cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

S23 ultra kamera açılış kapanış ses sorunu

(Topic created on: 07-01-2023 09:49 PM)
800 Views
Nethercurse
Beginner Level 2
Options
Galaxy S

Cihazı bir süredir kullanıyorum. Eskiden bir ses yoktu cihazda. Kamera uygulamasını açtığımda, kapadığımda yada zoom ayarını değiştirince kamera içerisinden tık diye ses geliyor. Cihazı yeniden başlattım kameranın verilerini temizledim başka uygulamadan denedim ama hala aynı. Destek ekibi sorunumu anlamayıp cihazı sallarsanız içindeki resim işleyen mekanizma ses çıkarır dedi ama bu onun sesi değil. Böyle sorunu olan var mı S23 ultra da? 

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Galaxy S
Bu bir sorun değil kamerayı açtığında lensler devreye girer. 1x ten 2.9x e kadar ana kamera, 2.9x ten 3x e geçince telefoto lens geçer. OIS gerektiği yerde devreye girer. Bunların sesleri çıkması gayet normal. Korkmana ve ya sorun aramana gerek yok. Telefonu salladiginda OIS in sesi de gelir ayrıca. gayet normal durum.

View solution in context

0 Likes
8 Comments
Actixel
Expert Level 1
Galaxy S
S23 Ultra kullanıyorum ve son derece sessiz bir ortamdayken evet, kamerayı açınca tık diye bir ses çıkıyor. Ancak zoom yapınca bir ses çıktığını duymadım. Ama bunu bir "sorun" olarak tanımlamanıza bir anlam veremedim
Nethercurse
Beginner Level 2
Galaxy S
Cihazı uzun süredir kullanıyorum. Sizin sessiz ortamda aldığınız tık sesi bile gelmiyordu açıldığında yani hiç ses duymuyordum. Şuan kamera uygulamasını açınca kapatınca yada zoom ayarına 10xe felan çıkarınca kamera içinden pıt diye ses geliyor. Bu "sorun".
Actixel
Expert Level 1
Galaxy S
Anladım peki. Daha önce ses çıkarıp çıkarmadığına dikkat etmediğim için yardımcı olamam.
Galaxy S
Kardeşim lensler arası geçiş sesi o. Arıza değil. Rahat ol. O sorun değil. S23 ultrada EIS yok OIS var.
0 Likes
Emre4254
Active Level 4
Galaxy S
İçinde fiziksel f değerini ayarlayan mekanizma var gece şartlarında yada zoom yaptığınız bölgeye göre otomatik değiştiriyor S9 dan beri var bu salladıgınızda çıkan ses ois sesi ve dediğiniz gibi o sesden farklı
Nethercurse
Beginner Level 2
Galaxy S
Aynen evet şuan çok garip şekilde kamera uygulamasına girdiğimde çıktığımda kamera içinden ses geliyor. En iyisi servise göstermek
Emre4254
Active Level 4
Galaxy S
Servislik bir durum yok bence diyafram ayarı fiziksel birsey ışık durumuna göre diyafram ayarı yapıyor dediğim gibi bu fiziksel olarak yapıyor onun için de belli bir ses çıkıyor
Solution
Galaxy S
Bu bir sorun değil kamerayı açtığında lensler devreye girer. 1x ten 2.9x e kadar ana kamera, 2.9x ten 3x e geçince telefoto lens geçer. OIS gerektiği yerde devreye girer. Bunların sesleri çıkması gayet normal. Korkmana ve ya sorun aramana gerek yok. Telefonu salladiginda OIS in sesi de gelir ayrıca. gayet normal durum.
0 Likes