cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S24 Ultra İle 6 Ay

(Topic created on: 02-07-2025 11:10 PM)
213 Views
TitanCameraMan
Active Level 6
Options
Galaxy S
Bu cihazı 6 ay önce aldım, 57 bin tl gibi bugün için bile oldukça uygun bir fiyata yakaladım.

(Bu arada rakiplerine göre fiyatı oldukça uygun İphone'u bırakın Xiaomi bile daha pahalı😄 sadece ülkemizde de değil bu durum, yurt dışında da daha uygun fiyatlı olduğu çok fazla senaryo ile karşılaştım, cihaz aynı zamanda F/P )

Cihazın ilk kutusunu açtığımda inanamadım, telefonun yapısı inanılmazdı. Çerçevenin Titantum olmasının hissiyatı çok farklı, kim ne derse desin ben bu telefona ciddi bir para veriyorum ve böyle premium özeliklere sahip olması çok hoş, diğer çelik veya alüminyum telefonlar; S23 serisi gibi artık bana kalitesiz geliyorlar.

Telefon tuğla gibi, hem ağır hem de keskin köşelere sahip, bazen elinizi acıtabiliyor hatta kafama düşüp biraz yaraladığı da oldu 😄 ama çerçevenin Titanyum olması ve keskin (dikdörtgen) hatlar telefonu gerçekten kaslı gösteriyor, ayrı bir havası var ve diğer tüm cihazlardan daha farklı, hangi cihazı yanına koyarsanız koyun, diğer tüm cihazların tamamı aynı gözükürken keskin kenarları sayesinde telefon kendini çok fazla beli ediyor.

Yansıma öneleyici ekran konusunda kesinlikle ayrı bir başlık açmam gerekiyordu, yine Samsung'un premium özelliklerinden biri ve diğer her cihazdan daha farklı, bir süre kullandıktan sonra normal bir telefon kullandığınızda yansımalar rahatsız edici olabiliyor, özelikle tablet ya da laptop kullanırken bu durumdan müzdaripim :) 

Sp 8 gen 3 İnanılmaz güçlü bir işlemci hatta Sp 8 Gen 2 ile aralarında GPU tarafında %55'lik devasal bir üstünlük var, uçan kaçan 8 elite %30 küsür😄 
gta 5 60 fps akıcı oynabiliyorsunuz bir çok oyunu akıcı bir şekilde winlator kurarak oynuyabiliyorsunuz ve bunu işlemcinin saf gücüyle yapıyor, optimize olmamasına rağmen resmen telefon gövde gösterisi yapıyor, ilerde oyunlar mobile düzgün portlanırsa Rdr 2 bile 60 fps rahatlıkla oynatır, Apple şuan bunu yapıyor ve bunu Samsung'un da yapması gerek ki şuan aslında çok avantajlı bir durumda, çünkü aldığınız değerler telefonun saf gücünü optimize olmamasına rağmen.
(S23 bile İphone 15 Pro Max'ten daha iyi bir performans gösterebilir oyun kısmında, bu potansiyele sahip)

Bataryası inanılmaz, ne yazık youtube üzerindeki batarya testlerinde biraz hile var, telefon 2600 nit parlak beriyor, qhd ekranı var, bu özelik bir kısmı rakiplerinde yok ve bu yüzden şarjı daha hızlı bitebiliyor, ben HD ekranda ve orta parlaktır kuşanıyprum genelde, yüksek parlaklığı gerek kalmıyor, telefonun bataryası inanılmaz derece dayanıklı, 6000 mah bataryaları sahip olan telefonlardan daha iyi performans veriyor 5000 mah ile Samsung'un bir başarısı daha.

Hızlı şarj konusunda zayıf bu kesinlikle ciddi bir eksi.

WiFi 7 çok başarılı.

S Pen air özelikleri yine oldukça güzel.

