Original topic:

S24 şarj sorunu

(Topic created on: 04-02-2026 09:09 PM)
540 Views
BenMetin
Active Level 3
Options
Galaxy S

Sabah evden şarjım 100 çıkıyorum şarjımın bitme süresi her gün değişiyor neredeyse bazen 1.30 ekran süresinde 50 60 a iniyor bazen 2 saat oluyor üstü yok ama evdeyken daha çok gidiyor şarjı ama ve telefon bazı uyguşamalarda gereksiz ısınıyor mesela tiktokta biraz vakit geçirdikten sonra aşırı ısınıyor ve donmaya başlıyor eski a16 mıydı neydi o telefonda bile böyle sorun yok çözümü yok mudur bunun eski telefonum j7 bile daha iyiydi

0 Likes
32 Comments
BeyazzAdam
Active Level 7
Galaxy S
Bu tiktokta uygulama uyumsuzluğu var galiba samsung cihazlarında çoğu kullanıcı aynı geri dönüşü yapmış burda . Ekran süresi hk. İse diyebileceğim vereceği maksimum süre bu veya her kullanıcı farklı bir ayar yapıyor kimisi 8 saat alırken kimisi 5 saati zor görüyor bendede s25 fe var çok kullandım samsung cihazı ama hepsinde aynı sorun vardı
BenMetin
Active Level 3
Galaxy S
Mesela telefon kapalıykende arkada şarj gidiyor arkada herhangi bir uygulama çalışmadığınada eminim kesin
0 Likes
mdlatiff
Active Level 10
Galaxy S
Öncelikle 5g yi kapat zaten şuan İstanbul harici 5g baz istasyonu yetersiz olduğu için boşuna pili tüketiyor ki 4.5g hız olarak çok yeterli. İkincisi telefonda ayarlara gir Nfc yi kapat kullanmıyorsan Bluetooth u kapat kullanmıyorsan. Diğer bağlantı ayarlarına gir yakındaki cihazları tarama yı kapat, yazdırmaya tıkla varsayılan yazdırmayı kapat. Ekran ayarlarına gel standart seni rahatsız etmiyorsa kullan tavsiye etmem 120hz ekran varken ama çok şarjı etkiliyor, telefonu karanlık modda kullanmaya alış uygulamalarında da gece modu kullan, always on display ı gerek duymuyorsan kapat, pil kısmına gel arka plan kullanım sınırlarına gel derin uyku moduna az kullandığın uygulamaları ekle bende neredeyse herşey burda ekli, hiç uykuya alınmayan uygulamalarda da WhatsApp var, konum a gir konum servislerine tıkla, deprem uyarıları ve konum doğruluğu açık olsun diğerlerini kapat, wifi taraması Bluetooth taraması açıksa onları kapat, Google ya gir tüm hizmetlere tıkla cihazlar de etrafımdaki cihazları tarayı kapat, geri gel aşağı in kullanım ve teşhis bilgilerine girip kapat, geri gel sisteme ait hizmetler de güncel olmayanları güncelle, geri gel gelişmiş özellikler, game boster ayarları oyun optimizasyonu dengeli öneririm istersen pil tasarrufunu da seçebilirsin, geri gel cihaz bakımı hafıza ramplus a gir ram plus u kapat telefon açılıp kapanacak. Cihaz bakımı menüsüne gir tekrar performans profilini standart yap. Geri gel otomatik optimizasyona gir otomatik yeniden başlatma gerektiğinde yeniden başlatı aç, geri gel en aşağı in telefon hakkında de yazılım bilgileri de yapım numarasına üst üste 7 kere tıkla şifreni gir gelişmiş seçenekleri aç, geri gel en alta in geliştirici seçenekleri de pencere animasyonu ölçeği 0.5x, geçiş animasyonu ölçeği 0. 5x, animatör süre ölçeği 0.5x yap. Telefonunda ne kadar kullanmadığın uygulama varsa hepsini kaldır, eğer telefon sistemi kaldırmana izin vermiyorsa ve sende o uygulamayı kullanmıyorsan kesinlikle devredışı bırak.. Tüm herşeyi yaptıysan tekrar telefonu kapatıp aç. Artık telefonunun şarjı çok daha iyi gidecek. Kısaca önemli olan şey ram yeme olayı. Kullanmadığın her uygulama arka planda ram yer pil harcar kullanmazsan yemez, hatta hava durumunu bile 12 ya da 24 saatta ya da manuel olarak güncellemeyi yapabilirsin. A serisi M serisi gibi telefonların içinde canavar gibi işlemci yok ve pili onlara göre düşük. A16 5000 mahtı sanırım. Annemde 5 yıllık m21 var 6000mah ama yok böyle bi ekran süresi ona 3 gün bana 1.5 gün gidiyor hala şarjı mükemmel. Keşke samsung m51 tarzı yeni nesil cihazları artık Türkiye de satsa
BeyazzAdam
Active Level 7
Galaxy S
Hacı abi bunları yaptıktan sonra neden gidip mesela 40 bin tl bir cihaza para verelim gideriz redmi a5 alırız 10 bine bunların hepsi donanımsal olarak zaten bukadar destekler
BenMetin
Active Level 3
Galaxy S
Çok haklısın benim eski 7 bin liralık tecno telefonum bile tam bir güne yetiyordu ama 2 yıl önce çıkmasına rağmen s24 beni hiç memnun etmedi kamera olarak pil olarak diğer sorunlar olsun maalesef kötü
0 Likes
Hotashika
Active Level 8
Galaxy S
Bunlar öyle hocam sözde samsung en iyisi Apple en kötüsü diyorlar ama durum ortada.
0 Likes
mdlatiff
Active Level 10
Galaxy S
Bunları yapmazsanız şarjınız normal gider yaparsanız aşırı iyi dayanır bitirmekte zorlanırsınız
0 Likes
BeyazzAdam
Active Level 7
Galaxy S
Abi arkadaş şarjının normal gitmediğini belirtiyor zaten bu kullanmaya bu şarj çok az diyor . Ama benim umudum 8.5 onda düzelecez inşAllah
0 Likes
BenMetin
Active Level 3
Galaxy S
Bunları yapmaya gerek kalmadan şarjımın bitmemesi gerek zaten bu telefon 2 yıl önce çıktı zaten donanım olarakta kötü değil