cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S24 Ultra Color Banding sorunu

(Topic created on: 11-06-2024 06:26 PM)
176 Views
yusufus
Active Level 1
Options
Galaxy S

Amiral gemisi bir cihazda böyle bir sorun olması çok tuhaf bilmeyenler için color banding ekrandaki gradyan geçişlerde görülen bir sorundur ve ilginç olanı s22 ultradan beri yani son 3 nesildir bu sorun çözülmemiş durumda benim cihazımda da bariz bir şekilde color banding sorunu var bu sorun yazılımsal mı donanımsal mı en azından bunun açıklaması yapılmalı aşağıya örnek bir resim bıraktım daha önce s23 ultra kullanıyordum onda da kumlanma sorunu vardı tamam bu da kabul edilemez ama çok önemli değildi benim için sadece parlaklık çok düşükken kumlanma sorunu ortaya çıkıyordu ama maalesef color banding sorunu parlaklıkla değil baktığınız içerikle ilgili bir yerde gradyan varsa çok kötü bir görüntüyle karşı karşıya kalıyorsunuz ve böyle bir amiral gemisi için kabul edilemez üstelik samsungun en büyük ve en iyi panel üreticisi olma iddiası varsa bu sorundan muzdarip başka kişiler varsa yorumlarda buluşalım

image
Color banding sorunu olan bir s22 ultra

2 Comments
Burak08
Active Level 6
Galaxy S
Gerçekten can sıkan bir sorun, yazılımsal olsa düzeltilirde bence Dynamic Amoled ekrandan kaynaklanıyor.
yusufus
Active Level 1
Galaxy S
Muhtemelen donanımsal zaten ama bu kadar para verip neden sorunlu bir ekran kullanıyoruz ki demek ki gereken tepkiyi almamışlar s22 ultradan beri devam ettiğine göre