Original topic:

S23fe csc değişimi

(Topic created on: 05-07-2025 09:10 PM)
194 Views
serkankaya
Active Level 4
Options
Galaxy S

Arkadaşlar s23fe cihazımın csc sini eux yapıp güncelleme almayı düşünüyorum ancak içimde bir kuşku var size bir danışayım dedim. S23fe nin Türkiye modelinde exynos işlemcisi var yanlış hatırlamıyorsam türkiye dışındaki ülkelerde snapdragon 8 gen 1 var. Güncellemeyi yüklesem bir sıkıntı olurmu. Yani snapdrogan işlemci için ayrı exynos işlemcisi ayrı güncelleme gelmez dimi. Eğer ayrıysa csc değiştirmeden beklemek en mantıklısı. Teşekkürler.

9 Comments
pArs55
Active Level 6
Galaxy S
İşlemci farkını bilmiyorum yurtdışı cihazlarda ama optimizasyonu tabiki işlemciye göre yapiyorlar
0 Likes
serkankaya
Active Level 4
Galaxy S
Bu durumda beklemeliyiz galiba
pArs55
Active Level 6
Galaxy S
Tüm ülkelere bölgelere ayrı ayrı optimizasyon yapıldığını biliyorum bence de en iyisii TR yazılımını beklemek olacaktır
0 Likes
serkankaya
Active Level 4
Galaxy S
Peki son bişey sorucam kusura bakma kral. Ben csc değişip one iu 7 yi kursam sonra tur yapsam yeni gelicwk güncellemeleri alıcağım değilmi.
0 Likes
pArs55
Active Level 6
Galaxy S
Evet alıyorsun
0 Likes
Galaxy S
Geçiş mümkün olmakla birlikte, cihazda sistemsel hatalar oluşabilir; bu durumun sorumluluğunu kabul etmiyorum. Hem sizin hem de benim cihazımız S23 FE olup, araştırmalarım sonucunda cihazımızın OJM destekli olduğunu tespit ettim. OXM destekli olsaydı, S22 gibi kolayca geçiş yapabilirdik. Ancak, ısrar ederseniz, S23 FE için farklı bir ülkeye ait stok yazılım yükleyerek Android 15'i kullanabilirsiniz. Bu konuda daha yetkin bir uzmana danışmanız önerilir. S23 FE üzerinde yaptığım denemelerde, OJM destekli olmasının bu kadar ülkeye açık olmasının sebebi olduğunu gördüm. OXM destekli olsaydı, THL veya EUX kurabilir ve SamFw 4.9 sürümünü bilgisayar aracılığıyla detaylı inceleyebilirdik. Ancak, listedeki ülkeleri kontrol ettiğimde, hepsinin Android 14 kullandığını gördüm. ve bizzat samfw den ve checkfrim den de kontrol sağladım.😊TUDtqWCPkg.jpg
0 Likes
serkankaya
Active Level 4
Galaxy S
Yani yükleyemiyormuyuz
0 Likes
Galaxy S
Hayır, yükleme için cihazınızın bulunduğu ülkenin bölgesel ayarlarına geçmeniz gerekmektedir. Ancak, yükleme işlemi sırasında kullandığınız yazılımın OJM mi yoksa OXM mi olduğuna dikkat etmeniz büyük önem taşımaktadır. Zira CSC garantiyi etkilemez; eski A53 cihazımda sıklıkla kullandım ve herhangi bir sorun yaşamadım. Servise gitmeniz gerekirse, cihazı TUR bölgesel ayarlarına getirin; hiçbir sorun yaşamazsınız. Yaptığınız işlemi servise bildirmemeniz gerekiyor yoksa garanti dışı bırakırlar cihazı sonra😊
0 Likes
serkankaya
Active Level 4
Galaxy S
One ui 7yi kurarken ojm veya oxm değişebiliyormu bununla ilgili bir bilgim yokta
0 Likes