Original topic:

S24 Ultra Batarya Tüketim Problemi

(Topic created on: 07-08-2025 12:36 PM)
251 Views
EForEndetta
Active Level 3
Options
Galaxy S

Özellikle Haziran güncellemesi ile birlikte cihazın ekran kapalı ve boştayken eskiye nazaran (eskiden kastım One UI 7.0 güncellemesinden önce) ciddi anlamda batarya tüketmesi ve ısınması problemiyle karşılaşmaya başladım. One UI 7.0 ilk geldiği zamanlarda 6.1'e kıyasla pil performansı anlamında pek bir **bleep** yoktu fakat sanki son 2-3 haftadır, belki de son 1-2 aydır cihaz boştayken ciddi pil tüketmeye ve normalde cihazın ısınmasına sebep olmayan aktivitelerde artık ısınmaya başladığını farkettim. Önceden sabah saat 6.45'te cihazı şarjdan çıkartıp 1 saat ekran süresi ve geri kalan zamanlarda cihaz boştayken öğlen 12'ye kadar şarjım yüzde 100'den 93-92 bandına düşerken artık 85-80'lere kadar iniyor ve gün içerisinde de aynı hızla tüketim devam ediyor. Yine önceden akşam şarja hiç takmayıp ikinci gün öğleden hemen sonra taktığım falan oluyordu fakat şu anda akşama kadar beni ancak götürüyor. Bu konu yalnızca benim cihazımda mı böyle, yokda S24 Ultra grubunda ya da S24 serisinde genel olarak bir sorun mu? Önerilen ya da önerilmeyen çözümler için herkese şimdiden teşekkürler.

10 Comments
Ulgiourra
Active Level 1
Galaxy S
Aynı sıkıntı bende de var çözümü bilmiyorum androidde yeniyim ama pil tüketimi ciddi derecede arttı ve dışarıdayken bu beni zorluyor
ZelihaTr
Active Level 1
Galaxy S
Maalesef bende de oluyor yakın zamanda düzeltirler
EForEndetta
Active Level 3
Galaxy S
Pek sanmıyorum hocam, amiral gemisi model artık S25 serisi. O varken S24 serisine batarya güncellemesi gelmesi demek S24 serisine olan talepte artış demek. Dolayısıyla da planlı eskitme stratejisine ters işlem yapmak demek. Ha umarım tekrar eski performansına döner, ümidim o yönde. Fakat daha 1.5 sene önce piyasaya sürülmüş bir seriyi bu kadar erkenden eskitmeye başlamak çok insafsızca. Bari en azından 2 sene geçseydi de S26 serisini görseydik.
0 Likes
EcrinYilmaz
Active Level 7
Galaxy S
Sadece telefonlarda mı sanıyordunuz, tabletinden tut bilgisayarına kadar her cihazı böyle.. Akşam şarj ediyorum, sabah bakıyorum %80'den %76'ya inmiş.. Bunun dışında da bazenleri aşırı hızlı bitiyor vs. Yani herkesin böyle
RaGoN
Active Level 10
Galaxy S
S23 kullanıyorum. Bende de tam tersi. Haziran güncellemesinden sonra ısınma azaldı. Dışarısı 43 dereceyken telefonu kullandım, güncelleme öncesi ısınıyorken, güncelleme sonrası ısınma geçti.
EcrinYilmaz
Active Level 7
Galaxy S
Ben de güncelleme öncesinde ve sonrasında pek bir **bleep** yok
865_S20FE
Expert Level 5
Galaxy S
One ui 7 yi yüklemeyin demekten dilimizde tüy bitti keske foruma biraz baksaydiniz bircok sorunlar vardı
0 Likes
AhmetSarıca
Active Level 7
Galaxy S
Sorunlar büyük bir hızla düzeliyor hocam ilk yüklediğim ui7 ile şimdiki arasında olumlu yönde devasa bir performans ve pil tüketimi var
0 Likes
865_S20FE
Expert Level 5
Galaxy S
Bazılarında tam tersi kararlilik guncellemesini yukleyip cihazi sapitan var
0 Likes