7 yık boyunca günceleme desteği alması da ayrı bir güzel, S20 hala güncel bir cihaz olsa belki hiç S24 Ultra geçmezdim, S26 veya S27 Ultra'yı beklerdim, S24U yılardır geçse bile güncel kalacak bir cihaz, mesela bu sene S25 U tonla para verip S24U'da olan sen özelliklerini kullanamıyorsunuz, cihazın 6 sene saha güncel kalacak olması, hala cihazı çok mantıklı kılıyor almak için.
S25U yerine S24u bu yüzden bence almak daha mantıklı, hem ciddi bir fiyat farkı hem de aralarında cidden bir **bleep** yok.

(Vivo ya da Xiaomş gibi cihazlar güzel olsa da yazılım olarak pek iyi değiller, sadece yazılım desteğinden ötürü bile bu cihazları almazdım, Samsung yine kalitesini konuşturup 7'yıl desteği vermiş)

Cihazın yapay zeka özelikleri inanılmaz:

Dil bilmiyor muyum: Canlı çevirisi var, hiç bir dili bilmesem bile her dilde telefon görüşmesini yapabilirim, benim sesimi karlı tarafın diline, karşı tarafın dilini benim dilime çevirebilir.

Çizim ile mi uğraşıyorum: Çizimden resim oluşturma olayı çok hoş, arası yazılar yazarken, yaptığım küçük çizimleri ekleyerek yazılarımı veya notlarımı çok daha güzel bir şekilde alıyorum.

Obje kaldırma Adobe'den daha başarılı:D?

Hepsiburadaya giriyorum, yorumların özetini direkt bana veriyor.

SEARCH CIRCLE: Kimin fikriydi bilmiyorum ama telefona çok ayrı bir akıcılık katmış, bir şey kopyalamak gerektiğinde direkt orta tuşa basılı tutup, açıldıktan sonra yazıya tıklamak yetiyor
(Bu özelik hayatımı ciddi anlamda kolaylaştırdı, başka bir telefona sırf bu özelik yüzünden bile geçemem)
ayrıca direkt google lens'e bağlanması da mükemmel.

Astroloji ile mi ilgileniyorum, fotoğraf çekmek v.s Raw kamerasını kurup, Astro foto sayesinde inanılmaz fotoğraflar çıkarabiliyorum böyle bir hobisi olan insanlar için veya bu tarz hobileri denemek isteyen insanlar için inanılmaz bir özellik.

Bitti mi derseniz? Bitmedi ama ben bittim, bazı özelikler eski serilere de getirildi ve getirilecek.
Cihazı çok seviyorum ve değiştirmeyi düşünmüyorum, Fold 7 veya S26 ön kamera gizlenirse değiştirebilirim fakat ömürlük inanılmaz bir cihaz yapmışlar.

S24 Ultra ile ilgili görüşlerim buydu, sizin düşüncelerinizi merak ediyorum.

5 Comments
Motun
Active Level 10
Galaxy S
S24 u ergonomik bir cihaz değil
S23 s22 daha ergonomikti s25 çok iyi bu konuda.
Yansıma engelleyici ekran harika
Titanyum fazla bir şey ifade etmiyor kılıfla kullanılıyor ise çok az daha hafif.

Onun haricinde hepsine katılıyorum. Cihaz harika. Elma hikaye yanında 😊
Galaxy S
Ben S24U bu keskin yapısına bayılıyorum:D çoğu kullanıcıları benim gibi düşünmüyor buna saygı duyuyor ve size hak veriyorum, ama ayrı bir duruşu olduğunu düşünüyorum.
Motun
Active Level 10
Galaxy S
Aynen görünüş olarak zevk meselesi tabi görünüş iyi lakin ben bir süre tecrübe ettim köşeleri çok batmıştı. Bende kavisli ekranları seviyorum çok premium duruyor ancak bazılarıda düz seviyor çünkü rahat değil kalem kullanırken vs. herkesin zevki farklı. 😊
Galaxy S
Çok haklısınız, Değerli yorumunuz için teşekür ederim 😊
Alickk
Active Level 6
Galaxy S
Yılın Telefonu Seçildi Ayrıca S24 Ultra 😍 (2024 İçin)
0 Likes