Excaliver46
Active Level 3
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
02-06-2024 09:30 PM in
Galaxy SÖncelikle herkese iyi akşamlar diliyorum. Değişim kampanyası ile S22 cihazını verip S24+ aldım. İlk **bleep** ettiğim sorunu ekranın canlı/doğal modunun çalışmadığı daha sönük renklere sahip olduğuydu. Bunu yabancı forumlarda araştırdığımda istisnasız tüm seride olduğunu anladım. Bu sorunun Samsung yetkililerine iletildiğini ve bunun farkında olduklarını anladım. Yazılım güncellemesiyle donuk, sönük ekran sorununun düzeltileceğine inandığımdan beklemeye karar verdim. Sonra bir akşam parlaklık sıfır iken özellikle gri renklerde statik bir şekilde ekranda duran sanki tüm ekran boyunca beyaz bir toz gibi bir şey olduğunu **bleep** ettim. Bunu da araştırdım. Screen grainy/sandy/noise vb. başlıklarla konunun açıldığını gördüm. Telefonda grenli ekranın var olup olmadığını anlamanın yolu ise karanlık bir odada düşük/sıfır parlaklıkla yukarıdaki fotoğraftaki gibi gri bir fotoğrafa bakmak olduğunu öğrendim. Ben bunun için Display Tester adlı uygulamayı kullandım. Karşılaştırmak için evdeki Tab S8 Ultra cihazımı ve telefonumu karanlık odada test ettim. Tabletim yukarıdaki Note 10 gibi görünürken telefonum S24 Ultrayla aynı göründü. Bunun sonucunda telefonumun grenli olduğunu anladım. Ben her sene telefon değiştiren bir insan değilim. S22 den önce HTC 10 cihazım vardı. 6 yıl kullandım. Almışken iyisini alır uzun süre kullanırım. S22 nin batarya performansı iyi olsa zaten yeni cihaz almayacaktım. Sonuç olarak cihaz bende büyük bir hayal kırıklığı yaşattı ve moralimi bozdu. Samsung gibi her şeye ekran üreten bir firmanın böyle bir ekranla amiral gemisi cihazı piyasaya sürmesi sinirlerimi bozdu. Özellikle bu grenli ekranın bir yazılım mı donanım mı sorunu olduğu hakkında bir bilgisi olan varsa lütfen yanıtını iletebilir mi? Ayrıca tüm S24 serisi cihaz sahibi olanların bu grenli ekran testini yapmasını tavsiye ederim.
4 Comments
YusufEmiRR
Active Level 5
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
02-06-2024 09:43 PM in
Galaxy S
Cihaz bu,böyle üretiliyor. Uzun zamandır kameranın çok renkli çektiği tartışılıyordu fakat ekranın aynı zamanda fazla canlı olduğu da unutuluyordu. Samsung en iyi ekran paneli üreticisi. Arıza yok muhtemelen,alınan karar bu
Excaliver46
Active Level 3
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
02-06-2024 09:45 PM in
Galaxy S
Telefonun renk durumuna alıştım ama bu grenli ekran bence normal değil.
YusufEmiRR
Active Level 5
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
02-06-2024 09:48 PM in
Galaxy S
Beyaz ekranlı haldeyken diğer cihazlarla karşılaştırmak yerine açıp bir dizi film izlerken grenli ekran sorunu yaratıp yaratmadığını kontrol etmelisiniz bence. Eğer dizi-film gibi aktiviteler varken bu grenlenme yoksa şuanki ekran teknolojisinden kaybaklanıyor olabilir grenlenme. Kısacası samsungça bir sorun yok. Böyle üretilmek istendi cihaz. Bu arada ekran kalitesini nasıl buluyorsunuz? İlk birkaç gün soluk renklere alışmak zor olsa da sizin için hangisi daha doğru renkler sunuyor. Ben de soluk renge geçince çok zor alıştım fakat sonradan aslında patlak renklerin çok daha sahte ve kötü olduğunu anladım
Excaliver46
Active Level 3
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
02-06-2024 09:52 PM in
Galaxy S
Ben de yeni renk durumunun daha iyi olduğunu düşünüyorum. Söylediğiniz gibi bir de video karşılaştırması yapayım.