Original topic:

S24 Hoparlör Ses Dengesi ve Ses Karakteri Hakkında

(Topic created on: 06-26-2025 01:55 PM)
801 Views
AlperGlxy
Active Level 9
Options
Galaxy S

Merhabalar öncelikle herkese iyi günler. Günlerdir telefonumun hoparlörleri ile ilgili aklıma takılan bir durum var bunu size de sormak istedim. Öncelikle biraz uzun yazacağım kusura bakmayın.

Samsung Galaxy S24 kullanıyorum ve bir süredir hoparlörlerin ses dengesi ile ilgili bazı şeyler dikkatimi çekiyor. Bu cihazı kullananlardan fikir almak istiyorum:

Telefonda üst hoparlör (ahize) kısmı ses vermede bana göre daha baskın geliyor.
Alt hoparlör ise sesi biraz daha “derinden” veriyor gibi üst doğrudan sesi suratıma veriyor ama alt çok derinden ses verdiği için çoğu zaman üst hoparlörün sesini daha çok duyuyorum. Yani ses yüksekliği konusunda sıkıntı yok ama sesi bayağı derinden verdiği için üst hoparlöre göre daha arkaplanda kalıyor gibi.

Özellikle insan konuşması sesi, keman,klarnet gibi tiz sesli enstürman seslerinde üst hoparlör öne çıkıyor bu da bana stereo dengesi bozulmuş, sesler sola doğru kaymış gibi bir izlenim veriyor.

Ama şöyle bir şey var, alt hoparlörde ses boğuk değil, cızırtı yok, ses patlaması da yok. Sadece alt hoparlör sesinin karakteri biraz farklı üst hoparlöre göre sesi yeterince temiz veremiyor sanki. tiz verme gücü üst hoparlöre göre az. Alt daha tok ama sanki üste göre kısıkmış gibi.
Kulağıma yakın tutup ayrı ayrı dinlediğimde ses karakteri farkını daha net algılıyorum yani aslında alt hoparlörün sesi üste göre kısık değil ama daha canlı ve yüksekte değil neredeyse eşitler. Birde samsungun telefon kısmından açılan *#0#* kodlu test menüsünden iki hoparlörü de test ettim ve orda kısa bir müzik ardından 3 kere bip sesi çalınıyor ya 3 ayrı bip sesi oluyor sonuncu en tiz olan bip sesinde üst hoparlör alta göre bariz şekilde daha iyi,daha keskin veriyor o sesi. Sizde bir test edip bakabilir misiniz?

Bunlardan özetle sizce bu duruma bakacak olursanız:

- S24’ün genel hoparlör yapısı mı böyle?
Yoksa benim cihazda bir anormallik olabilir mi?

-Eğer s23 ten s24 e geçmiş olan varsa stereo dengesi konusunda S23’e göre olumlu yada olumsuz f.ark hisseden var mı?
-Diğer s24 kullanıcıları (S24,S24+,S24 ultra) sizde durum nasıl?

Geri bildirimlerinizi merak ediyorum yardımcı olursanız çok memnun olurum.

11 Comments
Galaxy S
Ahize normal hoparlorden daha küçük olduğu için yaşanıyor olabilir. Tavsiyem mağazalardaki S24'leri test edip aynı şey var mı bakmanız. Eğer yoksa garantiye gönderin.
AlperGlxy
Active Level 9
Galaxy S
Yardımınız için teşekkürler. Eğer bu da bozuk çıkarsa ne yapacağım bilmiyorum. Üst üste arızalı s24+ ve s23'e denk geldim ilk aldığım s24+ ta kumlu ekran sorunu vardı onu elden çıkarıp s23 aldım onda da devamlı adaptif parlaklıkta kullanmama rağmen 1 ayda amoled yanığı oluştu sonra s24'e geçtim **bleep** da hoparlör şüphesi var. Gerçekten yoruldum artık
0 Likes
Galaxy S
Üst hoparlör kanalı ince ve dar olduğu için daha düşük seviye gelmesi gerekiyor aslında. Ayarlardan ses dengesini kontrol et. Ben A55 kullanıyorum üsten ses az geliyordu biraz özellikle tiktokta aşırı **bleep** ediyordum ayarlardan sağ hoparlörün sesini biraz kıstım şuanda ses dikey kullanımda **bleep** edilmeyecek şekilde 2 hoparlörden eşit geliyor. Pubg oynarkende etki etmiyor. Belki bir kurcalayan ayarı bozuldu oda alabilir bir kontrol et.

Orda sorun yoksa amiral gemisi cihaz olduğu için üst hoparlör ciz alt hoparlör bas odaklıda olabilir.
AlperGlxy
Active Level 9
Galaxy S
Ses dengesini hafif sağa çektim durum hâla aynı ve telefonu aldığımdan beri böyle sonradan oluşan bir şeyde değil
0 Likes
Galaxy S
O halde servise git. Durumunu izah et. Başka yapabilecek bireyin olduğunu sanmıyorum bu durumla ilgili.
AlperGlxy
Active Level 9
Galaxy S
Samsung whatsapp destek hattına da soracağım en son servise giderim mecburen. Teşekkürler yardım için
ensareiz
Active Level 9
Galaxy S
Ses ayarlarını atar mısın
0 Likes
AlperGlxy
Active Level 9
Galaxy S
Ses ayarlarım bu şekilde1750939395245.jpg1750939395267.jpg1750939395296.jpg
0 Likes
ensareiz
Active Level 9