.
Samsung Canlı Destek üzerinden aldığım yönergeleri uyguladım. Volte kapalı - Mobil ağlardan Otomatik tarama kapalı - Şebekeler (Operatörler) görünüyor.
Son yönerge olarak Mobil Ayarlarıda sıfırlamama rağmen çözüm olmadı.

Bayramda İstanbul-Şile istikametinde yolda hat bir gitti sadece Şile merkezde çekti. Bazı noktalarda 4.5G gözükmesine rağmen çağrı alamadım - Çağrı yapamadım. "Ağda kayıtlı değil" uyarısı ile karştım.

Benzeri sorun yaşayan arkadaşlar Format veya Garantiye vermek şıklarından birini uygadınız mı ?
Bu konuda mağduriyetim hala sürüyor, aynı zamanda işim için kullandığım bu cihazda ulaşılamadığım için mağduriyetim hergün artıyor.

Not: Hattım Vodafone, başka hat takarak da denedim. Sim yuvası da değiştirdim sonuç aynı.

19 Haziran 2025 - Durum güncellemesi.

Dostlar son yazılım güncellemesi de sorunumu çözmedi, bende mecburen garantiye Tamire bıraktım. Kartal KVK ya derdimi anlatıp bıraktım. Sağolsunlar 1 günde halledip geri teslim ettiler.
Ancak KVK da yapılan işlemler Anakart değişimi ve batarya değişimi. Halı ile IMEI numaramız da değişti. İlerleyen süreçte bu bana bir problem yaratır mı bekleyip göreceğiz.
Şuan hiçbir sıkıntı yok hat çekiyor. Mis gibi kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim.

20.06.2025 Durum güncellemesi;

Arkadaşlar Anakart değişimi sonrası IMEI numaram da değişmişti. BTK dan YASAL UYARI adlı bir SMS aldım. IMEI numaramız klonlanmıştır diye.
Tahmin etmiştim başıma böyle birşey geleceğini zaten korktuğum gibi de oldu, yanılmadım.
Samsung Canlı destekten yaptığım görüşmede Kimlik ve Fatura bilgilerimi verirsem Adıma ve Numarama kayıt ettirebileceklerini söylediler.
Ancak bunun çözüm olmadığını ifade ettim. Sebebi, yarın bu telefonu satmak istesem alan kişi kullanamayacak halı ile aldığım ürünün değeri çöp olacak.
KVK'ya başvuracağımı çözüm sunamazlarsa Samsung tarafından Değişim/İade talebinde bulunacağımı söyledim. Yetkili servislerin değişim veya iade konusunda yetkili olduklarını ilettiler.

Bu konu iyice midemi bulandırdı ama peşini bırakmıyorum, yeni bir harekette bulunduğumda burdan güncelleme ile sizlerle bilgi vereceğim takipte kalın.
0 Comments